Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Pokoli nyaralás

2019. április 30. - BBerni86

6_4.jpg+1 Criminal minds – Beyond Borders – két évadon át nézhettük, ahogy külföldön nyaraló amerikaikat mindenféle baj ér. Sokakat megöltek, sokakat ejtettek fogságba és kínoztak, változatos okokból. Értéke volt a szériának, hogy az elkövető tetteit mindig valami helyi, kulturális szokos/hagyomány indokolta.

5: Zsarolás – Once upon a time Pinokkiója most egy orvost játszik, aki a Bahamákra viszi nyaralni5_25.jpg a családját. Bérelnek egy hajót, egy szigeten élvezik a napfényt, de vissza már nem tudnak jutni, a motor nem indul be. Várnak, senki nem jön. Senki nem tudja, merre vannak. Kénytelenek az áramlatra bízni magukat. Szerencséjük lesz, halászok rájuk találnak – de egy újabb rémálom veszi kezdetét. A nőt és a kisfiukat magukkal viszik, míg a férfinak pénzt kell hoznia, hogy visszavásárolja őket. De miért tartaná meg a szavát egy zsaroló, ha ölhet is?

4_27.jpg4: Az otthon melege – a helyes amerikai pár a vidéki, paradicsomi Olaszországba érkezik meg nyaralni. A felszín alatt azonban komoly konfliktus lapul: Cassie egy bulin megcsalta a barátját. Ezen az úton akarják helyrehozni a sérült bizalmat és szerelmet. Nem is sejtik, hogy új, olaszosan jóképű és segítőkész szomszédjuk nem az, akinek látszik. Federico kémkedik utánuk, a ház tele kamerákkal, és neten kukkolható minden lépésük. Amikor Federico szemet vet a csinos lányra, vágyaiért erőszakos eszközöket is bevet.

3: Motel – Eli Roth véres filmben ecseteli nekünk, a bulis nyaralás hogyan válhat horror utazássá. Elég hozzá, 3_30.jpghogy a kelet-európai maffia felfigyeljen rád. Elcsaljon csajok és buli ígéretével, és mire észbe kapsz, egy milliomos játékszere vagy, aki a szadista hajlamait élheti ki rajtad. Próbálkozni lehet meneküléssel, de 3 részen át ez keveseknek jött össze. Valószínűbb, hogy egy kád felett lógva véreztetnek ki, míg egy nő fürdik a véredben. Vagy, ha elég pénzed van, válhatsz te is gyilkossá és túlélheted.

2.JPG2: Zátony – Nancy az anyja halála után eléggé elveszett, megkérdőjelezi mindenét, a pályaválasztását is. Hogy kicsit tisztuljon a feje, és tudjon gyászolni, elutazik a partra, ahol az anyjával szerettek nyaralni és szörfözni. Szép nap, jó a víz – idilli a hangulat. Míg oda nem sodródik egy bálna teteme. Amit követ egy fehér cápa is, akinek vonzóbb az élő áldozat, mint a dög. Nancy egy zátonyon ragad, és ahogy emelkedik a vízszint, közeledik a cápa. Küzdeni kell az életért, vagy eledellé válik.

1: A lehetetlen – 2004, a Bennett család (szülők, a 3 fiukkal) a karácsonyt egzotikus helyszínen, Thaiföldön töltik.1_16.jpg Nem lehetett előre látni, mi vár rájuk. Lecsap a cunami, nincs menekvés. Maria a legnagyobb fiúval bukkan felszínre, de az asszony súlyosan megsérült. Igyekszik tartani magát, emberként a többi szenvedő mellé állni, míg a fiával segítséget keresnek. A nőt műteni is kell, de a kórházban is nagy a felfordulás. A két kisebb gyerek az apjukkal szembesül a pusztítással, Henry nem is meri magával vinni a fiúkat, biztonságba helyezi őket és felesége, nagyfia keresésére indul. Ijesztő az is, amikor egy másik ember miatt lesz pokoli a nyaralás. De ott mindig van valami, amit tehetsz. Alkudhatsz, beszélhetsz, küzdhetsz. De mit teszel, ha valami ennyivel nagyobb szakad rád? A cunamit nem lehet lefizetni. (A cápát sem, a 2-es filmre utalva.) Elsöpör, és rádöbbensz, mennyire porszem vagy igazából. Ebben a filmben megrázóak a képsorok, amikor jön a víz és az életet szó szerint elmossa. A családi, az emberi drámák is ütnek. A casting is erős volt: Naomi Watts Oscarra is lett jelölve érte, McGregor a partnere. A nagyfiuk meg az időközben Pókemberré váló Tom Holland játszotta…1-2_12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114761136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása