Minden napra egy film

Minden napra egy film

Montecristo

1. évad

2024. február 07. - BBerni86

Sokszor feldolgozott történet a sorozat alapja. Monte Cristo grófja ezúttal mexikói és mai történetben jelenik meg, minisorozatként. 10 rész alatt, teszem hozzá. Egy filmnél hosszabb, de azért gyorsan nézhető.

Az első, ami feltűnt, hogy nagyon törekedtek szexi sorozatot összehozni, ami nem feltétlenül tett jót az eredeti regényt szerető énemnek. Az egy dolog, hogy tele van a film szép emberekkel. Még azt is összehozták, hogy a kb. 40-es Montecristo jobb pasi, mint saját huszonéves, fiatal énje. Kigyúrta magát, jó a frizurája és éveket letagadhatna. De itt elmentek addig is, és ez fájt, hogy hősünk a szexet is felvette az eszközei listájára. Minden részben más nőt dönt meg, és már röhejesnek is éreztem, ahogy minden női szereplő igyekszik legalább egy egyéjszakás kalandot összehozni vele. Megjegyzem, csak egy akad, akivel azért nehezére esik összeadni magát. Hiszen az a nő is a listán van, akinek köszönhetően jó hosszú időre börtönbe kötött ki ártatlanul hosszú évekkel korábban.

Még egy, amin morogtam. Mercedes. Már a fiatal énje se hozta azt a szintet, hogy elhiggyem, minden férfi őt akarta megszerezni. A jelenben viszont simán az őt játszó színésznő a legrosszabb nő a sorozatban. Ő az 000montecristo.jpgegyetlen, akit nagyon megöregítettek a jelenre, és ha Montecristo anyjának nem is nézném, de a nem csak pár évvel idősebb nővérének simán. De ő az, akinek a személyiségét is nagyon átírták. Az eredeti Mercedes nem volt gonosz vagy ármánykodó. Ez a verzió viszont ugyanolyan rossz, mint a férje vagy az apja.

Jellemző különben, hogy az eredeti Albert itt Alba – vagyis női szereplő lett. Ő is nagyon kiterülne a főszereplő alatt, és ő az egyetlen, akit Alejandro nem fektet le. Akkor aztán kínos lenne, amikor Mercedes bedobja az apaság kérdését.

Furcsa az is, hogy bár mexikói sorozat, alapvetően spanyol közegbe helyezték és Madrid a fő helyszín. A főszereplő sem mexikói, hanem kubai, akit kubai-amerikai színész játszik. Mondjuk, a Netflixnek hála már feltűnt, hogy Mexikó és Spanyolország filmes téren mennyire egy közeg. Az okát még mindig nem értem, de ez megint ez a helyzet.

Vissza, a filmre. A szexi faktor mellett bosszútörténet is, de ez kevésbé kidolgozott és egyszerűbb, mint Dumas esetében. Össze lehetne fogni annyival, hogy pénzügyi csapdát állít Alejandro és Haydée. Azért is kell magét fizikailag bedobnia a főszereplőnek, hogy ebbe csalja bele azokat, akik a pénz miatt tönkretették anno.

A kalandos helyett ez már inkább bulváros szórakoztatás. Az eredetiből annyi megmaradt, hogy érdekeljen, mi jön össze a főszereplőnek a végére, de nem tudtam díjazni, hogy szappanopera és szerelmi kavarások inkább voltak benne, mint cselek és ötletek.

Ezt lehet azon is látni, hogy milyen stábot szedtek össze. A főszereplőkre rákerestem, és nem lepett meg, hogy nem egynek közülük szappanoperás gyökerei vannak. A főszerepet játszó William Levy nálunk is leadott ilyen történetekben szerepelt, korábban modell volt – ezt kellett leginkább bedobnia most. A külsejét. Azon meg ledöbbentem, hogy micsoda botrányhős. Nem eshetett nehezére annyi szexjelenetet bepakolni a sorozatba, az életben is ilyesmi botrányai gyűlnek.

Kétlem, hogy Dumas bírná ezt a verziót. Tény, némi szórakoztató vonása van, de olyan szinten szexi és szappanopera lett, hogy a józanabb énem ki is van akadva, hogy ezzé lett faragva a sztori.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr518319585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása