Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szex és haverok

2020. május 15. - BBerni86

Szerelmes, kamaszos, identitást kereső, barátos.

Michael és Matty kisgyerek koruk óta haverok. Már végzősök középiskolában, de még mindig legjobb barátok. Mindketten helyes lánnyal járnak, és tesznek is egymásnak egy fogadalmat: még érettségi előtt elvesztik a szüzességük, és ünneplésként megeszik a drogos sütijüket. Michael már nagyban tervez is, együtt szakítanak, hogy csajozhassanak, amikor Matty ledobja a bombát egy bejelentéssel: ő igazából nem a lányokat, a fiúkat 5_15szex_es_haverok.jpgszereti. Michael igyekszik gyorsan megemészteni a hírt, és részt venni barátja önfelfedezésében, miközben egyre több időt tölt Emmel, Matty menő korábbi barátnőjével. Mire észbe kap, már azon veszi észre magát, hogy Em nem csak egy barát a számára. Meg is kavarja a dolgokat, amikor a bizonytalan Matty még egy estére összejön a lánnyal, és Michael megsértődik. Lehet, hogy ez lesz a barátságuk veszte?

Kamaszok, akik alkut kötnek, hogy elvesztik a szüzességüket. Visszatérő komédia téma, de az első nagy siker óta nem igazán volt, aminek sikerült volna kasszát robbantania. Az Amerikai pite jött, látott és győzött, és a sok-sok másodrangú komédia meg próbál elevezni a nyomdokaiban. Már ott tartunk, hogy olyan komédia is született, amelyben a szülőket követhetjük, akik azt igyekeznek elérni, hogy a szalagavató után is szűz legyen a csemetéjük.

Ez a film a meleg témával próbált valamiben más lenni, de nem mondhatnám, hogy összejött volna neki. Az a meleg bár is… Emlékszik még valaki a Rendőrakadémia filmekre és benne a Kék Osztriga Bárra? Hát, az is jobb helynek tűnt, mint ami e film kamaszainak lesz a törzshelye. Értem, hogy Matty alakján keresztül azt is meg akarták mutatni, hogy még maga a srác is bizonytalan az érzéseiben, és keresi magát, de van, amit érteni nem tudok benne. A kapcsolata Emmel. Az, ahogy egyszer sivatagi szinten meleg, utána meg biszex. Aztán megint jöhet a sivatag. Ok, de nem is akarom érteni, maradjunk ennyiben.

Sokkal szívesebben merengek el azon, hogy Em személyében egy laza, menő lányt akartak alkotni, de csak azt sikerült elérniük, hogy nekem az agyamra menjen. Ő mindenkivel toleráns és megértő, ő a humoros támasz, ő a csendes hallgatóság és vigasz, amikor arra van szükség. Aki leleplezi a csalfa barátnőt, és olyan laza, hogy meleg exével is ágyba bújik. De most komolyan: hosszan jártak, láthatóan szexuálisan is laza, és akkor fekszik le vele, amikor bevallotta, hogy meleg és elköszöntek egymástól már? Plusz, nekem az is fura volt tőle, ahogy nagyon könnyen váltott Matty és Michael között. Ok, nem testvérek, de annyira jó barátok, hogy ennek már szinte vérfertőzés hangulata volt. Túlzásba lett esve, hogy Em a laza menő lány. Ez már szabadosan laza volt. Plusz, Dakota Johnson játssza. Van a részemről némi ellenérzés is, tény. De itt nem csak arról van szó, hogy nem bírom a színésznőt. Magát a karaktert érzem félresikerültnek.

Gond ezzel a filmmel az is, hogy komédia, de cseppet sem vicces. A belé erőszakolt poénok nem viccesek, néha szinte szánalmasak. A film cselekménye is gyakran unalmas. A szenvelgés és nyavalygás nálam sosem volt kedvelt nézni- vagy olvasnivaló, és a film egyes szereplői ezt űzik mesteri fokon. Michael is olyan jól tudja sajnálni magát… Igaz, az egyszerűbb, mint tenni valamit, hogy jobban érezze magát.

Nem eléggé dráma, hogy Matty keresi az identitását. Az a legnagyobb félelem, hogy otthon be merje vallani, pedig nem egy hátborzongató családja van. Nem eléggé komédia, ahogy a srácok az elsők nyomába járnak. Még csak haver filmnek sem az igazi. Ahogy EM karaktere, az a szál is túl van dimenzionálva.

Töröm a fejem, találtam-e benne valami szerethetőt, de nem jutok eredményre. Igazából csak azért nem rosszabb a véleményem, mert láttam már ennél bőven rosszabb tini filmet is.

 

Szex és haverok - 5/2 nem volt vicces, ami komédiának nem előny. Nem volt eléggé drámai sem. Plusz, Dakota.

https://www.youtube.com/watch?v=ggehO3r1hMM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8415697436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása