Minden napra egy film

Minden napra egy film

Rodeó és Júlia

2020. április 23. - BBerni86

Lovas, szerelmes, vidékre költözős.

Karen több, mint 20 éve nem járt a farmon, melyen született és felnevelkedett. Még az apja temetésére sem tudott elmenni. Most azonban kénytelen hazamenni: rendbe kell tennie a farmot az eladás előtt, és az írás sem akar menni neki. Viszi magával a kamasz lányát is, aki nehezen viseli, hogy a barátai nélkül kell töltenie a nyarat. A 4_23rodeo_es_julia.jpgbirtokon sok a munka, és a helyi ügyvéd is rossz híreket közöl: a végrendelet még nincs meg, és Karen apja szóban a birtok felét Hughnak ígérte, amiért jó 20 éven át segített neki a fenntartásban. Karen és Hugh nem jönnek ki jól: mielőtt Karen New Yorkba ment, jegyesek voltak. Minkettejükben maradtak tüskék, és egyik sem akar engedni. Hugh neveli az öccse megárvult fiát, akire Juliet, Karen lánya egy rendezvényen felfigyel. A nagyapja Rodeó nevű lovát nagyon szeretné megtartani a lány, ehhez meg kellene nyernie egy lovas versenyt nyár végén. Monty lehetne a tökéletes trénere, és a titokban tartott edzések közben a fiatalok kezdenek egymásba szeretni is.

A limonádé romantikus filmek tipikus példája. Azt nem fogom az előnyére írni, hogy anya és lánya szerelmi történetét is követhetjük, mondhatni egy áráért kettőt. Ahhoz mindkettő túlzottan tipikus és kiszámítható.

Az első pillanattól nyilvánvaló, hogy Karen és Hugh azért nem bírnak kijönni egymással, mert a harag alatt ott vannak még a szerelmük szikrái is. Még akkor is, ha több, mint 20 év eltelt és Karen túl van egy váláson és más férfitól született gyereke. (Ennek is megvan a logikus oka: ha Juliet Hugh lánya lenne, nem jöhetne össze az unokatestvérével. Így viszont Monty nem a rokona.) Mesének is érzem, ahogy visszaváltanak szerelmesbe. Ugyan sokáig elhúzzák a viszályt a készítők, de amint kibékülnek, úgy felgyorsulnak az események, hogy nem akartam hinni a szememnek. Az egyik percben még ölik egymást, aztán meg házasodni akarnak egyből?

Juliet és Monty története meg kamasz szerelem első látásra a tiltás bukéjával. Karen hallani sem akar arról, hogy a lánya Monty közelébe menjen, a nagybátyja miatt. Nekik nagyon nem is kellett szerelmi szálat írni, bonyodalom nélkül és kezdeti vonzalomból lesznek nagyon hamar pár, ha eleinte csak titokban is. A konfliktus meg annyi, hogy a lány anyjának is be kell látnia, hogy nem tilthatja el őket egymástól a saját múltbeli sérelmei miatt, amihez a kamaszoknak semmi közük sincs.

Annak ellenére, hogy mennyire limonádé és nem éppen intelligens a film ezen vonulata, a hangulata jó. Kellemes, súlytalan, szórakoztató. Ez sok mindent jóvátesz a cselekményből.

A lovas részek. Ezzel már nagyobb bajban vagyok. Annak ellenére, hogy ott a címben a ló, nem a verseny és a lovaglás a lényeg. Maga a hordókerülő verseny alapötlete is béna. Most komolyan, 4-5 hordót kell körbe lovagolni? Elsőre nem is hittem a szememnek, hogy ennyi az egész. Talán csak 1 edzős jelenet van, és a verseny sem sikerült izgalmasra, ahhoz túl egyszerű a hordók kerülgetése.

A lovakat viszont szeretem, így még ennek a kis jelenlétnek is tudtam örülni. Egyszerűen jobb attól a film, hogy lovagolnak benne.

Kezdjem, vagy ne a címet? Érthető, mi akar lenni benne a poén, de nem tudok nevetni rajta. Már csak azért sem, mert Juliet Júlia lett. A Rodeó és Juliet, ahogy a filmben hívják a lányt, már emészthetőbb lett volna. Plusz, Rómeó itt nem is Rodeó, hanem Monty. De mindegy, nem húzom ezen fel magam.

Ennél jobban tudott irritálni, hogy Hugh és Monty haja is vállig érő. Ha pár évtizeddel korábban játszódna, talán. De napjainkban… végig szúrta a szemem.

Agyilag nem tudom értékelni, de érzelmileg kellemes limonádé, egyszer nézhető.

 

Rodeó és Júlia - 5/3 hangulatos, de nem egy komoly vagy okos darab. Olyan limonádé, ami simán kellemes.

https://www.youtube.com/watch?v=VkPN3t22KDw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5415635842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása