Minden napra egy film

Minden napra egy film

Préda

2019. október 04. - BBerni86

Katasztrófahelyzetes, túlélésért küzdős, gyilkos krokodilos.

Haley kerüli, hogy haza kelljen mennie. A lány ösztöndíjas egyetemista, aki éppen küszködik az időeredményeivel. Ha nem gyorsul az úszása, lehet, hogy elveszti a helyét. A nővére kérése miatt kell hazalátogatnia: Beth aggódik az apjuk miatt, aki felé közeledik egy hurrikán, de nem adott életjelet magáról. Haley a régi házat is átnézi, az apja valahol az épület alatt kell, hogy legyen. Elhagyott szerszámokat, vért talál, majd a súlyosan sérült apjára is 10_4crawl.jpgrábukkan. Csúnya harapás van a vállán. Miközben igyekszik biztonságba helyezni a férfit, rá is rátámad az itt megbúvó aligátor. Apa és lánya a ház alatt rekednek, hamarosan kiderül, nem is egy, de két vérszomjas aligátorral, miközben a vihar miatt egyre nő a vízszint. Segítséget nem tudnak kérni, maguknak kell kitalálni, hogy élhetik túl.

Víz. Életveszély. Állat, ami meg akar enni. Mi ugrik be? Van egy tippem, hogy nagy többségünk rávágja: cápa. Ráadásul úgy, hogy élőben még esélyünk sem volt cápával találkozni, maximum az állatkertben. A horrorokon belül már külön kategóriát is lehetne nyitni a filmeknek, melyekben eme vízi ragadozó veszélyezteti az embereket.

Akad azonban egy-egy, amikor másik lényt tesznek meg a rettegés tárgyának. Volt, akiknek piranja, másoknak polip okozott nehéz perceket vagy akár halált is. Most itt egy újabb félelmetes ragadozó, aki felveszi az embert az étlapra. A Préda aligátorokkal ijesztget.

Ijesztően néz ki, ebben nincs hiba. Tökéletes vízi gyilkos, stimmel. A cápával ellentétben még arra is képes, hogy utánad menjen a szárazföldre, és ott intézzen el. Futni is elég jól tudnak, ugyanis. Vagyis, abszolút alkalmas arra, hogy ilyen témájú horror szereplője legyen.

A jelen film azonban sok sebből vérzik. Annyira buta dolgok vannak benne, hogy utáltam látni, belegondolni meg pláne nem akarok. Nézzük csak az aligátorok harapását! A fogazatukat látva nehezen hiszem el, hogy valakibe belemélyesztik ezeket, totálisan zárják az állkapcsuk, és az illető megússza pár vérző lyukkal a kezén vagy a lábán. Pedig még olyan is van, amikor az egész embert elrántja így az aligátor! A keze meg nem szakad le? Jaj. De az se semmi: apát vállon harapta a krokodil, aztán megy akciózni. Bezzeg, a nem főszereplőt pillanatok alatt darabokra tépik, neki szakad gond nélkül mindene.

Az is megérne egy gúnymosolyt, amikor a többször megharapott, már fáradt lány lazán leúszik több aligátort is. Úgy tűnik, csak egy kis életveszély kellett, hogy élete legjobb idejét összehozza…

Tudnék még ilyesmiket találni a filmben, de hagyom, mindenki fedezze fel, melyik idiótaság a neki legviccesebb vagy bosszantóbb – attól függ, milyen a hozzáállás a gagyi horrorhoz. Most ingadozom magam is, nevessek vagy morogjak ezeken.

A látványvilága se nyűgözött le. Az aligátorok – akiket különben mindig le akarok krokodilozni – korrektül néznek ki, amikor a vízből nézik, hogy úsznak, még tetszett. A horror rész a gyenge. Ennél nem véresebb, ijesztőbb, ha szétszed egy ilyen hüllő?

A színészek között is találtam ismerőst, ha azért a sztárságtól messze is van. Kaya Scodelario feltűnt már ebben-abban, de úgy tűnik, a nagy kiugrás nem akar összejönni neki.

Ha az agyam jobban ki tudtam volna kapcsolni, jobban élveztem volna. Így annyira nem.

 

Préda - 5/2 beteg az ötlet, sok a nagyon mese rész benne. Nem is látványos, nem is ijesztő.

https://www.youtube.com/watch?v=H6MLJG0RdDE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6415189042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása