Minden napra egy film

Minden napra egy film

Őrjítő lánybúcsú

2020. február 03. - BBerni86

Gyilkos játékos, kapcsolatos, bosszút állós, barátnős.

McKenzie élete nagy pillanata előtt áll: a tökéletes barátja megkérte a kezét, már alig várja, hogy Reese felesége lehessen. A férfi még meglepetéssel is készült neki: meghívta a kollégiumi legjobb barátnőket, akik elragadják a lányt egy őrületes lánybúcsúba. A hangulat azonban gyilkossá válik, amikor McKenzie volt barátja telefonál. Máig a lányt hibáztatja, hogy nem lett belőle NFL sztár. McKenzie nemi erőszakkal vádolta, és hiába mentették fel, 2_3orjito_lanybucsu.jpgaddigra már tönkrement az élete és a karrierje. Most bosszút akar állni: elkapta Reese-t, és ha a lányok nem teszik, amit mond nekik, akkor a férfit kezdi el csonkolni. Ahogy a lányok egyre veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, úgy válik Brandon egyre őrültebbé. Mindenki egyre biztosabb benne, hiába teszik meg, amit kér, ezt nem ússzák meg élve. De hogy lehetne kijátszani őt és megmenteni Reese-t?

Az ilyen filmek kedvéért vagyok hajlandó végigszenvedni a sok rossz tévés thrillert. Mert azért akad egy-egy, amiért el lehet felejteni azt a sok rosszat is, amit korábban láttam. Az Őrjítő lánybúcsú korrekt tévés thriller lett, amin jól szórakoztam. Ez most tetszett, bár gyorsan hozzá is teszem, most is fontos kitétel, hogy tévés.

Mert a kivitelezés, a színészek és némileg a cselekmény is mutatja, hogy ezt nem moziba szánták, és nem szabad ugyanolyan elvárásokat támasztani elé. Olcsóbb a mozifilmeknél, minden téren.

A cselekményben van egy jó ötlet, amit korrekten megírtak. Ha a sértett ex lehetőséget kapna a bosszúra, mi mindenre venné rá azokat, akik megbántották őt? Volt abban ötlet, ahogy az egykori emlékeket visszahozta a kihívásokkal, és eljuttatta a szereplőket a végső összecsapás helyszínére. Így flashback elemek nélkül is láthattuk, milyen emberek voltak ezek a lányok és a kínzójuk is korábban. Tény, vannak köztük gyerekes dolgok is. Összeveretni a közös otthont és lehúzatni a jegygyűrűt a WC-n? Nagyon nem azonos azzal a szinttel, hogy bélyeget égessenek egymásba a lányok és ájulásig kábítószert szedjenek és igyanak.

A végén volt egy pont, ahol még jellemileg is érdekesen alakultak az események. Amikor Brandon szembe kell, hogy nézzen azzal, mi történt évekkel korábban. Mi az, amit csak ő képzelt bele a dolgokba, hogyan élte meg azt az estét McKenzie. Sajnáltam is, hogy utána még egy csavart beleerőltettek a történetbe, mert az elvette az élét Brandon felismerésének.

Kellően mozgalmas lett a film, ahogy az események három szálon alakulnak, hogy egy közös pontban fussanak össze. Jó húzás volt szétszedni a lányokat, ahogy Reese szabadulási kísérlete is dobott a történeten. Volt feszültség és izgalom is a filmben, a gyengébb szálak ellenére is.

A karakterek sajnos nagyon egyszerűek lettek. Annyira, hogy a barátnőket a film végére se tudtam megkülönböztetni. Azt tudom, hogy van köztük egy ügyvéd, de ha képen ki kellene választanom, melyik az, már nem menne. A három kiemelt karakter: McKenzie, Brandon és Reese sincsenek jobban kidolgozva. Pár vonást kapnak, vagy annyit sem. Pl. Brandon élete és mindene kimerül annyiban, hogy bosszút akar a történtekért és nem érti, mit tett korábban. Semmi mást nem tudunk meg róla, pedig évek teltek el az egyetemi nemi erőszak és tárgyalás óta. Reese is kimerül annyiban, hogy rendes ember, aki szereti a hősnőt.

Mivel ennyire üresek a figurák, talán nem meglepő, hogy csupa ismeretlen színész van a filmen. A fő szempont az eye candy volt: jól néznek ki, ennyi a lényeg.

Összességében a tévés thrillerek betegségei ebben a filmben is megvannak: olcsó kivitelezés, buta fordulatok a cselekményben, gyengébb casting. Viszont, ezt korrekten megírták és leforgatták, izgalmas is tudott lenni. Soha rosszabb tévés thrillert!

 

Őrjítő lánybúcsú - 5/4 tévés, de egy jó ötletből, több érdekes ötlettel, még ha a vége eléggé lehúzó is lett.

https://www.youtube.com/watch?v=Fk37wSIRPaA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7315451786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása