Minden napra egy film

Minden napra egy film

Chicago PD

6. évad

2019. június 30. - BBerni86

Rendőri munkás, egymást fedezős, politikai ármányos.

Olinsky halála az egész csapatot megviseli. Ám nincs idejük rendesen gyászolni sem, mert minden téren támadás alatt állnak. Az utcákon mocskos ügyek mennek, és nekik is mélyre kell menni, hogy a rendet fenn tudják tartani. Még olyan bevetésre is sor kerül, ahol a csapat bújik a rablók bőrébe, és kifosztják a drogterjesztőket. Nyomoznak olyan emberrablási ügyben, melyben kiderül, semmi sem az, aminek látszik. Még az áldozat sem. Voight kénytelen politikailag is állást foglalni, hiszen a polgármester választáson az egyik jelölt tönkretenné őt is, az osztagot is. Nem könnyíti meg a dolgát Antonio sem, akinek a drogproblémái miatt kényszerülnek hazugságra és tussolásra. Közben a magánéletük is rendezni próbálják, de ebben a szakmában a boldogság nem tartós állapot.chicagopd.jpg

Most úgy érzem, a Chicago PD évadról évadra karcosabb. Amikor már azt hiszem, ennél lejjebb nem tudnak menni, mindig rám cáfolnak.

A Marvel sikerek miatt, vagy korábban Batman miatt előkerült az önbíráskodás kérdése. Ha a jog csődöt mond, valakinek rendet kell tenni. De veszélyes, ha valaki egy személyben lesz az ellenőrző, bíráló és végrehajtó közeg is. A Chicago PD osztaga évadról évadra közelebb kerül ahhoz, hogy őket is önbíráskodónak lássam. Furcsa, de amit a Bosszúállóknak simán elnézek, itt, rendőrök esetében roppant zavar.

Mégis, mennyire gázos már a rendszer, ha a rendőr csak úgy tud dolgozni, hogy maga is elkezd törvényt szegni?

Idén ez kiemelten elő is került, és most az erkölcsi pont sincs az osztag mellett. Amit Antonio tett, az simán gyilkosság, ráadásul drogos befolyásoltság alatt. Erre mindenki kész fedezni? Olyan rendőr is a karrierjét, szabadságát teszi kockára érte, aki addig betartotta a szabályokat? Szerintem kellene húzni egy erkölcsi vonalat, amit már nem lehet átlépni. Ha nem is a törvény jelenti ezt a vonalat, a moralitásnak annak kellene lennie. Itt átlépik ezt, és utáltam ezt látni.

A sorozat ábrázolta politikai rendszerben is ez köszön vissza. A jó ember megy a felesége helyett a börtönbe, a nagy mocsok meg polgármesteri székbe? Elkeserítő állapotok vannak a sorozat Chicagójában, igazi kedvromboló.

A magánéleti szálak ugyanilyen tragikusan alakulnak. Mert Chicago sorozat, van szappan-faktor is, ha ebben a legkevesebb is a hármasból. Egyrészt, megint felmerült bennem, hogy már túlzás, ki kivel nem járt még és igen a csapaton belül. Durva, mennyire nem működnek ezek a kapcsolatok. Most megint akad erre példa, akik már az összeköltözésnél tartanak, amikor felötlik bennük, hogy mégsem a másik az igazi. Szegény Kim se jár jobban, akinek végre lesz egy rendes barátja és kapcsolata, erre mi lesz a sráccal…

Utálom azt is, hogy Antonio itt van, és amiket művel. Pedig idén ő az egyik kiemelt szereplő, szenvedtem is rendesen tőle. Azt viszont sajnálom, hogy Jay teljesen díszletté kezd válni. A Med-ben komolyabb szerepe van idén, mint a saját sorozatában. Ki érti ezt?

A stáb a szokott különben, de azért egy-egy mellékszereplés erejéig bukkannak fel ismertebb arcok is. Néha agyaltam is, ki honnan ismerős.

Számomra még mindig ez a legkevésbé érdekes Chicago sorozat, most ráadásul nyomasztó is.

 

Chicago PD - 5/3,5 még mindig ez a legkomorabb Chicago fejezet. Kriminek gyengébb, de pótolják mással.

https://www.youtube.com/watch?v=jzFBTqD-fI8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr614918190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása