Minden napra egy film

Minden napra egy film

Behavazva

2019. december 25. - BBerni86

Kamaszos, karácsonyi, sorsfordítós, szerelmes.

Laurel egy kisvárosi porfészek, ahol soha, semmi érdekes nem történik. Kivéve most karácsonykor, amikor egy heves havazás miatt többen is a városban ragadnak. Julie az egyetem miatt stresszel: álmai iskolájába vették fel ösztöndíjjal, de az anyja súlyos beteg. Maradjon vagy menjen? A hozzá csapódó popsztár, Stuart, segít a 12_25behavazva.jpgdöntésben, miközben a magányos srác ízelítőt kap egy családból. Tobin és Angie legjobb barátok, de a srác már egy ideje szerelmes a lányba. Ma akart szerelmet vallani, de a terveknek bekavar a városba visszatérő, helyes egyetemista JP. Addie a barátja miatt van kikészülve, és a sok féltékeny roham között nem veszi észre, hogy a legjobb barátnőjének szüksége lenne rá. A havazás miatt mindenki itt ragad, és meg kell oldaniuk a problémáikat karácsonyra.

A Netflix egészen profin adaptál regényeket filmre. Ez már a sokadik ifjúsági filmjük, amit sokkal jobban szerettem, mint a regényt, amiből készült. Mert ez eredetileg egy többszerzős regény volt, a legismertebb szerző John Green. A Hull a hó azonban közel ilyen szórakoztató vagy értelmes nem volt emlékeim szerint, mint a Behavazva.

A történet több kamasz sztorijából áll össze. A film nem túl hosszú, így a történetek közti válsággal izgalmas, pörgő filmet sikerült összehozni, noha egyesével egyik sem lenne egészestés filmre elegendő anyagú. A kedvencem Tobin és Angie szenvedése volt: nem is olyan egyszerű szerelmet vallani a legjobb barátnak, főleg, ha egy kis féltékenység is színre lép. A kiemelt történet talán Julie és Stuart voltak. Gondolom, azért is, mert erre a két szerepre szerződtették a két legismertebb színészt a filmre – Isabela Moner már mozifilmezik is, Shameik Moore pedig az életben is popsztár. Ráadásul ebben bőven akad súlyos téma is: a továbbtanulás, a halállal való szembenézés, és egy olyan szerelem, ami mesébe illene. (A hétköznapi lány a sztárral, tucatnyi romantikus komédia témája.)

Keon az egyetlen, akinek a részére nem tudom azt mondani, hogy tartalmas. Egy bulit akar összehozni a cselekmény alatt, de messze nem itt vannak a jó poénok vagy gondolkoztató témák. Habár a lüke haverja, éttermi főnöke beszólásain végig jókat mosolyogtam…

A többiek történetében is mind akad valami plusz. Addie, aki megtanulja, kik az igazán fontos emberek az életében. Dorrie, aki kiáll magáért és az állandó segítőtárs szerepkörből kilépve halad a boldogsága felé.

Tele van kamaszos témákkal, és nem csak a szerelemmel, bár a szerelmi történetek lesznek, amelyek eladják a filmet.

Korrektül le is forgatták, nagyon hangulatos lett a városka és a téli hangulat is megvan. A kis falatozó, ahol összeérnek a szálak, különösen tetszett a maga egyszerűségében.

Tele van a film szerethető karakterekkel, mindenki meg fogja találni, akinek leginkább drukkol. Nincsenek itt rossz arcok, a végére még az ijesztőekről is kiderül, hogy van egy kedves és bulis oldaluk.

Netflix, így az erős szereposztás sem meglepő. Rengeteg sorozatból ismerős arc van a filmen, de modell és popsztár is akad benne.

Hangulatos, kellemes karácsonyi komédia volt, amit nem csak karácsonykor érdemes nézni.

 

Behavazva - 5/4,5 karácsonyi hangulat, több történet is érdekes, a casting is tetszett. Karácsonyra remek.

https://www.youtube.com/watch?v=pitxxQYZcug

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4315365016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása