Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Oscar – Legjobb film (XXI. század)

2020. február 25. - BBerni86

fi5.png5: Gettó milliomos (2008) – Jamal a rendőrségen találja magát, miután egy kisebb vagyont nyert egy tévés vetélkedőben. Csalással vádolják: nem hiszik el, hogy egy ilyen nyomornegyedből jött fiú ennyi mindent tudhatott. Jamal így mesélni kezd, melyik kérdésre honnan ismerte a választ. Személyes tragédiák sora és egy szerelem története bontakozik ki.fi4.jpg

4: A víz érintése (2017) – a néma Eliza egy különös intézetben dolgozik a hidegháború alatt. Van itt egy lény, amivel kísérleteznek a tudósok. Eliza kommunikálni próbál a különös, vízi teremtménnyel és lassan barátságot kötnek. A két magányos ember a faji korlátokon is túl tud lépni, és szerelembe esik. Eliza nem hagyhatja, hogy tovább kínozzák a lényt – pár barátjával megszervezi a szökést és a fi3.jpgmenekülést.

3: Gladiátor (2000) – Maximus Decimus Meridius a Római Császárság dicső hadvezére volt, ünnepelt hős. Balszerencséjére az idős császár beszél neki a köztársaság álmáról, hogy fia nem alkalmas az uralkodásra. Commodus viszont uralkodni akar, így nem csak az apját öli meg, de Maximus végét is elhozná. A férfi azonban túléli, és gladiátorként száll szembe az őrült császárral, aki végzett a családjával és meggyalázza apja örökségét.fi2.gif

2: A némafilmes (2011) – George Valentin a némafilmek sztárja, a nők bálványa. A technika azonban fejlődik, és a hangos filmek nem várt sikert érnek el. George lába alól több színtéren is elkezd kicsúszni a talaj: már senki nem érdeklődik a filmjei iránt, nem kap állást és szerelmet is rosszul választott. Szerencséjére a kutyája végig kitart mellette, és egykori pártfogoltja, a sztárrá váló Peppy sem feledte el.

fi1.jpg1: A gyűrűk ura 3. A király visszatér (2003) – Frodo útja legveszélyesebb szakaszához érkezik. Át kell gyalogolnia Mordor szívén, miközben a Gyűrű egyre súlyosabb és Gollam gonosz oldala kezd felülemelkedni. Közben az emberek a nagy csatába menetelnek, a Fehér Város védelmére, ahol a kormányzó őrülete egyre nagyobb károkat okoz. Ahol Aragornnak el kell fogadnia az örökségét, és azzá lennie, aminek nevelték, és aminek született. Az újrakovácsolt kard, a hegyekből a holtak szellemei ugyanúgy csatába indulnak, mint Lovasvég urai. Ahol eldől, az emberiség végnapjai közelednek, vagy képesek megállítani az áradatot és Szauron terveit meghiúsítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3515471944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása