Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fog ez menni!

2020. október 08. - BBerni86

Családot bővítő, szívességet tevő, karrieres.

Alex és Cecilia 7 éve házasok, de most már mást akarnak az életüktől. Ceci mindene a munkája, és a főnöke fel is figyel rá. Lehetőséget kap, hogy bizonyítsa, az elnöki székben is megállná a helyét. Olyan magasan, amilyenre nő még nem jutott a vállalatnál. Alex gondolatai viszont csak a családalapításon járnak, amit a neje nem győz lehűteni. Az étterembe, ahova járnak, az egyik pincérnő bevitte a kisfiát. Alex fel is ajánlja, ha segítség kell, csak 10_8fog_ez_menni.jpghívja őt. Alicia így is tesz, és 3 napra a férfi gondjaira bízza a babát. A kis Alan aranyos, de Alex nem meri bevallani otthon és a munkahelyén, mire vállalkozott. Rejtegetni próbálja a babát, majd megegyeznek a feleségével, hogy ahogy lehet, visszaadja az anyjának. A nőnek azonban nyoma veszik, és Alex ott marad a kicsivel…

Velem is lehet némi baj, de az ilyen filmekkel nem tudok azonosulni. Anno, amikor a három szingli jóbarát volt kénytelen egy kisbabát befogadni, abban még találtam vicceset momentumot. A Három férfi és egy bébiben értettem, miért fogadják be a kislányt. Hiszen az egyiküknek a lánya, vagyis, összekötötte a vér és a felelősség őket.

Itt viszont kapunk egy olyan főhőst, akit egy nagyon átvert, nyomorult szerencsétlennek láttam. Alexnek semmi köze a gyerekhez vagy az anyjához. Nem is ismeri, csak látta a pincérnő kisfiát, amikor az étteremben ettek. Tett egy meggondolatlan gesztust, és volt annyira szerencsétlen, hogy át is vette a babát, amikor az IDEGEN nő a kezébe nyomta a számára IDEGEN gyereket. Nálam már itt vége volt a történetnek – ilyen helyzetet nem tudok elképzelni, egyik fél részéről sem. Egy idegennek odaadni vagy idegenként átvenni egy babát, normális itt bárki is? Ceci reakciója volt, amit meg tudtam érteni. Aki kiakadt.

Túlzásba estek azzal, hogy Alex apa akar lenni. Annyira szélsőséges a vágya, amit megtesz érte és amire rá tudják venni, hogy nem tudom elhinni. Nem idiótának akarják ábrázolni, de számomra az lett belőle.

Komédiának sem működött. Az lenne a film visszatérő poénja, hogyan tanul bele a baba ellátásába, illetve hogyan kezeli a helyzetet otthon és a munkahelyén. Csak éppen vicces poénokat nem sikerült írni. Keserve volt, amikor helyzetkomikumot igyekeztek a filmbe csempészni. Most komolyan, annál többre nem képesek, hogy a gyerekkaka büdös, és a nagyon szingli jóbarát a patikában nem tudja, hogy milyen pelenkát kellene vennie?

A fentiekből talán már kiderül, hogy látványra sem tartogat semmit a film. Van a munkahely, a lakás, az étterem, pár utcai jelenet és nagyjából ennyi. Akcióelem nincs a történetben, de most a külsőségek sem kötöttek le sehol. Se egy szép városkép, egy jó ruha, vagy egy jól berendezett lakás. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a gyerek cukisága lett volna a látványelem, de belőlem annyira hiányzik az anyai gén, hogy ezzel ellentétes hatást értek el. Számomra kifejezetten ellenszenves volt a kicsit, a helyzet meg annál is jobban.

Mexikói film, aminek abban lehet jelentősége, amit társadalmi üzenetként találunk a sorok között. Azt akarja megmutatni, hogy a férfi és női szerepek már nem olyan merevek. A nő több lehet, mint anya. Attól, hogy karriert épít, és nem vállal gyermeket, még teljes értékű nő. Ezt többször kimondják, és próbálják azt mutatni, hogy a férfi is vállalhat a családban olyan szerepet, ami korábban csak a nőké volt. Érdekes az a módszer is, ahogy a reklámcég anyagát teszik nevetségessé, vele azt a nézetet, hogy a nőnek egyszerre kell anyának és karrierépítőnek is lenni – miért ne lehetne a pasinak több szerepet átvenni?

Ismerős színész nem volt benne, de ez nem is lep meg. A film sem annyira jó, a karakterek is egysíkóak. Plusz, mexikói filmeket se nézek éppenséggel, hogy ismerős lehetne máshonnan.

Nekem nagyon nem tetszett: se a történet, se a poénjai. De helyi szinten értem, mi a célja.

 

Fog ez menni! - 5/2 komédia, de nem vicces. Alexben pedig egy baleknál nehezen látok többet – nem tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=WmoBV_wqc44

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716232450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása