Minden napra egy film

Minden napra egy film

Godzilla 2.

A szörnyek királya

2019. szeptember 03. - BBerni86

Világmentős, szörnyeteges, családos.

A Russell család boldog volt, egykor. A szülők tudósok, akik nagy szeretetben neveltek két gyermeket. Ám amikor Godzilla feltűnt és pusztítani kezdett, a fiukat elvesztették. Már soha nem lehettek a régi önmaguk. Miközben Mark távoli vidékeken fotózott állatokat, Emma az óriás teremtmények megszállottja lett, és a lányával együtt dolgozott tovább a korábbi munkáján. Azt vizsgálták, hangokkal hogyan lehet irányítani a szörnyeket. Mert még vannak, 9_3godzilla2.jpgegyelőre álomba merülve, de fel fognak ébredni, és akkor az emberiségnek esélye sem marad a túlélésre. Egy ökoterrorista szervezet éppen erre játszik, és szükségük van Emma gépére. Elrabolják a nőt a lányával és a géppel, a szörnyek egyre nagyobb számban ébrednek. Mark kénytelen visszatérni, és megmenteni, ami megmaradt a családjából. Még akkor is, ha ehhez Godzilla megmentése is szükséges.

Godzilla rég része a popkultúrának. Készítettek vele mese sorozatot, sok-sok filmet, még Hollywood is több filmnél jár. Mivel most az univerzumok építése a divat, ez a film beilleszkedik egy pár éve indított filmsorba. Már találkoztunk Godzilla alakjával is, és King Kong is kapott saját filmet. Most elkezdik a szörnyek csapatát összehozni.

Azért, ha már univerzumépítés, érdekesnek találom, hogy nem használnak közös szereplőket. Minden eddigi részhez világsztárokat nyertek meg főszereplőnek, de senki nem tért vissza. Megismertünk embereket, családokat, de csak egy-egy részben láthattuk őket. Így nehezebb egységként kezelni a filmeket, jobban elkülönülnek egymástól.

A történet is olyan, ha valaki nem látott egyetlen korábbi filmet sem, akkor is érteni fog mindent. Minimális utalás van a Godzilla első részében történtekre, de ebben is mindent annyira a szánkba rágnak a múltról, hogy semmi hiányérzetet nem okoz, ha valaki nem látta.

Az egyik gondom az volt a filmmel, hogy nagyon egyszerű a története. Abban sok fantázia van, hogy melyik lényhez milyen mitológia kapcsolódik, mire képesek. De a nyomozós, mitológiás rész éppen csak meg van mutatva, nagyon nem ez volt a film profilja. Szörnyek ébrednek, harcolnak, az emberek meg próbálnak beavatkozni. Ez a film fő profilja.

Mellette egy családi drámát is bontogatnak, de elég gyengén sikerült, hiába interpretálják kiváló színészek. Még az sem derül ki pontosan, hogyan vesztették el a fiukat. Arra is minimális az utalás, hogy szakadt szét a család. Nem tiszta, milyen viszonyok vannak egymás között. Így ez csak motiváció a főszereplőnek: hazajön, hogy megmentse a családját.

A látványvilágra nincs panasz, és a lények terén is jó ötletek vannak. A sárkányszerű főgonosz kifejezetten tetszett, tényleg sikerült félelmetesre megcsinálni. A vulkánból kikelő madárféleség is tetszett. A többi lényt is szívesen megnéztem volna alaposabban, de most Godzilla és a sárkányszerű Zero voltak a középpontban.

A szereposztás erős. Kyle Chandler és Vera Farmiga régi motorosok, rutinból hoznak ilyen karaktereket. Millie Bobby Brown a fiatalabbak kedvéért érkezett, a Stranger Things után megint hajjal a fején. Hasonló is a szerepe, mint Eleven – csak szupererő nélkül.

Már nyereséges a film, könnyen lehet, hogy érkezik még ilyen szörnyes film. Még nem döntöttem el, ennek örüljek-e vagy sem. Akkor fogok, ha végre elkezdik összekötni őket.

 

Godzilla 2. - 5/3,5 látványos, tele ismert színészekkel, de valahogy nincs igazán története. Popcorn mozi.

https://www.youtube.com/watch?v=qC1hIcP6Cgk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2615035254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása