Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kiből lesz a cserebogár?

2020. december 01. - BBerni86

Legjobb barátos, szerelmes, házasságot megakadályozó.

Jennifer és Kevin legjobb barátok már óvodás koruk óta. A barátság felnőttként is megmarad, így amikor Kevin félbehagyja a tanulmányait, hogy játékfejlesztő legyen, Jennifer kész befogadni a házába, amíg összeszedi magát anyagilag. Jól megvannak, nekik nem furcsa, hogy már 7 éve lakótársak. Jennifer sikeres ingatlanfejlesztő lett, míg Kevin még mindig igyekszik befutni. Ám most változik a felállás: Jennifer barátja, Bryce megkéri a nő kezét, és hogy ő beköltözhessen, Kevinnek mennie kell. Kevin duplán áll ellen: az eddigi életét sem akarja feladni, és kibol_lesz.jpgrájön arra is, hogy Bryce mennyire kihasználja Jennifert, csalja és nem illenek össze. A véletlen nyújt neki kiutat: szokásjog alapján, 7 év együttéléssel és még pár feltétel teljesülésével ő számít Jennifer férjének. Be is jelenti a férji státuszra az igényét, míg Jennifer igyekszik elüldözni. Végül azonban mindketten kénytelenek rádöbbenni arra, hogy a barátságon túl milyen érzések kötik össze őket.

Hajlamos vagyok a Hallmark romantikus filmeket már annyi után leírni, hogy Hallmark filmek. Valljuk be, nem éppen olyan darabok, amelyeket a minőséggel társítunk. Kiszámítható, olcsó és nagyon szende is.

Igazság szerint ez a film is ilyen. Döbbenetes, mennyire kerülnek minden testi kontaktust és szenvedélyesebb érzelem megnyilvánulást. Jennifer és Bryce jegyesként sem ölelik meg egymást, vagy csókolóznak, a férfi nem alszik a nőnél és a nő sem a férfinél. Amikor már Kevin színre lép szerelmi vetélytársként, ott sincs semmi szenvedély. Egyszer csak kijelenti, hogy szerelmes Jenniferbe és ennyi. A végén persze van egy esküvő – azt csak azért sem árulom el, ki lesz kinek a párja – és ott elcsattan egy házastársi csók. De kb. olyan kinézettel, mintha lenne köztük egy fal, vagy a kisiskolások játszanának csókolózósat.

Nem kell erotika a filmbe, nem hiányzott a testiség, de legalább egy hihető csókjelenetet tehettek volna bele, mert így a szerelmes pár is pont úgy festett, mint a legjobb barátok. Semmi, de semmi különbség nem volt.

A karakterek végtelenül egyszerűek. Jennifer az álomnő – sikeres, szépséges, kedves. Az egyetlen hibája, hogy elvakult azzal, akit szeret. Döbbenetes, hogy elvileg egy sikeres, karrierista nő, aki annyi mindent lenyel Bryce-tól. A férfi szó szerint kellékként használja a nőt, hogy megnyerjen egy kinevezést a cégnél, és ezt nem is nagyon titkolja. Ahogy beszél a lánnyal, ahogy a közös programjaikat mindig üzleti ebéddé és tárgyalássá alakítja. Kívülállóként nagyon durva, hogy Jennifer mennyire nem látja ezt meg.

Kevin meg a nagy gyerek, aki a helyzetben felnő. Mindig is jólelkű, kedves srác volt, de azzal, hogy bizonyítania kell a lánynak, megtanulja a felelősség fogalmát is. Neki még olyan vakfoltja sincs, mint a lánynak.

Bryce meg simán egy aljas rohadék, önző és kétszínű. Amennyire pozitív a másik két főszereplő, ő annyira rossz színben van feltüntetve.

Ami a filmben aranyos, ahogy behozzák a szokásjogot és Kevin férj akar lenni. Nem a hangosan nevetős, de kellemes kis komédia, aminek ugyan előre lehet tudni a végét, de akkor is egy mosolygós limonádé.

Látványra nincs benne semmi plusz – romantikus komédia, nem is kell.

A színészek elsősorban eye candy célzattal kerültek be, de a karakterekhez ennyi elég is volt.

Esti mozizásra egyszer elment, nálam a kellemes kategóriába simán elfér.

 

Kiből lesz a cserebogár - 5/3,5 nagyon korhatárt betartó, sok elemében tipikus komédia, de megvolt a maga bája.

Kiből lesz a cserebogár? [Teljes film - HUN] - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9016311242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása