Minden napra egy film

Minden napra egy film

Aratanya

2019. szeptember 04. - BBerni86

Esküvőre készülős, önfejlesztő táboros, szerelmes.

Andy és Felice ősidők óta legjobb barátnők, és úgy tűnik, az igazi is egyszerre lépett az életükbe, hogy oltár elé vezesse őket. A menyasszonyi ruhák készítéséből élő Andy romantikus alkat, a tökéletes feleség és menyasszony mintája. Amikor Felice kitalálja, hogy menjenek el egy fejlesztő csoportba, Andy eleinte menni sem akar. De a 9_4aratanya.jpgbarátnője és egy kis kétség ráveszi, hogy ő is beiratkozzon. Ott kénytelen rádöbbenni, hogy talán annyira nem is jó a kapcsolata, mint eddig képzelte. Amikor a jóképű virágszállító, Casey is a képbe kerül, Andy egyre jobban elbizonytalanodik. papíron csodás élete van egy csodás férfival, de tényleg boldog és erre van szüksége?

Aki tévés romantikus filmet kezd el nézni, nem vesz zsákbamacskát. Ezeknél a filmeknél pontosan lehet tudni, mire számítsunk és mi lesz a film vége. Amint bemutatták az alaphelyzetet és a fontosabb szereplőket, ritka az olyan tévés románc, ami képes lenne, vagy egyáltalán szeretné meglepni a nézőt.

Az Aratanya is azt nyújtja, amit egy ilyen film szokott. Helyes és szép emberek idilli környezetben egymásra találnak és boldogok lesznek. Semmi meglepetés.

Ennél a filmnél legalább azt tudtam díjazni, hogy egyetlen kis csavart megengedett magának. Nem Andy vőlegénye, aki mindig a lány mellett áll, és akiről már az első percben tudjuk, hogy neki lesz kimondva a boldogító igen. Itt a happy end előtt a hősnőnek rá kell jönnie, melyik kapcsolat az igazi és az, ami tényleg boldoggá teszi.

A romantika faktor különben nem magas a filmen. Andy és a vőlegénye kapcsolata annyira unalmas és kiszámítható, hogy csoda, nem aludt el egyik sem unalmában a másik mellett. Szépen megvannak, de végig úgy éreztem, egymás mellett, és nem egymással. Casey az, akiről azonnal látni, hogy a lány tökéletes párja. Vele van meg a kémia, a közös érdeklődés és ő az, aki a lány mellett lesz végig a filmen. Csak, ami a nézőnek nyilvánvaló, a hősnőnek nem annyira az a filmben. Az sem segít, hogy ugyan sok időt töltenek együtt, de nem mondhatnám romantikusnak a közös programokat. Ha más zsáner lenne a film, simán csak barátok is lehettek volna. Nincs szenvedély a két figura között.

A címbeli Aratanya, ahol a menyasszonyok a házasságra készülnek, röviden szólva siralmas. Amerikai filmben láthatóak azok a szervezett, nagy előadások, ahol egy életmód-tanácsadó előadja a programját, hogyan kellene élni, sikeresnek lenni, csajozni – sok verzió elképzelhető. Ez éppen olyan, csak itt az előadónő a sikeres házasság titkáról szónokol és talál ki a lányoknak gagyi feladatokat. Egyszerűen siralmas az a tábor, nekem kifejezetten ellenszenves volt, és nem tűnt hasznosnak sem.

A karakterek csak pár vonással lettek ábrázolva. Ebben a filmben még csak egy gonosz szereplő sem akad, mindenki rendes és kedves. Egy eljegyzés és egy szakítás is olyan simán, csak egy kis sírással jár együtt, mintha nem is lenne valami ilyesmi komoly trauma.

Könnyed limonádé az egész film, ami csak kikapcsolódást akar nyújtani. Nem kell hozzá agyi tevékenység sem, ahogy a lényegét sem kell megfejteni.

Tévében egyszer kibírható, de egy gyenge film, ismeretlen színészekkel tele.

 

Aratanya - 5/2 nagyon tévés romantikus komédia. Kiszámítható, minimális humor. Nem az én filmem.

https://www.youtube.com/watch?v=tQVHQSwM6VY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9215035308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása