Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Twilight Zone

2. évad

2020. szeptember 06. - BBerni86

Tudományt meghaladó, életcélt és szerelmet kereső, idegen lényes.

Fiji ünnepelt popsztár, akiért mindenki rajong. Egy napon a parkban sétál, és meghall egy utcazenész lányt. Megkérdezi tőle, mit akar a zenével elérni. A választ: azt, ami neked is megvan. Fiji neki dobja a medálját, majd egy busz elé veti magát. Jasmine pedig hirtelen sztár lesz – valami azonban nem stimmel azzal a medállal. 9_6the_twilight_zone.jpg(Ovation) Új lány érkezik az iskolába, a különc Irene. Mániája a természetfeletti, és kísérleteket akar végezni az osztálytársain. A népszerű Madison eredményei zavarba ejtőek: lehet, hogy képességei vannak? De hogy vegy rá az együttműködésre? (Among the Untrodden) Hősünk felfedez a padlásán egy makettet, ami a városa, kicsiben. Rájön, amit azon megtesz, a valóságban is megtörténik. Istennek lenni azonban még egy kisvárosban sem könnyű feladat… (A small town)

10 részt kaptunk az Alkonyzóna legújabb évadjában. Eléggé rá vagyok kattanva, így sajnos hoztam egy rossz döntést. Elkezdtem nézni egymás után a részeket, és másfél nap alatt ki is végeztem az évadot. Az eredmény: a végére komolyan unni kezdtem a sztorikat, pedig máskor élveztem volna a történeteket. Kell egy kis szünet köztük!

Azt hinné az ember, mivel antológia sorozat, nyugodtan lehet folyamatosan nézni, van annyi különbség, hogy lekösse a figyelmem. Mindegyikben más színészek, ebben ráadásul sok az ismert és jó színész is. Csak éppen a tematika egyezik mindegyikben: a hősünk olyan tapasztalatot szerez a világról, ami túlmutat a valóság keretein és általában a részek végén van egy csavar, ami keserédes befejezést hoz el. Elég sokat néztem egymás után, hogy ne a részek történeteit figyeljen, hanem ezeket a csavarokat és megoldásokat figyeljem. Ami, ha a történet másságából adódóan nem is ugyanaz, de nagyon hasonló egymáshoz.

Idén is tökéletesen betartották, amit a keretben ígérnek. Olyan történeteket mutattak, amelyek a tudomány és a fantázia határán mozognak. Valóságközeli sci-fi, amiben sokféle helyzetet meg tudtak mutatni. Az egyik kedvenc zsánerem az időhurkoké, volt például egy ilyen rész is. Amit feldobtak azzal, hogy most egy thriller keretet adtak neki: mert mi van akkor, ha olyan ember kerül az időhurokba, aki megszállottá válik és halad az őrület felé?

De, a kisvárosban, ahol az egyik lakó isteni szerepet kap – feldobják azzal, hogy a féltékenység mennyire képes mindent tönkretenni. Lehet korlátlan hatalmad és lehetőségeid: az emberi természetre nincs gyógyszer.

De szuperképességek, mint a gondolatolvasás vagy az ufók megjelenése is megjelent a történetekben. Az ufók különben nagyon nem tetszettek. Akarod tudni, hogy vesznek rá, hogy önként legyél kaja? Itt kiderült.

9_6the_twilight_zone2.jpgMindig van valami groteszk vonás, egy fekete tükör, ami rádöbbent, mi a baj az emberekkel. Kihasználjuk egymást, irigykedünk, egocentrikusak vagyunk – így aztán még az elején szimpatikus, jónak tűnő hősök is elbuknak. Hirtelen nem is tudom, hogy a 10 részben volt-e olyan, aminek a végére azt tudom mondani, hogy happy end. Igaz, ezek a keserűbb befejezések nagyobbat szólnak.

Minden rész nyújt valami elgondolkoztatót. A 10-ből legalább 6, 7 akadt, amely komolyabban elgondolkoztatott. Lehet, ha nem darálom ennyire, még magasabb lenne ez a szám. Intelligens sztorik ezek, amelyeket sikeresen el is mesélnek 40-45 percben.

Látványra is teljesen korrekt. Nem mozis látványorgia, de amit egy tévés sci-fi sorozattól várok, azt maradéktalanul meg is kaptam.

Az meg csak ráadás, hogy jó a szereposztás. Olyan színészek tűnnek fel, Topher Grace, Damon Wayans, Jenna Elfman, Morena Baccarin vagy Jimmi Simpson.

A 3. évad berendeléséről még nem láttam hírt, de én örülnék, ha lenne.

 

The Twilight Zone - 5/4,5 önállóan jól működő, okos kis sci-fi sztorik jó szereposztással. A végére azért sok volt.

https://www.youtube.com/watch?v=Bj7ZD3WZt2s

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1116192216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása