Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jóga mánia

2020. május 21. - BBerni86

Náci hatalomátvételes, kamaszos, buliba készülő.

Colleen Collette és Colleen McKenzie legjobb barátnők, akik most másodévesek a középiskolában. Szabad idejükben a családi boltban dolgoznak kisegítőként, vagy a zenekarukkal próbálnak. Colleen M régi vágya, hogy a végzős és menő Hunter felfigyeljen rá. Amikor a srác mindkét lányt elhívja a végzős bálba, a lányokkal madarat lehetne fogatni. Ám nekik kell dolgozni a buli estéjén, így nem mehetnek bálba. Hunter viszont meghívást kap a 5_21joga_mania.jpglányok magánbulijába a boltban – a végzősök közül csak Hunter és haverja, Gordon jönnek el. Nekik is hátsó szándékuk van: sátánisták, és szűz vérre lenne szükségük. Mielőtt akcióba lendülhetnének, és a lányokra támadhatnának, náci ételszörnyek gyilkolják le őket. A lányok a jóga segítségével felülkerekedne a német virsliken, de a rendőrség őket gondolja a srácok gyilkosának. Csak egy ember hajlandó hinni nekik, és segíteni, hogy ne emelkedjen fel egy újabb náci birodalom, ezúttal húsétel katonákkal.

Ha nem láttam volna a készítők névsorát, simán rávágnám, hogy ez valami Seth Rogan agymenés. Neki volt is már kalandja virslikkel. Nos, ez nem Rogan fejéből pattant ki, de egy hasonlóan egyedi humorú filmkészítő munkája. Kevin Smith agyament projektjeinek egyike a Jógamánia, aminek előzmény és utófilmje is van. (Azokat nem láttam, de nem is tervezem.) Már csak a címszavakat nézve is kész a fejfájás: jóga, kamaszok, sátánisták, nácik, készételek és buli. Sejtettem, hogy nem lesz egy épületes élmény, de erre nem voltam felkészülve.

Az egész film olyan, mintha paródia lenne, és mégsem az. Nem lehet komolyan venni, de nem is bemutatás a hasonló filmeknek. Még kicsit gyötrődök azon is, milyen komédia ez. Nem fekete, de azt mégse lehet rámondani, hogy készítői agymenés. Noha az.

Az egyik idióta ötletet követi a másik, és nem egy horror zsánerbe teszünk egy kirándulást, csak nem ijesztően, nevetségesen. Ahogy Guy bevonul és ténykedik, tiszta Van Helsing egy vámpíros filmből. A nácik visszatérése és világuralmi tervei – a klónok miatt az a Peck-film ugrott be, amiben Hitler klónokat nevelnek, de az idei Penny Dreadful évad is nácis. Ahogy a virsli nácik lecsapnak, mint valami gagyi szörnyfilm. A kamaszok életveszélyben szálat sem kell bemutatni senkinek. Ahogy sátánisták sem először akarnak áldozatot szedni.

Annyi minden van ebben a filmben, hogy unalmas nem lesz egy percre sem, mozgalmas végig. Csak éppen elmebeteg is végig. Nem éri el azt a szintet, hogy kiakasszon, bár egyes részei közel voltak hozzá. Ahogy a náci virslik öltek… abba inkább bele se akarok gondolni. Egyáltalán, most komolyan azt kellett begépelnem, hogy náci virslik? Wunderbar. (Ezt jó sokszor mondogatják, bele is égett az agyamba.)

Különben ezzel a filmmel még egy olyan film van Johnny Depp filmjei között, amelyben idiótán néz ki. Annyira, hogy csak akkor esett le, hogy ki ő a filmben, amikor kikerestem a stáblistán. Iszonyatos egy maszkot/sminket kapott, felismerhetetlen. Nem ő az egyetlen, aki durva küllemet kapott erre a filmre. A kölyökképű Adam Brody úgy ki lett itt varrva, mint egy tetoválószalon hirdetőtáblája. Justin Long simán átment hippibe.

A stáblista különben nem semmi. Azt fel nem tudom fogni, szegény Stan Lee miért kameózik benne. De amúgy is tele van ismert arcokkal. A Teen Wolf Tyler Posey-ja ilyen mosolygós idiótaként… a hideg kirázott tőle. A két Depp és Vanessa Paradis. Genesis Rodriguez, mint becsavarodott tornatanár. Haley Joel Osment, a kanadai náci. De a másik kamaszlány igazi neve se semmi, elsőre azt hittem, az is csak vicc: Harley Quinn Smith. Mivel a rendező lánya, könnyen el tudom képzelni, hogy ezt a nevet kapta a keresztségben.

Ezt a filmet egy darabig még biztosan emésztenem kell kicsit, nagyon beteg ez a náci virsli. Igen, ezen nem bírom túltenni magam. Hát még a gólem szörnyön…

 

Jóga mánia - 5/3 a stáblista nem semmi, de a film nem is kicsit elmebeteg. Virsli nácik – még emésztem.

https://www.youtube.com/watch?v=5EAy6-uCb1o

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3215710682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.08.28. 12:26:44

Ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az Agyar című filmje sőt nem is sokkal azután. Még szereplőket is átmentett onnan, a két boltos csaj ennek a főszereplője.
(a színészgárda jó része is onnan van egyébként)
Ugyanaz a groteszk világ, stílus, de ezúttal nem egy gyenge, undorító biohorror vagy mi a fene volt az, hanem egy jógás tinivígjáték amolyan tizenkettő egytucat, megfűszerezve némi náci Szörnyecskék marhasággal és sátánista tinikkel.
Igen, pont akkora marhaság amilyennek hangzik...
Kevin Smith nagyon megúszós volt a 2010-es években.
Vagy nagyon sok füvet szívott.
süti beállítások módosítása