Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A hallgatás

2019. december 01. - BBerni86

Az Andrews család jelelni tanult, hogy a balesetben a hallását elvesztett lányukkal tudjanak kommunikálni. Ally most szerelmes először, a kedvéért a helyes osztálytársa, Rob is elkezdett jelelni tanulni. Épp vele ment haza, amikor otthon egy hír mindenki életét felforgatja: egy fúrás egy új bányát tárt fel, ahonnan eddig ismeretlen lények f4_29.jpgmilliói törtek a felszínre. Minden zajra támadnak. Madárszerűek, halálosak. Darazsaknak nevezik őket, mert rajban járnak.

Mivel a hangra érzékenyek, a család úgy dönt, elhagyják a várost és vidékre mennek. A legjobb barátjukkal, Glenn-nel felpakolnak, így a szülők, nagymama és a két gyerekük nekivág az útnak. Az első áldozat a kutyájuk lesz, akit az ugatása miatt kénytelenek elengedni, mert odavonzza a darazsakat.

A darazsak azonban újra lecsapnak, miután balesetet szenvednek. Az autóba szorult Glenn nem tud elmenekülni, f2_1.pngde magához csalja a darazsakat, hogy a többieknek időt nyerjen.

A család egy házra bukkan, amit egy ellenséges nő birtokol. Ahogy igyekszik elűzni a családot, a lecsapó darazsak vele végeznek. A házában rendeznek be. Ally táblagépen eléri Robot, aki beszámol a városban eluralkodó szörnyű állapotokról. A szülei már halottak, ő próbál életben maradni. Ally szeretné, ha csatlakozna hozzájuk, de mielőtt lemondhatná az utat, megszakad a kapcsolat, nem tudni, mi lett a fiúval.

f3_30.jpgA darazsak beleharaptak Kellybe, akinek sürgősen gyógyszer kell. Apa és lánya mennek el, és hozzák el a patikából, ami kell. Közben látnak egy megszállott papot, aki be akarja őket szervezni néma egyházába. Elutasítják.

A pap az egyházával követi őket. Ally kell nekik, aki még termékeny. Elzavarják őket, de a csapat lecsap rájuk. Mobiltelefonokkal odavonzzák a darazsakat, és elrabolják a f1_26.jpglányt. A nagyi Glenn példáját követve áldozza fel magát, hogy az unokáit és a lányát megvédje. Hugh bedühödve a papra támad és visszaszerzi a lányát. De a házból menniük kell.

Közben visszajön a térerő, Rob vonalban van. A legutóbbi kutatások szerint a darazsak nem bírják a hideget, így a városbeli túlélőkkel egy északi menedékbe tart. Odaindul a család is.

A zárójelenetben már együtt látjuk Ally-t Robbal, akivel íjjal darazsakra vadásznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9015332328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása