Minden napra egy film

Minden napra egy film

Csaló csajok

2019. május 21. - BBerni86

Átverős, csajok közti versenyes, gazdagos.

Penny kisstílű átverésekből tartja fenn magát. Most éppen új helyet keres az átveréseinek, a Riviérán utazgat. A vonaton Josephine felfigyel a nyers, hangos lányra, aki itt is beveti az egyik trükkjét. Ő is szélhámos, és nagyon nem tetszik neki a gondolat, hogy a célpontját elijessze az a debella. Igyekszik elijeszteni, de Penny belebotlik Josephine egy korábbi átvertjébe, akitől megtudja, hogy ki a nő igazából. Így már neki is megvan a maga terve: tanulni akar a sikeresebb nőtől, aki kényszerből rá is áll az alkura. Együtt dolgoznak ki egy gyűrűs trükköt. Mivel Penny továbbra is itt maradna, Josephine alkut ajánl: aki előbb kicsal 500000 dollárt egy kiszemelt férfiból, az nyer, a másik elmegy. Így megindul az őrült játék, melyben Penny vakot, Josephine holland doktornőt alakít – talán még az amerikai milliárdos srác, Thomas se az, akinek látszik…csalo_csajok.jpg

Nem új jelenség, hogy egykori sikerfilmeknek elkészül a csajos verziója. Ha csak a legutóbbi pár évre gondolok vissza, kaptunk nőkkel Szellemirtókat, és Danny után Debby is végigcsinált egy nagy rablást és átverést.

Ha már az Oceans női banda – Anne Hathaway már ott belekerült a simlisek világába, és úgy tűnik, tetszett neki annyira, hogy most átveszi a stafétát is. A Riviéra vadorzói után szabadon megérkeztek a Csaló csajok.

Elég vegyesek az érzelmeim velük kapcsolatban. Nem nevetgéltem a filmen, ahogy az állam se esett le. Elnéztem, nem fájt, de nem is lehet azt mondani, hogy jól esett volna. Tipikus háttérzaj film: simán lehet mellette ezt-azt csinálni, nem köt le eléggé, hogy csak vele foglalkozzam.

A történet a szokott panelekkel operál, még kicsit túlzásba is viszi őket. Néha annyira, hogy nem is tudtam eldönteni, hogy komolyan kell-e vennem egy szálat, vagy paródiának gondolják a készítők. Vegyük csak, ahogy Penny és Thomas egymásba szeretnek! Simán belefért volna az is, hogy ez csak egy poén. De komolyan gondolták. Talán ez is volt a bajom, ezeket el kellett volna lazulni, nem ilyenre venni. De pl. Josephine és Penny folytonos kísérlete, hogy kijátsszák egymást, a végére kezdett komolyan az agyamra menni.

A végére szánt csavarról meg csak annyit, hogy aki látta a Riviéra vadorzóit, pontosan erre számít. Én ezt vártam, ezt is kaptam. Azért valami plusz lehetett volna, hogy meglepjenek mindenkit…

A poénok egy része mosolygós, mások fárasztóak.

A fárasztó különben is kulcsszó: Rebel Wilson miatt. Elmondani nem tudom, mennyire fárasztott az egész film alatt. Az egész karaktere el van túlozva, és nem vicces, ahogy még az eleve sokra rátesz egy lapáttal. A börtöncellás vonaglása, vagy amikor a pszichopata testvért nyomta full kreténbe, engem taszított.

Igazság szerint Anne Hathaway karaktere és játéka se tetszett jobban. Ok, annyiban jobb maga a karakter, hogy legalább nem taszít. De nem tud olyan előkelő lenni, amilyen alpári Wilson. Nincs meg a kellő ellentét kettejük között, noha az lett volna a poén.

Egyszer meg lehet nézni, de annyi pont elég is belőle.

 

Csaló csajok - 5/3 volt benne pár jó jelenet, de összességében fárasztó. Nem bírom Rebel Wilsont benne…

https://www.youtube.com/watch?v=lPCEN_LTEMU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1514835566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása