Minden napra egy film

Minden napra egy film

Huligánok 3.

2020. július 19. - BBerni86

Bosszút állós, bandát vezető, hazatérő.

Danny maga mögött hagyta a korábbi életét. Londont, a football csapatok rajongói közti harcokat. Most békésen vezeti az edzőtermét, és tartja a távolságot az egykori énjétől. Ám nem maradhat ez így: a bandában az öccse 7_19huliganok3.jpgvette át a helyét, akit meggyilkoltak. A rendőrség nyomoz ugyan, de nincs eredmény. Danny hazatér, és kész a maga kezébe venni az eseményeket. Biztos benne, hogy a banda és az utcai harcok miatt kellett az öccsének meghalnia. Ha visszatér, rájöhet, ki miatt és hogyan. A banda a kezei alatt újra ütőképessé válik, és a férfi újra felfedezi az otthonát. Közben a törzshelyük csinos tulajával is egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre több oka van, hogy hazatérjen. De addig nem lelhet nyugalomra, míg az öccse gyilkosan nem fizet meg a tetteiért. Ezért kockáztatja azt is, amit eddig sikerült elérnie.

A Huligánok nem mai film, de az mutatja az erejét, hogy még emlékszem rá. Megütött a vége, és az a film meg tudta mutatni, hogy szippant be egy különben szolid, normális srácot egy ilyen szubkultúra. Abból a filmből meg lehetett érteni a miérteket, a harcokat, és a végén nyomatékosan aláhúzta az üzenetét is.

A folytatások minőségét mutatja, hogy arra nem is emlékszem, a második részt láttam-e. Az a fajta gagyi folytatás lehetett, amiben egy eredeti szereplő vagy történet sincs jelen, csak a címmel el akarják adni a filmet. Most pedig itt a 3. etap is. Ezt megnéztem, bár nem tudom miért. Nosztalgiából?

Hamar rá kellett jönnöm, hogy itt nem lesz olyan minőségi cselekmény, mint az első részben, amiről még mindig pozitívak az emlékeim. Már az elején fogtam a fejem, és nem nagyon akart összeállni a fejemben, hogy ha Danny bunyós, edzőterme van, és az öccse is ezen a vonalon érvényesült, hogy jönnek képbe a foci huligán bandák? Még az is megfordult a fejemben, hogy a küzdősport rajongói lesznek radikálisok ilyen mértékben, bár eléggé abszurdnak tartottam a gondolatot is.

Azt különben a teljes film után sem értem ebből a filmből, hogy ezeknek a bandáknak mi közük van a focihoz. Abszolút úgy működtek, mint a New York bandáiban a bandák, nem mint focirajongók, akik a csapatuk iránti lelkesedésben mennek el messze.

Mindegy, le is tettem róla, hogy így értelmezzem. Minek? Van pár banda, akik verik egymást és a legnagyobb banda akarnak lenni. (Az már nem derül ki, annak mi értelme van. Akarják és pont.)

A krimi vonal szinte nincs is. Danny néha kérdezgeti az embereket az öccséről, és egy régi rendőr barátjával közben beszélgetnek. Ennyi. Mondhatjuk, beleszaladnak a megoldásba, és természetesen egy nagy bunyóval rendezik le. Mi mással?

A szerelmi szálról se érdemes nagyon beszélni. Meglátják egymást, kicsit flörtölnek, a második randitól meg szinte már együtt is élnek. Az mondjuk ebben a részben sem tiszta, hogy a bandával mégis hogyan állnak. A lány nem tűnik bandásnak, mégis a lelkére veszi, amikor rájön, hogy Danny egy rendőrrel dolgozik együtt. Jön a klasszikus összevesznek, hogy a film végére kibékülhessenek vonal.

Drámából, cselekményből tehát nem sokat tud ez a film. Zavaros is.

Látvány meg kimerül abban, hogy Scott Adkins karaktere edzi a bandatagot, és egyes estéken a különböző bandák összegyűlnek és utcai harcban mérkőznek. Ahogy már említettem, értelme az nincs. Látványra meg erősen közepes. Látszik rajta, hogy kamu verekednek, és valahogy kamerázva is furán lett.

Konklúzió: felesleges folytatás, az eredeti filmet kellett volna újranéznem.

 

Huligánok 3. - 5/2 zavaros az egésznek a koncepciója, akciónak elég unalmas. Még keresem, mi értelme volt.

https://www.youtube.com/watch?v=NqGRAYkX18E

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3116036392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása