Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Deuce

3. évad

2019. november 03. - BBerni86

Pornóiparos, kapcsolatos, városrészért küzdős.

1984 végére látványosan változni kezd az éjszakai élet a Deuce területén is. Az AIDS egyre jobban terjed, a meleg közösségek már félni kezdenek, és egyre kevesebben mernek eljárni a szokott helyeikre is. Paul az üzletben és a magánéletében is megszenvedi az egészet. A pornó már milliós üzletág, országos rendezvényekkel és sztárokkal. Lori neve sokat ér már ebben a körben, de igyekszik valami többé válni, rendes színésznővé vagy énekesnővé. Ám lassan felőrli a sikertelenség és a párkapcsolati csalódások. Vincent már mindenbe kezd belefásulni: Abby és ő is külön utakon jár, de a régi szeretet még összeköti őket. Frankie családos ember lett, de még mindig ügyeskedik. Közben a város igyekszik felszámolni az itteni éjszakai életet, hogy egy divatossá váló, hagyományos környéket fejlesszenek ide.11_3thedeuce.jpg

A 3. évaddal befejeződött a városrész, a pornóipar és a szereplői életét bemutató sorozat. Még nem is tudom, milyen érzés volt a vége. Ez nagyon nem happy end, de nem is tragédia. Életszerűen keserédes. Van, akinek jobban sikerültek a dolgai, másnak nem éppen. Most, ahogy számolok, azért a negatív kicsengés több. Arról nem is beszélve, hogy a zárójelenet másolja a Született feleségek végét egy nagyon kicsi különbséggel.

Mennyire volt ez az évad bevállalós? Még azért az, ha már nem is annyira polgárpukkasztó jeleneteket mutatnak, mint az első évadban. Az emberi testeket nem szégyellik, van meztelenség benne bőven, de azért addig nem mennek el, mint amikor totálban mutattak egy szopást. A szex visszafogottabb – ami nem is gond. A történet nem igényelt több polgárpukkasztást, inkább az emberek történetei üssenek, mint a light pornó!

Maximálisan kihasználják, hogy az előző két évadban több karaktert is felépítettek. Megvannak a fontosabb szereplők, de mindenki megkapja a maga kisebb vagy nagyobb történetét. Mivel elég sokan vannak, kellő dinamikát biztosít, ahogy váltogatják a szereplők történeteit. Nem mindegyik egyformán érdekes, de könnyen lehet, hogy ami nekem kevésbé, másnak az az érdekesebb szál. Pl. Eileen rendezői munkássága, ahogy küszködik az elfogadásért és lehetőségekért, sokkal érdekesebb volt nekem, mint az ikrek szenvelgése a maffiával. Pláne Frankie esetében, aki már sokadszorra tűnt felelőtlen agyatlannak, aki most meg is fizeti a szerencsejátékok árát.

A sorozat sokat köszönhet a színészeinek. Mivel 3. évad az állandó szereplők már nagyon szerepben vannak. Most is azt éreztem, hiába James Franko a legnagyobb név, hiába viszi ő a kettős szerepet, nem ő a legemlékezetesebb. Maggie Gyllenhaal most is nagyon kiemelkedik a többiek közül, de idén Emily Meade is nagyon odatette magát. Ahogy Lori összeomlását megfogta – egyszerűen látszott az arcán is, ahogy kiürült a nő belülről.

A sorozat látványvilága is erős – látni, hogy tettek ebbe a sorozatba bőven pénzt. Sok helyszín, és a nyolcvanas évek hangulata és látványa is abszolút megjelenik.

A történetben voltak meglepő fordulatok, egy-egy olyan jelenet, ami az ember agyába égett. Lori utolsó jelenete, vagy Paul búcsúja a szerelmétől. Amíg ezek emlékezetesebb, mint a meztelenkedés, tudott valamit a sorozat.

Ami volt a történetben, elmondták. Szerencsére itt tudták, mikor van ideje a búcsúnak. Most.

 

The Deuce - 5/4 a korszak hangulatát és látványát maximálisan hozzák, jó színészekkel, tabutémákkal is.

https://www.youtube.com/watch?v=rGvVnaNP81Y

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7015284840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása