Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Mi

2019. október 20. - BBerni86

3_64.jpg1986-ban a fiatal Adelaide a családjával a tengerparton nyaralt, ahol elmentek a vidámparkba is. A lány bement a tükörlabirintusba, ahol döbbenten fedezte fel, hogy a tükörképe életre kelt. A sokktól beszélni is elfelejtett, a szülei sokáig járatták utána terápiára.

A felnőtt Adelaide, egykori balerina most családanya: egy lánya és egy fia van, meg egy szerető férje. Nyaralni mennek, arra a tengerpartra. A nő kényelmetlenül érzi itt magát, valami rossz van a levegőben, pedig csak unalmasan telnek a mindennapok.

Az egyik este kopogtatnak. Vörös ruhában maszkosok érkeznek, és túszul ejtik a családot. A maszkok lekerülnek, és kiderül saját maguk halálos árnyaival néznek szemközt. Adelaide árnya meséli el, hogy neki is át kellett mennie4_1.jpeg azon, amin a nőnek, csak az ő történetei véresebben. Adelaide férje, Gabe jó ember, míg neki nem volt választása, hozzá lett kötve Gabe árnyához. Adelaide császárral szült? Neki ki kellett vágnia magából a csecsemőt. Adelaide fia nevetve született, boldog baba volt. Az árnya viszont egy kis piromán szörnyeteg. Játszani akarnak: sorra engedik el a családtagokat, hogy az árnyuk lemészárolja őket.

Ők azonban küzdenek, és életben maradnak. 2_65.jpgHamarosan egymást is összeszedik, és együtt menekülnek tovább. A szomszédoknál igyekeznek menedékre lelni, de mire átérnek, már az árnyaik végzetek velük és átvették a helyüket. Szembesülniük kell vele, hogy a vörösbe öltözött hasonmások megjelentek, és készülnek világszinten átvenni a hatalmat. Menekülni kell.

Mikor Jason árnya, Pluto és a többiek megállásra késztetik a menekülő autójukat, Pluto fel akarja gyújtani a kocsit. Jason emlékezett rá, hogy a 1_58.jpgmozgásával tudja befolyásolni a hasonmását. Így úgy mozog, hogy a fiút a tűzbe vezesse, mielőtt az végezhetne a családdal. Ám közben Adelaide árnya elkapja őt. Az anya rohan a fia után, míg a férje a lányukra vigyáz.

6_9.jpgAdelaide és az árnya visszatérnek oda, ahol minden elkezdődött, a tükrök a vidámparkban. Halálos táncot járnak, míg küzdenek. Közben megelevenedik az igazi történet: hogy gyerekként a hasonmás átvette Adelaide helyét, ezért nem tudott sokáig beszélni. Míg a hasonmások között az igazi lány tervet szőtt, hogy vegyen 5_1.pngmindent vissza. Végül Adelaide győz, megöli a vörösbe öltözött, gyerekként igazi Adelaide-ot. Kiszabadítja a fiát, és sietnek a család többi tagja után.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1115234930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása