Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Oscar – Legjobb film (1960-tól a XX. század végéig)

2020. február 18. - BBerni86

f5_33.jpg5: A muzsika hangja (1965) – adott egy fiatal novícia, Maria, aki sok fejtörést okoz a rendfőnöknőnek. Az életvidám, dalos kedvű lány nem apácának termett. Így nevelőnői állást szerez neki egy komoly, özvegy katonatisztnél. Maria dalra fogja a tucatnyi gyereket, és nem csak ebbe az életbe, de a főnökébe is beleszeret. Azonban a nácik hatalomra kerülése veszélybe sodor mindent, amit szeret.f4_38.jpg

4: A bárányok hallgatnak (1991) – Clarice pályakezdő FBI ügynök, akit azonnal mély vízbe dobnak a főnökei. Egy sorozatgyilkos nyomára kell bukkanni, de a tettesnek nyoma sincs, csak a kegyetlen tettek nyomai maradnak vissza. Clarice kapja a feladatot, hogy kérje a zseniális sorozatgyilkos, dr. Lecter segítségét. A doktor minden tippért árat szab, és f3_40.jpglassan kiteljesíti saját démoni játszmáját.

3: Forrest Gump (1994) – a kis Forrest lassabb, mint a kortársai. Az anyja azonban tesz róla, hogy iskolába járhasson, tanuljon meg felülemelkedni a gúnyolódásokon. A fiatalember körül zajlik az élet, ő pedig mindig a közepében van. Vietnamban szolgál és hőssé válik. Nemzeti teniszbajnok lesz. Cége lesz, mellyel gazdaggá válik. Neki azonban az lesz a nagy kaland, hogy Jenny szívét elnyerje.f2_39.jpg

2: Amerikai szépség (1999) – mi van az amerikai álom mögött? Lester azt éli. Csinos feleség, helyes kamaszlány, jó állás. Mégis, boldogtalan és életunt férfi, aki a lánya egyik barátnőjéről ábrándozik és a szomszéd sráctól vesz drogot. Későn eszmél fel, hogyan omlik minden össze körötte. A viszonyba kezdő felesége, a szomszéd fiúval szerelembe eső lánya, az elfojtásokkal küzdő szomszéd. Kevin Spacey mint ember nagyot bukott, de színészként zseniális volt. Itt is.

f1_37.jpg1: Amadeus (1984) – az öreg Salieri öngyilkos akart lenni, de túléli. Egy fiatal papnak gyón meg, miután beismeri, bármit tett is, vesztett. Az ő zenéje elveszik, míg Mozarté, akit a halálba kergetett és tönkretett, halhatatlan. Egy ember tragédiája, aki felismerte a zsenialitást, de maga nem lehetett az. Akit bántott, hogy egy éretlenül viselkedő, szenvedélyes fiú csodákat tudott teremteni – így tönkretette, gáncsolta egész életében. Akkor talán nyertesnek hitte magát, de a végső elszámolásnál pontosan tudja, ő a vesztes. Zseniális alakítások, remek történet és csodás zene. Amadeus.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4315471948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása