Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Szökés a bolondok házából

2019. december 22. - BBerni86

Nellie semmire nem emlékszik a múltjából. Amíg nem térnek vissza az emlékei, egy bolondok házában kell maradnia. A nő hiába bizonygatja az ápolónőknek és a főnővérnek, hogy nem itt a helye, ez senkit nem érdekel. Vele is ugyanolyan kegyetlenek, mint itt mindenki mással. Míg a nővérek finom ételeket esznek előttük ebédre, ők undorító kását kanalaznak. A cipőjük minden nap olyan szorosra bilincselik a lábukhoz, hogy a járás is fáj.

f1_28.jpgA nő egyetlen reménye a fiatal, új orvos: doktor Josiah. Ő az, aki segít a lánynak, amiben tud. Meglazítja a cipőjét, szembeszáll a főnővér kegyetlen döntéseivel. Ő igyekszik Nellie emlékeit is visszahozni, akinek lassan ugranak be dolgok. Pl. Bat fontos valamiért, de nem tudja, miért és hogyan.

Egy fiatal, új ápolt előkelő családból származik. Nagyon hiányzik neki a kisbabája, de elvették a gyerek takaróját tőle. A nő egyre rosszabbul van, Nellie igyekszik segíteni Lottie-nak. A főnővér erre már komoly megtorlásba kezd. Először Nellie kap kínzást piócákkal, majd nyilvánosan meg akarja alázni a haja levágásával. Josiah doktor segíteni próbál, és terpentint javasol hajvágás helyett. A teljesen megtört Lottie az első, akit megöntöznek az anyaggal. Lottie elszabadul, és meggyújtja magát. A nővérek lefogják a segíteni akaró Nellie-t, akinek így végig kell néznie a nő halálát.

Közben érkezik egy előkelő, gazdag fiatalember. A beceneve Bat és a szerelmét keresi, a riporternő Nellie Bly-t. f3_32.jpgJosiah ráismer a leírásában a betegére, de hazudik a férfinak és elküldi. Bat el is menne, de még indulás előtt megkapja Nellie levelét. A nő megírta neki, hogy igazi riporteri munkát kapott, egy kis időre eltűnik. Bat a kiadóból erőszakolja ki, hol a nő és rohan megmenteni őt.

Az elmenő Bat látványa visszahozza Nellie emlékeit. Leleplező cikkhez jött anyagot gyűjteni, és amikor a főnővér rajtakapta az íráson, majdnem megfujtotta, az törölte az emlékeit. Egy ápolónő látszólag segítene szökni neki, de átveri és a főnővér kezére juttatja, aki megint vízzel f2_31.jpgkezelné. Amikor Josiah közbelépne, a főnővér a fejére olvassa a bűneit: Angliából azért kellett eljönnie, mert zaklatta az egyik betegét. Most Nellie az, aki iránt nem megengedett vonzalmat táplál. Ha feljelenti, mindent elveszít. Josiah engedi a kezelést.

Az érkező Bat előtt mindent tagad, de a bűntudatos ápolónő útba igazítja a férfit. Még időben érkeznek, a fulladás előtt kimenti Nellie-t innen. Aki megírja a cikkét, leleplez mindenkit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6715361744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása