Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Főszerepben a lovak

2020. február 04. - BBerni86

f5_31.jpg5: A nagy vágta – Sarah kamasz, amikor megárvul, és kénytelen angliai nagynénjéhez költözni. Nehezen illeszkedik be, de a vidéki életben felfedezi a lovaglást, és a tökéletes csikóra is ráakad. A nénje korábban versenyző volt, most a párjával mindenre készek, hogy előreteremtsék Sarah versenyzéséhez is a kellő összegeket. A lány nemcsak a sportban lel magára, de a párját és családját is a sportnak köszönheti majd.f4_35.jpg

4: Szilaj – Szilaj vad musztáng volt, akinek mindene volt a szabadság és a közösség. Ahogy azonban a fehér ember terjeszkedik, az őslakosok és velük a vad lovak élettere is folyamatosan csökken. Szilaj a fehérek fogságába esik, akik különféle módon igyekeznek betörni az állatot. Ő azonban nem adja fel, és elég csak egyetlen barát, f3_37.jpghogy vele összefogva visszaszerezhessen mindent.

3: Kincsem – Blaskovich Ernő mindenét elveszette a bukott szabadságharccal. A család ellensége a halálba kergette az apját, a családi vagyont és a ménest kisajátította. A felnövő Ernő is a lóversenyzéssel keresi a kenyerét, és egy napon rá is akad egy lóra, melyben mások nem látnak fantáziát, ő viszont a bajnokot találja meg benne. Kincsem diadalútja elindul, ám Ernő bosszúját csökkenti, hogy pont ellenfele f2_36.jpglánya rabolja el a szívét.

2: Hadak útján – Joey elégedett ló volt, egy szerető gazdával a vidéki mindennapokban. Ám a kitörő világháború miatt a lovakat elveszi az állam, és Joey is a fronton találja magát az egyik utolsó lovas ezredben – hiszen a tankok ellen mit érhet egy ló? Az állat a háború minden poklát elszenvedi, f1_34.jpgmiközben a szintén bevonuló Albert keresi hű társát, és csodával határos módon egymásra is találnak végül.

1: Vágta – Seabiscuit nem versenyzésre termett ló, látszólag. Kicsi, rossz a tartása és senki nem lát benne fantáziát. Ám a világválság idején mindenki abba kapaszkodik, amibe tud. Egy, a tönk szélén álló befektető ad egy esélyt az állatnak, és egy sérült, félvak zsokéval versenyezni küldi. Mindenki döbbenetére bajnok születik, aki nemcsak a vele foglalkozók életét hozza rendbe, de egy egész országnak reményt ad a túlélésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6415453796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása