Minden napra egy film

Minden napra egy film

Picúr

2020. december 12. - BBerni86

Gyerekkort újraélő, céget vezető, jobb emberré váló.

Jordan 13 éves koráig jó ember akart lenni, aki kedves másokkal, akit elfogadnak és akinek barátai vannak. Az iskolában azonban minden próbálkozására gúny és bántás volt a válasz, A lány eldönti, akkor ő lesz zsarnok az eszének hála, ha barátkozni nem akarnak vele. 38 évesen megcsinálta: vagyonos nő, saját céggel, aki egyben az alkalmazottai zsarnoka is. Nincsenek barátai, a párja, aki szexen kívül többet szeretne tőle, elutasításban picur.jpgrészesül. Amikor egy kislánynak is csúnyán beszól, a lány megátkozza: legyen kicsi! Másnak Jordan a 13 éves énjének testében ébred, és a zargatott, elnyomott asszisztense segítségére szorul, hogy ne bukjon le. Míg Jordan visszakényszerül az iskolába, April a céget igyekszik menteni. Jordan pedig kap pár leckét abból, kik szeretik igazán, és hogyan kellene viselkednie a jövőben.

A testcserés filmeknek alapvetően két típusa van. Az egyik, amikor a szereplők cserélnek testet. Ilyenkor egymás bőrében kell boldogulniuk, és rendszerint a végére egymás közt is elrendezik a vitás kérdéseket, visszaáll a szeretet és így megtörik a varázs.

A másik verziót képviseli ez a film is: amikor a hős/hősnő saját testében marad, csak egy más életkorban. A Hirtelen 30-ban a 12 éves kislány lett 30-as nő, ahogy korábban Tom Hanks fiatal énje lett a kamasz hős. Itt pedig Regina Hall karaktere kap leckét abból, hogy milyen volt 13 évesnek lenni és milyen ember lett belőle.

A filmmel nincs különösebben baj, de jó sem lett. Ahhoz túlzottan ismétli azokat a filmeket, amiket korábban már láthattunk. A gonosz én szembesül magával, és megjavul. Nagyon éles is a váltás a két Jordan között, a végén engem kifejezetten zavart, amikor a korábban undok főnök hirtelen mindenki nagy barátja lesz, és még bulizni is próbál az alkalmazottakkal.

Két nagy helyszíne van az eseményeknek, de egyik sem győzött meg. A munkahelyen elő kell állni egy új programmal, és ki nem sejti, hogy April programja, amit az elején próbált eladni a főnöknőnek, lesz majd a nagy ötlet? Ezen felül van itt egy kolléga, aki tetszik a nőnek, de már egy ideje nem tudja, hogyan közeledjen hozzá. (Csak a vak nem látja, hogy viszonzott a vonzalma, csak az első lépést kellene megtennie.) Túl kiszámítható az egész.

Az iskola pedig unalmas. Nem is igen kapunk iskolai életet belőle, inkább a magánéleti szálra koncentrál, ahogy Jordan összebarátkozik a lúzerekkel, amilyen egykor maga is volt, és most segíteni akar nekik, hogy jobbak legyenek. De ő lesz az, aki leckét kap a gyerekektől.

A film poénjai alapvetően arra épülnek, hogy a 13 éves testben ragadt Jordan felnőttként viselkedik. Vezetni, inni akar és ezerrel flörtöl. Nem is tudom, melyik volt zavarba ejtőbb: amikor az osztályfőnökének tett kétes megjegyzéseket és rebegtette a pilláit, vagy amikor a barátjáról jött rá, hogy a férfi tényleg szereti és jó akar lenni – mire úgy ölelte meg, ahogy a felnőtt Jordan tette volna – nyomorult srác meg azt hitte, a nő kislánya akar kikezdeni vele. El is menekült. Ezek egyszerűen nem viccesek voltak, inkább zavaróak.

Nem sikerült szimpatikusra faragni a szereplőket. Egyszerűen túl furcsa, ahogy a 13 éves testben Jordan próbálkozik. Amikor konkrétan üzletasszonynak öltözik és úgy megy iskolába – azt hittem, még meg is dobálják gyümölccsel, és az lett sikeres ötlet? Hát… April meg túlzottan kelekótya. Nem tudom, mennyire a szinkron hibája volt, de még az is idegesített, ahogy beszélt a nő.

Azt meg hagyjuk is, hogy milyen programot talált ki. Nekem nem tetszett.

Egyszer meg lehetett nézni, de többször semmi szükség és igény sincs rá.

 

Picúr - 5/3,5 tipikusan hozza, amit az ilyen filmek szoktak. A fejlődést, barátkozást és a poénokat.

Little Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4416330584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása