Minden napra egy film

Minden napra egy film

A gyógyító

2019. október 27. - BBerni86

Képességet kapós, jobb életet élős, megjavulós, reményteli.

Alec két éve elvesztette az ikertestvérét, vele együtt a jobbik felét is. Most a vállalata haldoklik, komoly adósságai 10_27a_gyogyito.jpgvannak, és felelőtlenül ugrik egyik ágyból a másikba. Soha nem látott nagybátyja kínál megoldást: minden adósságát kifizeti, ha hajlandó egy évre elköltözni az anyja szülővárosába, Kanadába. Mivel nincs mit veszítenie, belevág. Még be sem rendezkedett, amikor egy elírt hirdetés miatt a közösség nem szerelőnek, gyógyítónak hiszi. Itt meg vannak győződve arról, hogy Alec családjában egy-egy férfi valóban gyógyító, akinek a puszta jelenléte meggyógyítja a betegségeiket. Amikor a nagybátyja is megerősíti ezt, Alec kész visszautasítani a családi örökséget. Nem számít arra, hogy egy rákban haldokló kamasz és a helyi, csinos állatorvosnő megváltoztatja a véleményét mindenről.

Úgy tűnik, most jól esnek nekem ezek az életörömmel teli, pozitív gondolatokkal teli kellemes limonádék. Ahogy a Hölgyek feketében pár napja, most A gyógyító okozott kellemes képernyő előtti perceket számomra.

Pedig a történet egy nagy mese. A tablettákban a hitem, nem a kézrátétellel gyógyítókban. (Itt még az sem kell, elég Alec puszta jelenléte.) Így tudtam díjazni, ahogy a filmet zárták a készítők, kicsit elvették a meséjük élét. Mert azt nevezik meg a végén igaz gyógyítónak, aki a tetteivel enyhíti mások szenvedéseit, aki segít a közösségen. A példában Paul Newmant hozzák fel, aki táboroztatta a hátrányos helyzetű gyereket, és nem csodákat kivitelezett.

De vissza a filmre! Aminek a cselekménye tökéletesen kielégíti a kellemes limonádé fogalmát. Jóképű hősünk új helyre költözik, szerelmes lesz, jobb ember és már jöhet is a happy end. Nagyon tudnék gúnyolódni is rajta, de most nem fogok. Mert minden naivitása ellenére annyira helyes ez a film, hogy nem fájt a meséje.

Szerettem, hogy nem a szerelemre vagy a gyógyításokra tették a hangsúlyt. A film végig humoros is, nem egy kedvenc jelenetet ki tudnék belőle emelni. Amikor a pap szívrohamot kap, Alec próbálja elszállítani, a kamaszok meg azt hiszik, éppen legyilkolta és elásni készül a testet – gyorsan fel is jelentik az új szomszédot. Vagy, az első nap állatorvosi asszisztensként. Nem mesélem el, mit hoz össze, de a doktornő sem bírja ki nevetés nélkül.

Tetszett, hogy nem akarták teljesen rózsaszínre faragni a filmet. Vannak komoly tragédiák, amelyet fel kell dolgoznia a szereplőknek. Abigail halálos betegsége. Alec most kezd el szembenézni azzal, hogy mennyit vesztett a testvérével együtt. De ez is része az életnek – nekem az jött le a filmből, hogy nem lehet leélni fájdalmak nélkül, de nem is szabad. A szép dolgok attól lesznek igazán értékesek, hogy ismerjük a veszteséget is.

Tévéfilm, ami látszik a kivitelezésen és a szereplőkön is, de legalább korrekt. A kisváros hangulatos, a színészek jól néznek ki. Ki kell emelnem azt is, mennyire mesebeli az is, hogy minden karakter jó figura. Még a mogorva rendőrről is kiderül a végére, hogy jó ember és egyszerűen nincs itt olyan ember, akit ne lehetne kedvelni.

Pozitív a film üzenete is. A varázslatos gyógyító képességen túl az van benne, hogy az egymást segítő, kedves emberek közössége mennyire gyógyító önmagában is.

Jókat mosolyogtam rajta, és bár csak egy tévés mese, jól esett megnézni.

 

A gyógyító - 5/4 kellemes film, szerethető szereplőkkel és napsugaras tartalommal. Kikapcsolt.

https://www.youtube.com/watch?v=Bm10HivE9u0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9615265650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása