Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Boys

1. évad

2019. szeptember 21. - BBerni86

Szuperhősös, átverős, összeesküvéses, visszavágós.

A világban béke van, hiszen a szuperhősök rendet tartanak. Népszerűek, szépek, mindenki hősei. Hugh is a rajongóik közé tartozik, és nyugodtan készül összeköltözni a barátnőjével. De mindennek annyi, mert a világ leggyorsabb embere, A-Train képtelen leállni, és átszalad Hugh barátnőjén, aki darabokra szakad a férfi szeme előtt. Hugh szembesül a médiából áradó hazugsággal, őt is le akarják fizetni. Mielőtt őrültségbe fogna, megismerkedik Butcherrel, akinek szintén van elszámolnivalója a szuperekkel. Hugh az ő oldalán kezd akciózni, miközben szembesül azzal, hogy a hősök közelről inkább bűnözőkre hasonlítanak. Talán egy kivétellel: Annie, vagyis Starlight most nyert felvételt a Hetek közé, ő még tényleg hisz abban, amit csinálniuk kellene. Lehet, hogy ő a kulcs a Hetek megbuktatásához?9_21theboys.jpg

Eredetileg képregény volt, és ugyan magyarul még nincs, de látatlanban is elhiszem, hogy nagyon elvetemült és sötéten szórakoztató kiadvány lehetett. Tulajdonképpen egy olyan világot találtak ki benne, melyben az Igazság Ligájának (itt Hetek) csak a PR-ja jó, a tagok valójában egoista és önző lények, akik többet ártanak, mint segítenek a világon.

A sorozat is követi ezt a tendenciát, és egy antihős szuperhősös sorozat lett. Rá lehet jönni, melyik hős melyik DC karakter kifordítottja, és nagyon elvetemült alakokat találtak ki. Illetve, páran hős létükre nagyon gyarló emberek – a többiek meg pszichopaták. Mindenkit ki lehetne elemezni, de maradjunk csak a Hetek vezérénél, a film legnagyobb szörnyetege mellett!

Homelander – aki e világ Superman karaktere. Sebezhetetlen, szuper látás és hallás, repül, emberfelettien erős és a szemei egyben lézerek is. Nincs fegyver, ami képes lenne ártani neki. A sajtó előtt kenyérre lehet kenni, barátságos, jóképű és menő. Ám milyen az igazi Homelander? Ha valaki keresztbe mer tenni neki, vagy csak ő hiszi azt, végez vele. Aki ismeri, retteg tőle. Hidegvérű gyilkos, akinek csak a látszat számít. Létrehoz szuper terroristákat, hogy legyen kivel harcolnia. A halálba küld egy egész gépnyi embert, ha ez szolgálja az érdekeit. 9_21theboys2.jpgKegyetlen, hideg, komoly anyakomplexussal.

Az ő ellenpontja az emberek oldaláról Billy Butcher, aki annyira kemény emberként, amennyire csak lehet. Megingathatatlan, önfejű, tele bosszúvággyal és céltudatos is. Fel is merült bennem, mi a különbség? Az erkölcs. Homelander számára nincsenek tabuk, Butcher legalább megőrzött valamit az emberségből.

A sorozat nagyon durva dolgokat mutat és sokkolja a nézőket. Nemi erőszak, hidegvérű mészárlás, drogozás, szex. A fekete humora is elvetemült – érdemes megnézni, mi lesz mindig, ha Deep próbál jófiú lenni. Szegény delfin, még mindig fáj, ami történt vele…

Végig zúdulnak ránk az események. Nincs is sok része, de azt maximálisan kitöltötték és hozták a fordulatokat is. Még a fény se veszett ki belőle, hála Hugh és Starlight kettősének. Volt benne bőven akció, nyomozás, komikus részek és még romantika is fért bele.

A szereposztással is teljesen elégedett voltam. Karl Urban nagyon karakteres Butcher lett, de Antony Starr Homelander karaktere is kész. Jó volt a casting, rajtuk kívül is.

Az utóbbi hetekben ez volt a szórakoztató sorozatom, amin jókat vigyorogtam és szörnyülködtem. Ádáz, sötét és agyament, de ez most nagyon bejött nekem.

 

The Boys - 5/4,5 jó szereposztás, de nagyon sötét a történet. Fekete humor, ádáz cselekmény, szórakoztat.

https://www.youtube.com/watch?v=tcrNsIaQkb4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr715109626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása