Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

2020. március 29. - BBerni86

- Apró mesék

1_76.jpgJudit és Balázs szeretők lesznek, a férfi a kis családdal marad az erdőben. Ám egyik nap Virgil, a nő fia nincs sehol. Mindenhol keresik, végül a család házában találnak rá. Az apja van vele, aki hazatért a háborúból. Megerősíti Balázs meséit, mintha valóban vele együtt szolgált volna és Balázs nem hazudozott volna nekik.

Amikor Balázs maguk között számonkéri, azt mondja, odakint belátta, hogy milyen rosszul bánt korábban a családjával. Meg akar változni, jobb ember lenne. Így amikor Judit 2_82.jpgarra kéri a férfit, menjen el a férfival vadászni és végezzen vele, képtelen megtenni.

A város vezetősége és a szovjet tisztek behívják őket. Egy idős férfi háborús bűnökkel vádolja a férfit: fogolytáborban volt az egyik legkegyetlenebb őr. Ő végzett a férfi fiával is. Balázs az ellentanú, akinek meg kell erősítenie az eddig mondott meséket, melyekkel alibit ad a férfinak. Balázs megteszi - de utána, maguk közt a férfi közli vele, lehet takarodni. Ha még egyszer a családja közelébe megy, megöli.

3_81.jpgOtthon már kimutatja a foga fehérét. A feleségére támad, és a fiát sem kíméli, amikor az védené az anyját. Judit és Virgil nagy nehezen az erdőbe menekülnek. A visszatérő Balázs segít nekik, végül Judit férje végzi be. Balázs szalad a haldokló Virgillel a karján segítségért - az eddig mesélt hamis meséről kiderül, ő próbálta a kislányt megmenteni. Megint az a helyzet, siet a beteg gyerekkel.

Valamivel később: Judit vallomást tesz. Megerősíti, az eset óta Balázst nem látta. Odakint már várja Virgil, valamivel távolabb pedig Balázs is csatlakozik hozzájuk. Indulnak haza.

- Kísértetek

Kiderül, egykor ez Florence családjának kúriája volt. A kislány végignézte, ahogy az apja megölte az anyját, akinek elege lett abból, hogy a férfi semmibe nézi a közös lányuk, és maguk között neveli a fattyát. Florence elbújt, a féltestvére mellett az egyik fali beugróban. A férfi ismerte a rejtekhelyet, belőtt, de a szeretett fiát sikerült megölnie. A szobájába ment, ahova a rejtekből Florence belátott. Az apja öngyilkos lett. A kislány nevelőszülőkhöz került, a házból fiúiskola lett. Most minden beugrik.4_66.jpg

Tom nem az iskola diákja, az öccse szelleme, akinek a nevelőnő az anyja. Aki mérget tesz a saját és Florence italába is, hogy a fiú ne legyen egyedül soha többé. Robert rohan az ellenszerért, de Tom az, aki idehozza és segít meginnia a hánytatót a nőnek. Nem derül ki, időben voltak-e.

Robert és Florence együtt mennek el innen. De nem derül ki, Florence élő vagy szellem. Egy gyerektől köszön el, aki Tom szellemét is látta. Mások keresztülnéznek a nőn, csak Robert beszél vele és beszélik meg, hol várja őket a taxi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3115568506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása