Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Edward Norton

2020. november 24. - BBerni86

Nálam tagja annak a klubnak, akikről hihetetlen, hogy még egy legjobb mellékszereplő Oscar se jött össze neki f5_68.jpgeddig.

5: Birdman – hiszen nem csak főszerepekben, de mellékszereplőként is emlékezetes tud lenni. Itt éppen egy egykori sztárszínész küzdelmeit látjuk, aki próbál visszatalálni a rivaldafénybe és közben a magánéletét is összerakni. Norton az újabb generáció színésze mellette, akinek szintén megvannak a maga démonjai.f4_76.jpg

4: Legbelső félelem – Martin ügyvéd, aki különleges ügyet kap meg. Egy ministráns fiút vádolnak azzal, hogy lemészárolta a papot. Aaron, vagyis Norton karaktere meg annyira jó fiúnak néz ki, hogy ügyvédünk fejében meg sem fordul, hogy bűnös lehet. Lesz a végén meglepetés, amikor Aaron felvillantja az igazi valóját.

f3_88.jpg3: Amerikai história X – a film, amit a rasszizmus kapcsán kötelezővé lehetne tenni. Derek a neonácik karakteres vezetője volt, aki börtönbe is került a tetteiért. Ott megváltozik, és új emberként jön ki. Már nem hisz a fehérek felsőbbrendűségében, békére törekszik. Egykori bandája azonban nem akarja elengedni, és az öccsét is meg kellene tőlük mentenie, aki folytatta a bátyja náci tevékenységét és gyűlöletét.f2_90.jpg

2: Vörös sárkány – roppant erős szereposztása van ennek a filmnek, és nekem jobban be is jön, mint A bárányok hallgatnak. Annak a története, hogy Will Graham különleges f1_87.jpgügynök hogyan fedezte fel barátjában, Lecter doktorban a kannibál sorozatgyilkost, majd kellett mégis együtt dolgoznia vele, amikor egy újabb rém tűnt fel a várost fenyegetve. Norton volt Will – remekül átadva a figura zaklatott zsenijét.

1: Harcosok klubja – a kultfilm a színész filmjei közül. Itt is lehetne vitatkozni, kire emlékszünk belőle jobban: Norton vagy Brad Pitt. A kettő együtt adja ki azonban azt az esszenciát, ami a film sajátja. Adott egy lázadó csoport, akik bemutatnak a világnak. Akinek karizmatikus vezetője, Tyler nem ismer lehetetlent. Adott a félénkebb, csendes, akit Norton alakít, és aki elkezd felszabadulni Tyler hatására, és aki nagy szemekkel és imádattal nézi a férfi barátnőjét. De mi van, ha nagyon messze kezdenek menni? Mi van, ha hősünk rádöbben, hogy Tyler nem is az, akinek addig gondolta? Emlékezetesen nagy a csavar a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2016299580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása