Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Álom doktor

2020. február 23. - BBerni86

Danny a hotelben történtek után elköltözik az anyjával. A rémségeknek azonban számára nincs vége: a szellemek f5_34.jpga nyomában járnak és kísértik. Az egykori szakács szelleme, aki maga is ragyogott, ad a fiúnak leckét, hogy dobozolja be a szörnyeket és rejtse el a ragyogását, hogy az éhes szörnyetegek ne akadjanak a nyomára.

A felnőtt Dan önpusztító. Részeges, állandóan menekülő ember. Egy kisvárosban azonban kedvesen fogadják, esélyt adnak neki, és Dan képes vele élni. Leteszi az alkoholt, a helyi hospice alkalmazottja lesz, akit az öregek nagyon szeretnek is, hiszen lényegesen megkönnyíti nekik az átmenetet a f3_41.jpgmásvilágra.

Dan szobájában az egyik falra lehet írni, itt üzenetet talál egy másik ragyogótól. Visszaír neki, és így kommunikálnak egymással, barátok lesznek.

Az üzeneteket egy Abra nevű lány írja, akinek bőven jutott erőből. Ahogy Danny, ő is érzi, ha valami történik a hozzá hasonlókkal. Abra így kerül lélekben oda, ahol egy különös szekta tagjai elrabolnak egy ragyogó fiút, f1_38.jpgkínozzák, felfalják és elássák. A szekta vezetője, Kalapos Rose érzi, hogy valaki figyeli őket. Az ő képessége is mentális, és a leskelődő után ered.

Be is hatol Abra elméjébe, aki azonban képes kidobni és a nő fejébe pillantani. Rose néhány ragyogóval egy mágikus kötésben él – nagyon lassan öregednek, őrzik a ragyogásuk, melyhez az erőt és a fiatalságot ragyogó gyerekektől veszik el. De a világban egyre kevesebb az erő, a pára – ahogy ők nevezik. Így Abra a nagy lehetőség, hogy feltöltekezzenek.

Abra megkeresi személyesen is Dant, segítséget kér. Ő először nemet mond és rejtőzködést javasol, de Abra nem f4_39.jpgilyen fából van faragva. Dan így enged neki, és barátjával elindulnak a lány által leírt helyre, ahol a baseballos fiú teteme hever. A lánynak viszik el a kesztyűjét, amiből Abra le tudja követni a teljes kötelékes szektát.

Dan találja ki, hogyan csalják őket csapdába. De mindenhol vannak veszteségek: Dan barátja, Abra apja, míg Abrát az utolsó megmaradt szektás elrabolja. Dan megkeresi a tudatát, a testébe lép és olyan balesetet okoz, amibe a férfi belehal. Rose mindent érzett, és bosszút esküszik. Minden félretett párát megiszik és a páros nyomába ered.

Dan tudja, hogy kevesek a nő ellen. De van egy átkos hely, amely Rose számára is végzetes lesz. Visszamennekf6_1.jpg abba a hotelba, Dan még az apja szellemével is beszél. Dan megpróbálja az elméjében f2_40.jpgdobozolni Rose-t, aki kisiklik, de lenyűgözi a férfi képessége, és felajánlja neki is a kötést. Egyél eleget, élj soká. De Dan nemet mond. Kiengedi az évek alatt az elméjében elzárt, kiéhezett szellemeket, akik Rose-ra vetik maguk és felfalják. Majd Dan ellen fordulnak.

Dan a fejszét megragadva Abra után veti magát, megszállta a f7.jpghotel. De Abra és a saját ereje képes felülemelkedni – kiküldi a lányt, és készül a levegőbe repíteni az egész hotelt. A vég előtt gyerekként az anyjára talál.

Később Abra és Dan beszélgetnek. A férfi jól van. Abra az anyjának először letagadná, de aztán bevallja, hogy Dannel beszélt. A halál nem a vég: az apja és Dan is jól vannak. Majd látjuk, ahogy ugyanúgy indul bezárni a vénasszony szellemét, ahogy egykor Danny tette.

 

A regény más befejezést kapott: ott kiderül, hogy Abra Dan unokahúga. Jack Torrence egy viszonyából lett egy lánya, aki később Abra anyja lett. A regényben Dan nem pusztul el a hotellal, folytatja tovább az életét a megtalált családjával benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3815480674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása