Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ikertitok

2019. december 22. - BBerni86

Szerepet cserélős, családot összetartós, nyomozós.

Elizabeth és Callie egymáshoz szorosan kötődő ikrek, akiket csak az őket felnevelő nagynénjük tud megkülönböztetni. A két lány egész életében ki is használta, hogy képesek egymás helyére lépni. A 30. születésnapjukon a kétgyerekes családanya Callie arra kéri sikeres üzletasszony testvérét, hogy egy hétre cseréljenek helyet. Már unja a férjét, a gyerekeit, hiába szereti is őket. Liz belemegy, de hamarosan szörnyű tragédiával kell megküzdenie: az őt játszó testvérét halálra gázolták, és mindenki azt hiszi, ő a halott. Képtelen 12_22ikertitok.jpgbevallani Callie gyerekeinek, hogy ő nem az anyjuk, hanem a nagynénjük. A saját nagynénje sürgeti az igazság bevallására, de a nőnek ez egyre nehezebb: rá kell jönnie, ki és miért akarta megölni, és Grady, Callie férje is egyre többet jelent neki.

Újabb tévés thriller, és ez is igaz történeten alapul. Közhely, hogy a legjobb sztorikat az élet írja, de itt félig-meddig még igaz is. Mert a film alaptörténete, csak jól megírva és megcsinálva nincsen.

Egy gyakori filmes elem, amikor az ikrek szerepet cserélnek. Előfordul ez vígjátékban, családi filmben, még mexikói szappanopera is épült rá. Talán thriller is akad, de hirtelenjében a Van Damme nevével fémjelzett Dupla dinamit ugrik csak be, amiben valami hasonló alaphelyzet volt.

Ebben a filmben két alapkonfliktus bonyolódik: Liz érzései a sógora felé és a gyilkossági ügy. Sajnos, nem a nyomozás és a gyilkosság volt benne a hangsúlyos. Annyira kurtán-furcsán zárták le azt a szálat, hogy legszívesebben nevetgéltem volna rajta. Maga az alaptörténet érdekesebb volt, mint amit ki tudtak utána belőle hozni. Ennyire béna maffiózók különben a paródiákban szoktak csak előfordulni…

A szerelmi szálak sokkal jobban izgatták a készítők és az írók fantáziáját. Sikerült is olyan mesét kerekíteni belőle, ami ellen az agyam nagyon tiltakozik. Az egyik percben Liz a munkatársának vall szerelmet, akivel már egy ideje kerülgetik egymást. A másikban a férfi meghal, ő kicsit se omlik össze, inkább hamar rádöbben, hogy a sógora jó pasi és ágyba bújik vele? Ezt mégis, hogyan lehetne komolyan venni? Hiába van ott az igaz történet alapján, hiába mesélik el, hogy mi történt velük később, akkor is, ez a megoldás csak érzéketlennek tünteti fel a főszereplőnőt. Nincsen megalapozva.

Az, hogy tévés, minden magyarázat nélkül elmondja, milyen külsőségeiben a film. Minimális pénzből, kevés helyszínen forgott és nincs benne semmi érdemleges látványelem. Közben akad egy-egy igényesebb tévéfilm is, ez azonban nem az a kategória.

Színészek terén ugyanúgy nincs, amit érdemes lenne kiemelni. Ismert arc nincs benne, mondjuk jó szerep sem, amit eljátszhatnának. Mondjuk, azért egy furcsaságra felfigyeltem, amikor a végén futott a stáblista. A nyomozót Paula Abdul játssza – ő nem popsztár volt, anno egyszer régen?

Tanulság ebben sincsen, mondjuk, nem is hiányoltam. Ha szórakoztatóbb vagy izgalmasabb lett volna, az lett volna az, amit szerettem volna.

Késő este, fáradtan, egyszer elmegy, különben gyenge film.

 

Ikertitok - 5/2 az alapötlet még érdekes is lehetne, de a kivitelezés béna és a thriller szál is gyenge.

https://www.facebook.com/lifetime/videos/10156249873394087/

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2515361762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása