Minden napra egy film

Minden napra egy film

Future Man

2. évad

2019. május 11. - BBerni86

Jövőbeli, kalandos, világmentős, különcös.

Josh azzal a tudattal vigasztalja magát a börtönben, hogy megérte mindezen keresztülmennie. Megmentette a jövőt. Majd arra eszmél, hogy Tiger és Wolf visszajöttek érte, hiszen a jövő nem olyan fényes, van még mit megjavítani. De gyanút fog: mikor magához tér, egy különös szekta karmai között találja magát, akik a tudatával játszanak. Klónozzák, kínozzák, az emlékeit akarják. Szöknie kell, vagy itt ér véget az élete. Tiger és Wolf egyfuture_man.jpg megváltozott jövőbe érkeznek, ahol két törzse él az embereknek a romos világban: az egyik rész primitív, minden tudományt elvesztett 6-7 fős csoportházasságban élők, a másik a tudomány világa, akik a Föld reménytelen helyzetét felismerve a Marsra készülnek. Mindenki más részét tapasztalja meg eme világnak, majd mikor összetalálkoznak, el kell dönteni, hogyan tovább.

Az első évadot szerettem. Kicsit lökött volt, szerethetően flúgos, és jól táplálkozott az időutazós, világmentős, geek filmekből is. A karakterek, a casting, a történet és a humor is a helyén volt benne. Most még inkább így érzem, mert a folytatás, ez a 2. évad nem a szájízem szerint való.

Most a jövőbeli, disztópikus filmeknek tartanak görbe tükröt, és nem voltak oda érte, amit láttam benne. Hol is kezdjem?

A cselekmény egyszerre lett zavaros és érdektelen. A 3 szereplő külön utakon jár, teljesen más életkörülmények és szokások között. Idővel összehozzák őket, de abban sincs sok köszönet. Egyszerűen túlzottan torz jövőbe lettek helyezve – érezni, mikor akarnak paródia lenni, de erre nagyon nem volt humorom. Egy kis Kőkorszaki szaki, egy kis virtuális valóság, gyilkos és ciki szekta – káosz, zavar, furcsa, csupa ilyen jelző jut róla eszembe.

Már nem izgultam a szereplőkért. Mindenkinek azokat a tulajdonságait erősítették fel, amelyek irritáltak korábban is. Josh egyszerűen béna lett, aki arra jó csak, hogy az allergiától eltorzult arccal átjusson az arcfelismerő rendszeresen. Wolf beilleszkedik egy primitív társadalomba, amelytől különben is a frász kerülget. Egy férfi, aki tartson el 6 házastársat, vegyesen férfiakat és nőket. Még társadalmilag szervezett szex estéjük is van! Kárhozat.

Egy rész volt, ahol minőségi lett a paródia. Mert sajnos már annak érzem a sorozatot. Amikor Tiger megcsodálhatja a MARS programot belülről, és mintha kicsiben a Kaliforniai álom lenne, zenével és tánccal, vibráló színekkel.

Nem a színészeket okolom a bajaimért, nekem a szkript nem tetszik. Se a világ, se a bajai, se a mutatott társadalmi rendszerek. Néztem, de azt hittem, már sose lesz vége. Visszasírom az első évadot, ez nagyon… fárasztó.

Minden színész visszajött, különben. Papíron Josh Hutcherson a legnagyobb név benne, de a többiek simán jobb szerepet és vele játéklehetőséget kaptak nála. Derek Wilson, Eliza Coupe is kibolondozhatják magukat. Egyedül Haley Joel Osment karaktere és kinézete fáj – hol van már az a cuki gyerek, aki szellemeket látott és a jövő kezdetét találta ki…

Látványvilágában sem alkottak nagyot. Abban is erőteljesen éreztem a paródia vonalat, nagyon harsány és eltúlzott. Már nem vicces módon, rosszabb annál.

Egyszer elnéztem, de leginkább csak morogtam, hogy ez az évad gyengébb, mint az előző.

 

Future Man - 5/3 kevésbé vicces, kinézetre különös, az egész történetben van egy zavaróan torz él.

https://www.youtube.com/watch?v=meAKAcYGLog

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3014813904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása