Minden napra egy film

Minden napra egy film

Anne with an E

3. évad

2019. december 26. - BBerni86

Kosztümös, kalandos, szívvel teli, felnövős.

Anne betölti a 16-ot és továbbra is a legfurcsább helyzetekbe keveri magát, melyek talán egyesek csodálkozását kiváltják, de tükrözik a lány nagy szívét. Összebarátkozik egy indián lánnyal, kiáll a tönkretett hírnevű barátnője mellett, aktív tagja az iskolaújságnak. Közben két téma foglalkoztatja egyre erősebben: a szülei nyomára szeretne akadni. Bizonyossá válni, hogy szerették és akarták, nem teherként dobták az árvaházba. A kutatás azonban nem12_26anne.jpg várt nehézségekbe ütközik, és Marilla is félni kezd, hogy elveszti a lányt. A másik Gilbert, aki egyre inkább a szívébe férkőzik, de talán már túlzottan későn eszmél erre rá. A fiú az orvosi tanulmányai során megismert egy városi hölgyet, aki vetélytársa lehet a Gilbert szívéért folyó küzdelemben – pláne, hogy Anne azt sem tudja, hogyan mutassa ki megváltozott érzelmeit.

Klasszikus lányregény volt Anne Shirley története a Zöld Oromból. Annyira szerethető, kedves történet ez, hogy tucatnyi feldolgozása is készült. Kanadában ez a sorozat a legutóbbi, aminek jól sikerültségét mutatja, hogy a világszintű terjesztést a Netflix végzi. Ezzel az évaddal azonban valami véget ér.

Anne története fordulóponthoz érkezik, és viszonylag lezárást is kapnak a szálak. Gilbert és Anne, Zöld Orom sorsa, a továbbtanulás. Annyira szívesen nézném tovább is, vannak olyan történetek, melyek még folytatásra várnak (az indián lány az apácáknál), de ezzel vége a sorozatnak. Érezni is az utolsó két részen, hogy hamar kellett egy viszonylag elfogadható zárást adni a karakterek történetének. Egész jól sikerült is, bár az író megjegyezte, egy filmmel szívesen zárna minden kérdést és szálat még – jó lenne, ha elkészülhetne.

Ebben az évadban is csodálatosan eltalálták, hogy szórakoztassanak és fájdítsák a szívem egyszerre. Amennyire jókat mosolyogtam és drukkoltam az Anne – Gilbert párosnak, annyira vérzett a szívem Mary sorsa miatt. Megint vannak kalandok, nemes ügyek, amiket Anne felkavar és felforgatja mindenki életét.

A sorozat kiáll olyan értékek mellett, mint az emberek egyenjogúsága: nemek és bőrszínek között is. A bátorság, a barátság, az őszinte szeretet. Van benne egy olyan közösség, amelyben természetesen akadnak bajkeverők és konfliktusok, de az emberek összetartanak és valahogy otthonos az egész. Idilli, de nem mesebeli vidék, ahol az ember maga is szívesen lakna. Most is felüdülés volt pár órát Zöld Oromban és Avonlea-ban tölteni.

Van pár történet, melyeket több részen keresztül bonyolítanak, vannak részenkénti kis kalandok. Sokféle cselekményszál van, változatos és színes ez a sorozat. Egy percre sem unatkoztam, és komolyan sajnáltam, amikor a végére értem.

A karakterek imádnivalóak. Anne, akinek hatalmas a szíve, nagy a szája, és bátran belevág minden harcba és kalandba. Nem tökéletes, sokat küzd önbizalomhiánnyal és nagyon heves is, de egy példakép. Okos, kedves, cserfes. Gilbert – aki egyszer is Anne rajongó lett, kb. úgy lehet vele, mint a Büszkeség és balítélet Darcy fanjai. Olyan színészek játsszák a karaktereket, akik nem Hollywood mérce szerint szépek, hétköznapiak és reálisak, de így is szépnek láttam őket. Ha a szépség attól függ, milyen szívvel vagyok hozzájuk, őket nagyon megszerettem.

Nagyon szurkolok a záró filmért, de ha nem lesz, ezt a 3 évadot akkor is újranézhetem még.

 

Anne with an E - 5/5 szívmelengető, nagyon szerethető sorozat és karakterek. Felemelő, máskor tragikus, jó.

https://www.youtube.com/watch?v=UjHdj-vhND4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1215366666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tshi ba’ 2019.12.31. 00:34:14

Kerestem netflix-en, de nem találtam. Mi a csel?

Tshi ba’ 2019.12.31. 01:46:27

Másik országra kell állítani? Melyikre/hogyan?

BBerni86 2019.12.31. 08:45:57

@Tshi ba’: Szia! Ez is olyan sorozata a Netflixnek, mint a Medici. Vagyis, nemzeti tévétársasággal együtt csinálták. A Medici ezért mehet le először az olasz tévében, majd fél évvel később került fel a Netflixre. Az Anne with an E a CBC-vel (kanadai tévé) közös projekt. A CBC már leadta, a Netflixen úgy emlékszem 2020 január elején kerül fel. (Talán január 3, de a dátumra nem esküdnék meg.)
süti beállítások módosítása