Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A vér szava

2020. november 01. - BBerni86

f3_82.jpgJackson karácsonyra hazaviszi a szerelmét bemutatni az anyjának. Az árva Helen már azon elámul, milyen nagy a birtok és a ház. Eddig nem tudta, hogy a fiú ennyire gazdag családból származik. Martha kedvesen fogadja, azon sem akad ki, hogy a fia ágyában találja reggel a meztelen Helent, noha vallásos asszonynak számít, aki külön hálót jelölt ki a fiataloknak. Bár az fura, amikor Helen a fogamzásgátlóját egyik nap az asztalon találja.

A hangulatot csak az rontja, hogy a birtok és a versenylótenyésztés bajban van. Martha egyedül már nem bírja, szeretné, ha a fia hazajönne, és átvenné az irányítást, vagy adjanak el mindent. Helen nem is érti, miért kell erre engedély neki. Jackson bevallja, itt minden az övé, az apja semmit nem hagyott a feleségére, minden a fiára szállt.f4_73.jpg

Jackson és Helen visszatérnek New Yorkba. Hamarosan kiderül, hogy a spirál elszakadhatott – nézőként: Martha ügyködött – mert Helen babát vár. Jackson örül, és azonnal nősülne. Helen igent mond, a birtokon tartják az esküvőt. Jackson nagyanyja, Alice jegyez meg annyit a menyasszonynak, hogy Martha nagyon ért a fogantatáshoz.

A lakásuknál megtámadják Helent – a szüleitől örökölt medált ellopják, de a nő a gyermekéért kéri, ne bántsa a rabló. Egy vágással a hasán megússza, nem lesz komolyabb baja, ahogy a kicsinek sem. Helen javasolja, egy évre menjenek le a birtokra. Jackson rendbe hozza annyira, hogy jó áron eladhassák, ő meg ott szüli meg a babát. Helen kislányt szeretne. Jackson nehezen egyezik bele: sok a rossz emléke. Még csak kisgyerek f5_63.jpgvolt, amikor hallotta a szüleit vitatkozni. Az apja el akart menni, szeretője volt, és Jackson véletlenül lelökte a lépcsőn a férfit, aki belehalt a sérüléseibe. Helen segítene, hogy túllépjen ezen, mielőtt a saját babájuk megszületik, és ehhez haza kell menni.

Martha örül nekik, de szinte azonnal megkezdi az aknamunkát. Elsőnek azt igyekszik elérni, hogy már ne aludjanak együtt, mindkettőnek hazudik a másik állapotáról. Egyre inkább rájuk telepszik, hazudozik róluk, és Helen már van, amin rajtakapja. Alice-hoz fordul segítségért, aki mesél pár dolgot. Martha annak idején lovászlány volt náluk, egy senki. Teherbe esett a fiától, így lett a menye. Miután megszületett Jackson, a férje már nem kellett neki, nem is aludtak együtt. Annak idején a fia válni akart, Jacksont tartva csak meg, és sikerülhetett volna. Marthának volt szeretője, nem neki. De akkor leesett a lépcsőről, egy szerszámba, ami megölte. Gyanús volt, de nem lehetett bizonyítani semmit.

Jackson érzi, hogy Helen mennyire boldogtalan, és rájön, hogy az anyja nem is akarta eladni a birtokot, csak őket tartaná itt. Így ő beindítja az eladást, és közli, hogy elmennek. Már a dátum is megvan, csak előtte egy versenyre el kell vinnie egy lovat. A két nő egyedül marad a házban.f1_81.jpg

Martha gyógyszert szerez be, hogy beindítsa Helen szülését. A tortájába keveri. Helen fájásai kezdődnek, segítségért indul, de egy kisfiúnak berendezett babaszobára bukkan. Martha csak mosolyog rajta, hogy neki lánya lesz és elviszi innen. De sikerül meglepnie az asszonyt, kocsiba tud ülni és elindul. A birtok azonban le van zárva, gyalog kell tovább mennie, és az országúton Martha elcsípi, hazaviszi. Ott várja, hogy megszüljön. A hazatelefonáló Jacksont lerázza, és a megszülető babát elviszi. Helen meg sem foghatja a fiát. Majd Martha injekciót akar neki adni, hogy megölje. Vázolja is, hogy majd Jacksonnal ő neveli fel az unokáját. Helen küzd ellene, de a tű a karjába kerül.

f2_85.jpgJacksonnak gyanús volt az anyja, ezért otthagyja a versenyt, rohan haza. Még időben érkezik. Martha nem tudja beadni az injekciót, de letakarja a nagyon vérző nőt, és a fiának a babát nyomja a kezébe, hogy ne vegye észre, milyen állapotban van Helen.

Éjjel lopózna vissza az injekcióval, de Jackson a felesége melletti fotelben alszik. Megébred, és Martha nem tudja rávenni, hogy feküdjön le aludni. A másnap megébredő Helent Jackson fogadja a fiúkkal.

Martha bejön és mentené a menthetőt, de Helen megmutatja a kezét is, és elmeséli, hogyan halt meg igazából Jackson apja. A férfi rádöbben, az anyja végig hazudott neki, távol tartotta a nagyanyjától – és nála látta akkor azt az eszközt, amire az apja állítólag ráesett. Megérti, az anyja ölte meg az apját, és hagyta, hogy Jackson egész életében azt higgye, miatta halott az apja. Fogja a feleségét, a fiát és elmennek innen örökre.

A záró képben azt látjuk, ahogy Jackson, Helen és a baba meglátogatják Alice-t az öregek otthonában, aki végre visszakapja így az unokáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716267000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása