Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mindörökké rosszfiúk

Bad Boys 3.

2020. június 07. - BBerni86

Családi, orgyilkosra vadászó, baráti társaságos.

Mike és Marcus már jó 20 éve társak, legendák a rendőrság köreiben. Marcus azonban készen áll, hogy élete új szakaszát kezdje el. Megszületett az első unokája, és szeretne elmenni nyugdíjba. Pihenni, játszani a gyerekkel, élvezni a nyugdíjas éveket. Mike azonban képtelen belátni, hogy megöregedtek. Ő nyomná tovább, és nem érti, 6_7bad_boys_3.jpgmiért akar Marcus mást. Éppen egy futóversenyen döntenék el, hogy nyugdíj vagy munka, amikor feltűnik egy motoros és több golyót is Mike mellkasába lő. Fél évig lebeg élet és halál között, miközben a titokzatos merénylő más törvényszolgákat is meggyilkol. Egy különleges egység áll fel, és erednek a nyomába. A felépülő Mike is csatlakozni akar, míg Marcus nyugdíjasként nem hajlandó újra az életét kockáztatni. Az események azonban őt is újra hadrendbe állítják, és a merénylő személyéért Mike a múltjával kell, hogy szembenézzen.

A Bad Boys filmek mintapéldái voltak a humoros, rendőrös buddy filmeknek, amelyben a menő akciójeleneteket humoros beszólásokkal tették még emlékezetesebbé. Sikeresek voltak, mindkét főszereplő karaktere és a szlogenjük beépült a popkultúrába.

Mivel pedig olyan kort érünk, amikor egy siker sem nyugodhat békében, elkészült egy újabb Bad Boys film, amire sikerült a főszereplőket is visszacsábítani. Mike és Marcus az eredeti felállásban visszatértek, de jó ez nekünk?

Az biztos ér egy pontot, hogy az eredeti színészeket nyerték meg a szerepre, Will Smith és Martin Lawrence is visszavette a rendőr egyenruhát a film kedvéért. Azért is jár egy pont, hogy nem akartak akció aput játszani, akik úgy mennek bele minden helyzetbe, mintha még mindig a harmincas éveiket taposnák. Marcus egész poénsort kapott a korára utálva, hiszen a film elejétől a végéig azzal szekálják, hogy tegye már fel a szemüvegét, mert különben vaksi. Ő persze végig és önérzetesen tagadja ezt, míg a tények meg nem cáfolják.

Az akciójelenetekkel sincs gond. Ugyanúgy látványos, mint korábban. Meghagyták a korábbi humor forrásokat is: mennyire más a két barát, és milyen őrületekbe csöppennek bele ketten. Mike az akciósztár, Marcus inkább a nagyszájú és a humor forrása. Vannak látványos üldözések, verekedések, merényletek és robbantások. Logikát és fizikát nem kell keresni, csak simán szórakozni a filmen.

Még arra is van benne törekvés, hogy a filmet egy új generáció számára átörökítsék. Ez nem feltétlenül működik, Pengémek se jött be, de az igyekezetet értékeltem. A fiatalabb ifjoncok hitelesebbek az akciók terén, mint a veteránok, bár Smith még jól tartja magát. Van egy új rendőrségi akciócsoport, akik a technikai eszközöket sem megvetve nyomoznak és dolgoznak. Abból is látszik, hogy velük lehetnek még a készítőknek tervei, hogy olyan színészek játsszák a karaktereket, mint Alexander Ludwig és Vanessa Hudgens. Ahhoz még nem eléggé nevek, hogy egyedül elvigyenek egy blockbustert, de már ismertek és fejleszthető irányukba a széria.

A történet maga nem igényli, hogy mélyebben belegondoljunk. Akció jelenet követ akciót, már nem a humora miatt fogunk rá emlékezni. Van néhány visszatérő poén, de már elmentek az öregedés és a visszavonulás irányába ezen a téren is.

Maga a cselekmény meg azért fájdalmas, mert a nagy csavarok tűnnek butának. Mike pont most mesél arról, hogy eddig csak egyszer volt igazán szerelmes. Naná, hogy azért, mert feltűnik a nő, akit szeretett egykor. Akinek van egy fia. Csak éppen, ki nevelte fel ezt a fiút, mert az anyja börtönben volt? Honnan ez a nagy kötődés? Hogy nem tűnt fel neki, hogy a bőrszíne alapján nem hihető, hogy az apja és az anyja is mexikói volt?

De nem is érdekelnek ezek ennél jobban, sikeresen kikapcsoltam az agyam, és csak szórakoztam a filmen. Mert azt lehet, nézni és kikapcsolódni rajta.

 

Mindörökké rosszfiúk – 5/4 már nem a régi, de egy szórakoztató filmnek elment. Látványos, humoros, csak öregebb.

https://www.youtube.com/watch?v=pfzVVECJGpA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3615752992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.06.09. 09:58:14

köröket ver a borzalmas második részre, de még így is elmarad a klasszikus elsőtől.
süti beállítások módosítása