Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sötét zsaruk a Föld körül

MIB 4.

2019. június 25. - BBerni86

Űrlényes, Földet megmentős, árulót lebuktatós, titkos szervezetes.mib4.jpg

Molly kislány volt, amikor egy különös lény került a házukba. A kislány a szobája ablakából nézte végig, ahogy sötét öltönyös férfiak kitörlik a szülei memóriáját. Mivel azt hitték, alszik, neki sikerült kimentenie innen a lényt és az emlékei is megmaradtak. Az életét arra tette fel, hogy megtalálja az ügynököket, csatlakozzon hozzájuk, és megismerje a világ titkait. Miután rátalál a szervezetre, próbaidőre felveszik, és Londonba küldik egy gyanús esetben vizsgálódni. Ott társat is kap H ügynök személyében, aki a szervezet egyik hőse, aki megmentette pár éve a világot Párizsban. Ám a férfi az eltelt idő alatt egy buli király lett, aki túl könnyeden veszi a munkát. Ám amikor újra a világ sorsa a tét, és a szervezetben is van egy rosszfiú, mindenki összekapja magát, hogy a Sötét Zsaruk újra megmentsenek mindenkit.

Ha nem akarunk többet egy látványos, nyári popcorn mozinál, akkor jó helyen járunk. Pont olyan film ez, amit beülsz, megnézel, elvagy vele, de maradandó élményt nem viszel magaddal belőle. Az a menőség, ami az eredeti filmet klasszikussá tette, ebben már nincs meg. De egy délutánra szórakoztató tud lenni.

A történet nem túl bonyolult, és eléggé a klisék mentén halad. Ok, sikerreceptek vannak, és klisék használnak, tudom. De nagy kérés lenne, ha néha kockáztatnának és húznának egy merészet? Már, amikor kimondták, hogy tégla van a szervezetben, lehetett tudni, ki az. Ha az indokát nem is találtam el, ahhoz se sok kellett volna.

Ahogy az sem lep majd meg senkit, hogy a két nagyon más ember a film végére hatalmas barát és remek társak lesznek. Ez a buddy filmek ismérve, ezt nehéz lenne megújítani, nem is várja senki. Csak legyen kémia a felek között és boldogok vagyunk. Ezzel úgy-ahogy elégedett voltam, és nagyon remélem is, ha lesz esetleg folytatás, nem viszik el M és H kapcsolatát romantikus irányba. Barátoknak és társaknak működtek, szerelemes párként, ebben a szakmában, azt nem akarom látni.

Az, amit nagyon tudtam hiányolni, a menő faltor. Az első rész stílust teremtett. Itt csak beszélnek arról, hogy stílusosak. Mint amikor egymás közt kibeszéli M és O, hogy a fekete öltöny milyen menő. Ok, H tényleg menőn néz ki benne, de ha Hemsworth nem éppen az alkoholista, leépült Thor formát hozza, akkor neki szavazzuk a külcsínért a pontot alapból. Még szektavezérnek is szexi volt, akkor hogyne lenne az napszemüvegben és öltönyben… De a szervezet, a cuccaik, már nem azt a hatást hordozzák, mint egykor.

De vissza a filmhez! A szereplők jól illeszkednek a zsánerbe. Egy komoly, egy csibész. Akik pont így egészítik ki jól egymást. A mellékszereplők még egyszerűbbek, de akad egy-egy ötletes. A gyalogot pl. kifejezetten bírtam.

Van benne női vonal is, néha eltúlozva is. Az a királynős duma… az fájt konkrétan, de értem, miért kellett bele. Kell ennek a szériának is egy kis feminista megtámogatás.

A látvány nagyon korrekt, és akadnak jól kitalált űrlények is benne. Mondjuk, nem mind. A Gyalog és a Királynő tetszett, Riza nagyon nem. Az a haj… a hideg ráz tőle.

Van egy-egy jópofa kiszólás is: pl. a kalapács, vagy Neeson, aki utálja Párizst. (Ó, Elrabolva.)

Egyszer meg lehet nézni, nem lett rossz, de igazából jó sem.

 

Sötét zsaruk a Föld körül – 5/3,5 korrektül összerakott popcorn mozi, látványos, viszonylag humoros, de nem több.

https://www.youtube.com/watch?v=Tg8OwUjOaNg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3814910342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása