Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Wall Street pillangói

2020. január 03. - BBerni86

Átverős, csajos, éjszakai életes.

Destiny gyorsan kell, hogy pénzhez jusson. Már csak ő van idős nagyanyjának, akinek a háza és az értékei is veszélyben vannak. Csinos, ázsiai lány, könnyedén bejut egy sztriptíz bár táncosnői köré. Ott azonban azzal szembesül, hogy alig keres, hiába szép, ha sem a férfiak szédítése, sem a tánc nem megy neki igazán. A bár egyik állócsillaga, Ramona kezdi el mentorálni, amikor Destiny barátkozni próbál és tanácsot kér tőle. Ketten 1_3a_wall_street_pillangoi.jpgegyütt nyerő páros lesznek, akik vagyonokat keresnek, jól élnek és élvezik az életet. A dolgok akkor változnak meg, amikor Destiny teherbe esik, új életet kezd. Ám kisgyermekes anyaként egyedül marad, vissza kell térnie az éjszaka világába, amely megsínylette a gazdasági válságot. Ramona, aki ismét az életébe lép, előáll a tuti tervvel: leitatják a gazdag kuncsaftokat, és annyi pénzt vesznek le a számlájukról, amit nem szégyellnek. Ahogy a kis csapat egyre veszélyesebb bulikba keveredik, úgy kerülnek ők is egyre közelebb a lebukáshoz.

Címek – újfent nem sok köze van az eredetinek a magyar verzióhoz. Vajon a Wall Street farkasait akarták megidézni a pillangókkal? Mert, ha a pillangók az utcalányokat juttatják eszünkbe, már gond van. Én így jártam, és ahogy néztem a filmet, fogtam is a fejem: szó sincs itt prostituáltakról. Ezek a lányok éles vonalat húznak a tánc és a pénzért nyújtott erotikus szolgáltatások közé. Csak táncolnak. A Hustlers, ami a lányok csalásaira utal, sokkal témához kapcsolódóbb, mint a Wall Street pillangói.

A történet megtörtént eset alapján készült – ez pár dolgot meg is magyaráz. Az egyszerűség a siker kulcsa. Nincsen nagy átverés, nincs olyan nagy balhé, mint egy heist movie esetében. Egy kis drog, egy bankkártya és ennyi. Ettől kicsit csalódott is voltam: azt hittem, ennél sokkal ötletesebbek lesznek vagy véresebb útra lépnek az események. Ehhez képest szimpla volt a trükközés is, a lebukás is. Annyira szerettem volna egy meglepetést, valami csavart, de az nem volt benne.

A film építkezése viszont tetszett, ha a végkifejlet nem is. Megismerjük a lányokat, a szakmát, amiből kifejezetten jól élnek. Tetszett, hogy nem csak a pezsgőt és a pénzt látjuk, de szóba kerül az is, hogy rémes napok is vannak. Sikerül egy olyan hangnemet megtalálni a film elején, ami nem ítélkező, nem szenzációhajhász, egyszerűen megmutatja, hogyan és mennyire lehetett megélni az erotikus táncból a Wall Street arany évei alatt.

Ez a fele sokkal inkább lekötött, mint a piti csalás. Itt van a barátnős szál, itt vannak a hangulatos részek, amikor jó dolog élni. A második fele akkor tetszett volna, ha sokkal ötletesebb a lányok szélhámos trükkje, nem csak ennyi.

Nem tetszett az sem, ahogy a lányok bandája szétesett. Továbbgondolva érthető: a sok pénz kapzsivá tette őket, a könnyű pénz hanyaggá. Elkerülhetetlen volt a bukás. De ezt én tettem bele, a filmen ezzel a szakasszal felszínesen foglalkoznak.

Külsőségeiben is korrekten összerakták a filmek. A luxus világ ugyanannyira hihető, mint a bár világa. A barátnős és a női főszereplők miatt csajos film, de a hiányos öltözetű színésznők miatt a másik nem is simán megnézi szerintem.

A húzónév Jennifer Lopez, aki nem meglepő módon alaposan bemutatja, hogy még mindig bevonzza a pasikat az alakjával. Még egy olyan táncot is koreografáltak neki, ami a védjegyének számító fenekére épül. De Constance Wu nevét is érdemes kiemelni. Szimpatikus volt az őrült gazdag ázsiaiakban is, ebben is. Lili Reinhart a meglepetés: rá sem ismertem a Riverdale szőkéjére, annyira más ez a karaktere, mint Betty Cooper.

Több dolog akad benne, ami nem igazán tetszett, de összességében elszórakoztam rajta. A vártnál jobb volt, és a film eleje még kifejezetten hangulatos is lett.

 

A Wall Street pillangói - 5/4 korrekt a szereposztás, érdekes a sztori, bár vártam valami nagyobb csavart – ami nincs.

https://www.youtube.com/watch?v=_UJDevqyQTc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10015386588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.09.21. 14:48:46

Még egy ilyen unalmas, klisés "szegénylány feltör a nagyvárosban, de rossz útra tér" filmet is régen láttam.
Ha J.Lo nem táncolna benne majdnem ruhátlanul a kutya meg se nézte volna sose.
Jah, és valós történet csak inspirálta, nem azon alapszik!
süti beállítások módosítása