Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szinglik bolygója

2019. július 13. - BBerni86

Gúnyos műsoros, internetes randis, szerelmes.

Tomek számára bejött az élet. Bábos műsorára hamar felfigyeltek, és most övé az egyik legnépszerűbb műsor a tévében, melyben ironikus, kifigurázó helyzeteket hoz létre bábokkal. Jó barátja, egyben producere figyelmezteti, szinglik_bolygoja.jpghogy túl gúnyos a hangnem, amit a nőkkel szemben megüt, ezen változtasson. Tomek véletlenül fut bele az első netes randiján levő zenetanárnőbe, Aniába, aki hosszú ideje elsőként nem omlik bele a híres férfi karjaiba. Tomek róla mintázza az új karakterét a műsorába, ami hatalmas sikert arat. Jobb műsoridőt kap, de a főnöknő ragaszkodik hozzá, hogy a karakter állandó szereplővé lépjen elő. Tomek megkeresi a dühös lányt, és alkut ajánl neki. Mesélje el neki a netes randikat, ő azokból összehozza a műsorát, és cserébe zongorát adományoz Ania iskolájának. Tomek csak azzal nem számol, hogy a közös munka során ő lesz az, aki szerelembe esik…

A címet nem tudom megfejteni. Tomek műsora a Farkas szerint a világ, és az Ania részeknek sem adnak más címet. Nem is kifejezetten a szinglikről szól a film, Ania legjobb barátnője, aki szintén sok játékidőt kap, például házas és a mostohalányával viaskodik. De nem is ez a lényeg, mert a film kifejezetten szórakoztató lett.

Annak ellenére, hogy tévéfilm, moziba nem is tudom elképzelni. De otthon, egy este a fotelben kiváló szórakozás.

A történet a romantikus filmek zsánereit használja fel. A két ember, akik eleinte ki nem állhatják egymást, majd barátok lesznek, és rá kell jönniük egy ponton arra is, hogy mit jelentenek igazán egymásnak. Természetesen lesz egy nagy veszekedés, majd egy nagy gesztussal békülés is. Annyiszor ezt használják a filmek sablonjának, hogy én már komolyan unom is. Itt viszont működött.

Mert elég sok mókás mellékszál van, ami szintén szórakoztató és oldja a zsáner ismertségét. Az kifejezetten kész, ahogy a legjobb barátnő és férje – aki egyben Ania főnöke is az iskolában – a kamasz lányuknak hála házasságuk legnagyobb válságát kell, hogy megoldják. Mondjuk, az nem tiszta, hogy miért éppen most esett neki a mostohaanyjának a lány, de nem is ez a lényeg.

Működik azért is, mert a lány találkái, majd a belőle készülő műsorok valóban viccesek. Nem elcsépeltek, sokszor látott elemekre épülnek. Elég sok randis film van, de amiket itt kitalálnak a szereplőknek, milyen alakok ülnek le Ania mellé… Nem is tudnám kiválasztani, melyik volt a legjobb poén, működtek végig. Furcsa, de pont az az egy lett gyengébb szál, ami majd megfújja a riadót Tomek fejében. Az egy, aki tényleg jó lenne igazi társnak, akivel Ania többet is találkozna és kész lenne szerelmesnek lenni. Annyira karikatúrának tűnik a tragédiáival és szerénységével, hogy inkább tűnik nem valósnak, mint korábban az extrém alakok. (Azért a húga feldobja az ő szálát is, az tény.)

Működhet azért, mert Tomek látványosan fejlődik a film alatt. Ahogy elkezdi megkérdőjelezni az addigi életét, ahogy szembenéz magával. Idő van hagyva a szerelmi száluknak és a férfi megváltozásának is. Ami tetszett.

Kellemes meglepetés volt ez a film, nekem tetszett.

 

Szinglik bolygója - 5/4 humoros, használja a zsánereket, de tud hozzátenni is. Bírtam a karaktereit, helyzeteit.

https://www.youtube.com/watch?v=-8dkrg05z5A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8414943040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása