Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A szoba

2020. június 21. - BBerni86

Kate és Matt beköltöznek, és a felújításkor Matt talál egy rejtett szobát. Összerakja a kulcsot, kinyitja az ajtót. f1_2.pngAmikor odabent van, és eszébe jut, mire lenne még szüksége, hirtelen elmegy az áram és amikor visszajön, ott van a kért holmi. Rádöbben, amit bent kíván, megjelenik.

Kate-tel együtt mindenfélét kívánnak maguknak: festmények, pénz, ruhák, ékszerek. A munkájukat is feladják, minek, ha mindent megkaphatnak innen? Annyira jól alakul minden, hogy Matt felveti, próbálkozzanak megint kisbabával. Kate teljesen kiakad - két vetélése már volt, még egyet nem bírna elviselni. Valami eltörik közöttük.

Kate egy babát kíván a szobától, és mire Matt hazamegy, már van egy kisfiú velük. Shane-nek nevezte el Kate, és f2_58.jpgragaszkodik hozzá. Matt nagyon nem akarja ezt az egészet, de bántani sem képes a babát. Hagyja, hogy Kate nevelgesse, de ő egy másik lakrészbe költözik, és kezd bekattanni.

Matt beleveti magát a ház múltjába, beszélni akar a férfival, aki az előző lakókat lemészárolta. A férfi diliházban van, és be is tud menni hozzá. Ő is tud a szobáról, és figyelmezteti: egy veszélyesebb ember van annál, akinek semmije sincs. Aki mindent megkap, amit csak kíván. Ahogy megy haza, fizetni akar a taxisnak, a házból hozott pénz porrá vált a zsebében. Rohan haza.

f3_56.jpgKate éppen sétáltatni vinné Shane-t, nem tudja megállítani. A baba gyorsan öregedni kezd, mire Matt beér vele, már 6-7 évesnek néz ki. Kate elzárja a házban, és beadja neki, súlyos beteg, aki nem mehet ki a házból. Matt teljesen elszakad tőlük, ránézni se bír a gyerekre.

Amikor Shane betéved a szobába, azt erdővé alakítja, ahol sátorozhat. Matt nagyon kiakad, és a képébe vágja, hogy ő nem igazi gyerek, teremtmény. Ha kimegy a házból, vége. A gyerekben valami megváltozik.

Matt közben rájön, a diliházban a férfi is teremtmény volt. Ők rájöttek, egy teremtmény akkor lesz igazi, ha a teremtője meghal. Ha Kate meghal, Shane igazi fiú lesz. A nő öngyilkos akar lenni, de képtelen rá. Mattel megint egymásra találnak, és Shane kilesi, hogyan szeretkeznek. Érzi, hogy elveszti a nőt.

Kimegy, és felnőttként jön be a házba. Magának akarja a nőt. Még Matt alakját is felveszi, és szeretkezne vele. A hazatérő igazi Mattel dulakodni kezdenek, Kate elájul.f4_53.jpg

Matt mellett tér magához, Shane meghalt. Kate azonban hamarosan rádöbben, ez nem Matt. Shane, csak most úgy néz ki, mint Matt. Shane is felismeri, hogy rájött. Leteperi a nőt, megerőszakolja.

Közben Matt magához tér, és rohan be a szobába, amit Shane átalakított a valóság tükrévé. Kiszabadítja a nejét, és kimenekülnek a valóságba. Shane jön utánuk, és igazából a házon kívül vénemberré, majd porrá lesz.

Egy hónappal később a pár egy motelben lakik. Matt jön haza, de Kate nem engedi be az ajtón. Terhességi teszt van a kezében - gyereke lesz. Az arcáról le lehet olvasni, fogalma sincs, Shane vagy Matt az apa.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8115905098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása