Minden napra egy film

Minden napra egy film

NászszezON

2020. április 11. - BBerni86

Házasodó, párkapcsolatos.

Mara egy ruhaszalonban dolgozik, remekül rá tudja venni az embereket, hogy a drága darabokat is megvegyék. Az álma azonban a fotózás, de a képeit senkinek nem meri megmutatni. Vár a tökéletes alkalomra. Az igazit sem 4_11naszszezon.jpgkeresi, a szülei példája elrettentette a házasságtól és a szerelemtől. Randira azért jár, hogy a lovag fizessen egy minőségi vacsorát. Jake azonban másnak bizonyul: ő maga készít neki palacsintát a munkahelyén, és megnevetteti a lányt. Mara nem akar kapcsolatot kezdeni, Jake mégis az élete részévé válik. Már hónapok óta együtt vannak, amikor a családban és a barátok között házasodási láz tör ki. Rengeteg meghívót kapnak, és elkezdenek esküvőkre járni. Ők maguk is érzik a nyomást: nem kellene nekik is kimondani az igent? Ám ezzel együtt a saját félelmeik is felbukkannak, és könnyen lehet, hogy ezt nem éli túl a kettősük.

A romantikus komédiákban elvileg két dolognak kellene lennie: szerelembe eső párosnak és humoros helyzeteknek. Ha ezekkel valami nem stimmel, a filmmel is gond lesz.

A NászszezON párosa szimpatikus. Olyan fiatalok, akiket el lehet hinni. Akik még küzdenek az álamikért, és megvannak a maguk démonai. Az elkötelezettségtől való félelem, a családi elvárások súlya, belevágni abba, amit igazán csinálni akarnak. Mara és Jake ráadásul jól működnek együtt, egy igazi idilli páros.

Így maga a szerelmi játékosság maradt ki. Tulajdonképpen már első este egymásra kattannak, és nincsen a kapcsolatukban vihar vagy kiemelkedő szenvedély. Egy félig mű konfliktus, ami miatt egy ponton végigmennek a zsánerben tipikus szakítunk-szenvedünk-békülünk folyamaton, de különben túl szép ez az egész, hogy igaz legyen.

A többi párosról meg szinte semmit nem is tudunk meg. Nem is válnak fontossá, csak az esküvőjük, amire a páros elmegy és valamit szabotál. Így erről az oldalról sincsenek benne szerelmi történetek. A végén egyszer még olyan bajba is voltam, hogy az egyik pár válik, akiknek ott voltak az esküvőjén. Nem bírtam felidézni, az melyik esküvő volt, és hogyan rokonok vagy barátok a párral. (Tippre Mara testvére volt az ara, de csak tipp. Annyira nem hagyott bennem emléknyomokat, hogy kiesés alapon saccolok.)

A komédia elem mi akarhatott lenni? Van egy olyan tippem, hogy mindaz, amit az esküvőkön és a családdal alkotnak. Ám azokat nem éreztem viccesnek. Az, hogy az ideges Mara többet iszik a kelleténél, és miközben azt hiszi, hogy ő a diszkókirálynő, mi látjuk, mennyire szánalmasan vonaglik a táncparkett szélén, inkább szomorú és kínos, mint vicces. Ahhoz, hogy egy ilyen jelenet üssön, olyan színészi játék és helyzet kell, mint amit DiCaprio prezentált a részeg vezetéssel és kocsiba szállással a Wall Street farkasában. Maradjunk annyiban, hogy ez a színésznő messze nem olyan talentum, mint Leo.

Ha már színészek. Amit már említettem, hogy kedves fiatalok, ennyi róluk az összes benyomásom. Nem romantikus komédiával lehet a tehetséget megvillantani, itt sem az a jellemző. Jake alakítója volt különben ismerős, még gondolkodom, miből. De egyik színész sem olyan sztár, akinek a neve vagy az arca elég, hogy máris soroljam a filmjeit. Jenna Dewan az egyetlen, aki ismertebb a többieknél, de még ő is messze van a sztárságtól. Itt ráadásul nyúlfarknyi mellékszerepe van csak.

Mi marad? Nem sok. Humor nincs igazán, szenvedély nincs, és a filmnek üzenete se nagyon akad. Ha nagyon akarom, merj kockáztatni. Tudom, nagyon klisé. Szerintem is.

Közben beugrott a srác. Az egyik Gyilkos elmék spin-off sorozatban volt az okos srác. Jellemző, hogy elkaszálták azt is, nem is lett ismert belőle a színész. Ez a film is csak egyszer nézhető kis limonádé, semmi tartalmas.

 

NászszezON - 5/2 romantikus komédia, szimpatikus fiatalokkal, de a humor valahogy kimaradt. Semmilyen.

https://www.youtube.com/watch?v=i4Y8q_irk7Y

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6615605440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása