Minden napra egy film

Minden napra egy film

Tell me a story

1. évad

2020. június 07. - BBerni86

Bosszút álló, megszállottas, családi, kifordított mesés.6_7tell_me_a_story.jpg

Jordan nagyon szerelmes, és családot szeretne alapítani. A barátnője szereti ugyan a férfit, de meggyőződése, hogy ez a világ annyira rossz, hogy nem érdemes bele gyereket szülni és házasodni. A férfi lelkesedése azonban őt is elsodorja, és beleegyezik a tervbe. A jegygyűrű kiválasztásakor azonban betörnek az üzletbe. A rablók elvesztik a kontrollt, lövöldöznek, és Beth Jordan kezei között vérzik el. A rendőrségnek nincs bizonyítéka, Jordan hiába azonosítja az egyik támadót. Így saját akcióba kezd, ami egyre jobban eldurvul. Kayla az anyja halála után gyűlöli az apját, és balhékba keveredik. A férfi anyjához költöznek, és Kayla nem vesz vissza a tempóból. Már az első napokban viszonyba bonyolódik, és kiderül, az egyéjszakás kalandja az új angol tanára. A tűzzel játszanak, és a lány nem is tudja, Nick mit rejteget előle. Hannah, a veterán katona az öccse segítségére siet, aminek eredményeképpen egy táska pénzzel menekülnek a maffia elől. A szálak ugyanabban a hotelben érnek össze.

Bírom, amikor egy film vagy sorozat a mesei örökséget értelmezi újra. Ezt teszi a Tell me a story is, amelyben három mese elemeit keverik össze, és helyezik át napjainkba. Kicsit csavarosan, kicsit másképpen, de felismerhető motívumokkal.

Jordan története a Három kismalac és a farkas. Elsőre csak azt látni, ami direkt szimbolika. A három rabló malac maszkban megy be a boltba, és okozza Beth halálát. A mesében elvileg a malacok a jók, itt azonban fordul a helyzet. Nem véletlenül kezdi őket üldözni a farkas, vagyis Jordan. Annyira beleéli magát ő is a szimbolikába, hogy egy ponton egy farkas álarc is előkerül, amit Jordan kezd el hordani.

Egyszerre fogott meg, és sajnáltam is, hogy Jordan azt a véget kapja, amit. Nem megy el addig, mint a malacok, de ő is átlépi a határokat és erkölcsi értelemben bűnössé válik. Így nem juthat neki happy end, a farkas nem lehet a mese hőse. Keserédes, amit az ő történetéből kihoznak.

Hannah a Jancsi és Juliska modern verzióját kapja, amelyben mézeskalács helyett pénzt lopnak a maffiától. Akciós, menekülős történet az övék, amelyben az új férj és élete miatt az anyja megtagadja a gyermekeit, akiknek maguknak kell megharcolniuk az életükért.

Kayla és Nick Piroska és a farkas, és talán ebben volt a legtöbb motívum a meséből. A piros kabáttól kezdve a farkas motívumáig, ami a lány tetoválásban is megjelenik. Ebben sikerült leginkább eljátszani azzal, ki a farkas és kit fal fel. A végére teljesen más már a történet, mint aminek indult.

Tetszett, ahogy megtalálták azokat a pontokat, ahogy ez a három teljesen más történet mégis összekapcsolódik, és ugyanazon a helyszínen, egyetlen éjszaka alatt éri el a tetőpontját. Ugyan nem mesélem el, hogyan. Valamiért legyen érdemes megnézni!

Talán felróható neki, hogy nagyon vad fordulatokat visz bele a történetekbe, és elveszti azt a színt, amitől még valódinak lehetne elfogadni. Túl… extrém fordulatokat mindegyik történet, hogy igazi lehessen. De attól még szórakoztató, így ez nem zavart.

Az is felróható, hogy merészen nyúltak az eredeti mesékhez. Nekem ez pont élmény volt – hiába ismertem az eredeti történeteket, akkor sem tudtam megjósolni, hogy mi fog történni az egyes történetszálakban.

Korrekten is néz ki a sorozat: hangulatot tudtak adni a különböző részeknek. Elmentek az akciójelenetei, jól megfogták az egyes szereplőkön eluralkodó őrületet vagy éppen szenvedélyeket. Tetszett a főcím is a mesealakokkal.

A színészeket is elég jól eltalálták, több ismert sorozatszínészt is sikerült leszerződtetni.

Elég jól szórakoztam ahhoz, hogy a második évadba is bele merjek vágni, új mesékkel.

 

Tell me a story - 5/4 bírtam, ahogy a végére a történetek összeálltak. A meséket is korrekten modernizálták.

https://www.youtube.com/watch?v=TB9VdBoVPWY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6515752698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása