Minden napra egy film

Minden napra egy film

Castlevania

3. évad

2020. március 08. - BBerni86

Vámpíros, harcos, ármányos.

Dracula legyőzése óta hónapok teltek el, és mindenki igyekszik tovább élni és tervezni a jövőt. Alucard eltemette 3_8castlevania.jpgmagát az apja kastélyában, és őrzi mindkét család ereklyéit. Míg két fiatalba nem botlik, akik mindent meg akarnak tanulni a vámpírok vadászatáról. Carmilla hazahurcolta Hectort, akit valahogy meg kell nyernie a tervének, hogy a királyságát kiterjessze egy birodalommá. Húga, a megnyerő Lenore kezdi meg a fiatalember meggyőzését. Közben Isaac feléjük tart bosszút keresve egyre bővülő seregével. Trevor és Sypha már párként járják a vidéket, és vadásznak szörnyekre. Lindenfeld bírója kéri fel őket, hogy jöjjenek rá, a szerzetesek mit ügyködnek a kolostorukban. Olyan sötét erők vannak itt jelen, hogy még külső segítséget is kell kérniük egy varázslótól, aki itt végez kutatásokat.

Visszatérő szólam, hogy még nem sikerült olyan jó filmet csinálni, aminek videójáték az alapja. A Perzsia hercegével mondjuk nincs nagy bajom, de elég nagy Gyllenhaal fan vagyok, az is igaz. A legutóbbi Tomb Raider is nézhető volt. De nem ezek cáfolják legjobban a fenti állítást, hanem a Castlevania. Ennek is játék az alapja, és annyira jó műsor lett belőle, hogy már most kaparom a falat a 4. évadért, pedig éppen csak befejeztem a 3-at. Az is igaz, ez nem mozifilm, hanem felnőtt mesesorozat, de akkor is jó és játék az alapja.

A történet új szakaszba lép – egy ellenség legyőzve, és a túlélők folytatják az életüket. A jók igyekeznek a hétköznapokba visszarázódni, mik a negatív szereplők további sötét terveket szövögetnek. Ami már most előrevetíti, hogy újra össze fognak még csapni, és nagy harcok lesznek. De egyelőre még ennek az előkészítésében járunk.

Bár igazából még csak tervezgetnek, le tudott kötni, ami Carmilla családjában zajlik. 4 vámpír nővér, akik egyként haladnak a céljuk felé. Mindegyik másban jó, és együtt félelmetes csapatot alkotnak. Lenore, a diplomata fogott meg legjobban, az egészen kegyetlen és zseniális, ahogy nyomorult Hectort behálózta. Itt tehát még csak készülnek és terveznek, de már most érezni, mekkora súlya lesz később a mostani döntéseiknek.

Alucard története leginkább szomorú, de kezdetektől az volt. A fiú, aki arra lett kárhoztatva, hogy megfékezze a saját megőrülő apját, és aztán élve eltemesse magát. A Japánból érkező fiatalokkal való kapcsolatában látni, mennyi potenciál van benne. Hogy egyesül benne mindkét szülője jobbik énje és erősségei. Baljósnak is találom, ami most történik vele, és amit a végén művelt az árulókkal. Azért reménykedem, hogy nem lép az apja útjára…

Sypha és Trevor jó páros lettek, ők erősebbek és hatékonyabbak együtt, ráadásul még boldogok is tudnak lenni a kegyetlen világban. Mert sajnos, az ő történetükben is azt látni, amit minden szálon ebben a sorozatban: a világ gyalázatos hely, ahol a szörnyek lesnek és lecsapnak – gyakran azok is csalódást okozva és rút dolgokat rejtegetve, akik jó embernek tűnnek. Van egyáltalán remény, vagy Isaac elmélete a helyes, aki pokolra küldene minden embert, mert az emberek nem érdemelnek többet?

Van ebben az évadban nyomozás – mit csinálnak a szerzetesek és miért –, sok mágia, harcok és érzelmi játszmák is. Összetett karakterek vannak, akiknek komoly drámákkal kell megküzdeni. Legyen a fény vagy a sötétség harcosa egy karakter, van egy olyan tragikus története, annyira képesek egyszerre csodákra és borzalmakra is, hogy még többet szeretnék belőlük. Tele van még ez a fantáziavilág, ezek a szereplők lehetőségekkel és történetekkel.

Küllemben a szokott minőség köszön vissza. Az anime világot idézi meg. Nem klasszikusan szép, de az ábrázolt sötét világhoz ez illik. Egy-egy harc nagyon menő lett benne.

Aki eredetiben nézi, a szinkronhangok is telitalálatok. Pl. Findlay remekelt, mint Lenore.

Mikor is nézhetem tovább? Akarom azt a 4. évadot!

 

Castlevania - 5/5 izgalmas történet, ami már átível a következő évadra. Látványos, jó karakterekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=cYNGDUIBUhE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7015510340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása