Minden napra egy film

Minden napra egy film

Clifton Hill

2020. december 18. - BBerni86

Eltűnésben nyomozó, testvéres, régi titkokat bolygató.

Abby egész felnőtt korára jellemző, hogy egyik bajos helyzetből keveredik a másikba, és képtelen megmaradni az igazság mellett. Legutóbb éppen amnéziásnak hazudta magát, és másfél évig el is hitette a környezetével, hogy nem tudja, ki ő. Az anyja halála miatt tér haza Clifton Hillbe, a Niagara-vízesés közelébe, ahol az asszony egy motelt vezetett. Abby meg akarja tartani, míg a húga eladná az ingatlant. Ahogy Abby átnézi a házat, régi fotókat clifton_hill.jpgtalál. Kiderül, az anyja lefotózta azt a furgont is, melyet egy kiránduláson Abby látott, és amelybe egy sérült kisfiút betuszkoltak. Nyomozni kezd, és lassan egy szörnyű történet kezd kibontakozni előtte: a környék leggazdagabb emberének dolgozott két bűvész, akiknek volt egy fiuk. Az a fiú állítólag öngyilkos lett, de Abby látta, ahogy elvonszolják. Tudnia kell, ki ölette meg és miért.

Clifton Hill neve önmagában nem mondott nekem semmit. Ahogy elkezdtem nézni a filmet, az hamar nyilvánvaló lett, hogy a környék a turizmusból él, és nagyon sokan mennek el megnézni a közelben levő vízesést. Abby anyjának moteljét is egy nagyobb vállalat azért venné meg, hogy paintball pályát alakítsanak ki a helyén. Bár látni nem láttam, de a szereplők párbeszédei alapján Clifton Hill egy olyan városka, ami a szórakoztatásra épül, hasonlították Vegashoz is. Meg is lepődtem, amikor kiderült, hogy az a vízesés, amit emlegetnek, a Niagara. Clifton Hill pedig valóban létező városka, a neten rákerestem és tényleg durva, hogy néz ki igazából, amit a filmben különben nem láttam.

Mert ez egy thriller, és egy gyerekrablás története. A Niagara azonban ebben a történetben is fontos. A fiú állítólag a vízesésbe vetette bele magát, a szülei egy helyi szórakoztató egység sztárjai voltak, és a cégvezető, aki megvenné Abby moteljét, az a férfi, akinek a családjának dolgozott a bűvész házaspár. Minden összefügg mindennel.

Abby hamar felállít egy elméletet, és kutakodik. Ahhoz képest, hogy amatőr nyomozó, szépen rakja össze a részleteket, és bírtam, milyen kreatív módszerekkel szerez újabb információkat, ha valahol elakad. Mire nem jó például egy régi videófelvétel…

Csak éppen a történetet nem sikerült jól elmesélni, mi történt anno és miért. Családon belüli erőszak, szexuális kizsákmányolás is felmerül, de egyszerűen nem állt össze a történet. Ha kirakósként nézem az esetet, akkor nem illenek össze a darabok, mintha két külön kép kockáit akarnák egy képbe belenyomni. Most akkor a szülei bántották a gyereket, mert gyengének tartották, vagy a főnök fia közeledett hozzá elítélendő módon? Nem volt értelmesen kinyomozva, mi is történt.

A végére pedig egy csavart is betettek, ami megint újraértelmezi a múltban történteket. Amitől csak még zavarosabb lett az egész, és azzal az érzéssel fejezetem be a filmet, hogy nem is igazán értettem, mi történt és kik a bűnösök.

Azt sem sikerült kiaknázniuk, hogy Abby elvileg megbízhatatlan elbeszélő, hiszen rendszeresen hatalmas hazugságokat talál ki és él meg. Itt abszolút normálisnak tűnt, és a múltbeli történetek nem passzoltak a nőhöz, akit láttunk.

Bár Tuppence Middleton neve nem ismeretlen, azért ez sok tekintetben kis költségvetésű film. A Niagara az egyik téma, és nem is mutatták a vízesés. Vagy a kisváros – kétlem, hogy tényleg ott forgattak volna.

Egyszer meg lehetett nézni, de

 

Clifton Hill - 5/3 a helyszín ad neki egy pluszt, Middleton is megbízható színésznő, de a sztori zavaros.

DISAPPEARANCE AT CLIFTON HILL Trailer (2020) Drama Movie - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7416349874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása