Minden napra egy film

Minden napra egy film

Odaát

15. évad

2020. december 19. - BBerni86

Istennel küzdő, misztikus, harcos, természetfeletti.

Sam és Dean Winchester a végjátékhoz közeledik. Megmondták Istennek is, hogy elegük van. Többet nem lesznek a játékfigurái, nem hajlandóak úgy cselekedni, ahogy Chuck terelgeti őket. Még végeznének is a férfival, ha képesek lennének rá. Chuck ki is akad, és mindent borítani akar. Nekiáll minden teremtett világot elpusztítani, a végére hagyva, ahol ez a Winchester testvérpár él. Közben a fiúk dolgoznak, hogy valahogyan leszámolhassanak12_19odaat.jpg vele. Minden régi szövetségest hadba állítanak, és a Halálnak is megvan a maga terve, amiben Jack lesz a főszereplő, aki a lelkét visszakapva jóvá akarja tenni, amit Maryvel tett. Közben elkapnak pár szörnyet, lesz, akit visszahoznak a halálból és még egy nagy, családi együttlét is belefér az idejükbe. A szabad akaratnak és Isten legyőzésének azonban ára van.

15 évre visszanézni – voltak itt nagy kalandok, de nagy blődségek is. Ahogy Luciferben ki tudott akasztani Isten anyja, itt kaptunk Sötétséget, mint Isten nővérét és Ádámot, Káint és sok mást, ami sok volt a jóból. Ugyanakkor voltak sötét, krimisebb vagy horrorosabb részek, amin jól szórakoztam. 15 évad, nem meglepő, hogy hullámzott.

Az utolsó évad alapvetően az új irányvonalon maradt – nem a részenkénti szörnyvadászat dominált, bár néha volt egy-egy olyan rész is, ahol feltűnt valami gonosz, akivel le kellett a fiúknak számolni és vadásztak, ahogy régen. Isten ellen nyomoztak és terveztek a srácok, nem egyszer abban a lelki állapotban, hogy nem tudnak mit csinálni. Túl erős az ellenség.

Ennek ellenére nem lett sötét a sorozat, és szórakoztató volt a hangnem. Azt a humorosabb, vidámabb hangnemet tartották meg, ami a sorozat második felére volt jellemző. Ezzel is elvoltam, de ha már visszanézek 15 évre, azért sokkal jobban szerettem ezt a sorozatot, amikor ijesztő is tudott lenni és több volt benne a horror elem.

Mivel záró évad volt, kaptunk visszatérő szereplőket, és voltak rímelések a korábban történtekre. Még egy családi összeborulást is kaptunk. Az a rész nem volt különösebben izgalmas, a könnycsatornákat támadták. Nekem nem igazán jött be, de a visszhangja egészen pozitív volt. Látni, mennyi mindent vesztettek és áldoztak fel, mi szakadt szét.

Chuck, mint ellenfél. Annak ellenére, hogy korlátlan hatalma volt, a 15 év alatt sokkal rosszabbakat is lebirkóztak már a fiúk. Crowley, Lucifer, a sárgaszemű is sokkal színesebb ellenfél volt, mint Chuck, aki durcás gyerekként csettintett és ennyi. Nem a személye miatt, a hatalma végtelensége miatt lehetett csak főellenség.

Kérdés, mennyire lett volna más a finálé, ha nincs a COVID. Valószínűleg több szereplőt visszahoztak volna, nem csak említették volna őket. Jobb lett volna, mert így viszont jós ok hiányérzete lett az embernek. Se Crowley, se Mary és John, se Castiel…

Aztán, a nagy leszámolás. Nem mentek ennek a sorozatnak már egy ideje a nagy harcok. Lucifer és Michael párbaja is szánalmas volt, és a Chuck elleni utolsó menet is nagyon semmilyenre sikerült. Miért nem lett látványosabb? Fogalmam sincs.

Aztán, a záró rész. Most komolyan? Ha már meg kell ölni az egyik főszereplőt, miért nem kaphat méltó halált? Beleáll egy rúd, és kivérzik? Ne már! Ennél az is jobb lett volna, ha Chuck veri agyon. Amiket túlélt, ez annyira… snassz. Ráadásul rögtön a happy end után?

Az már csak plusz, hogy elsütötték a Vámpírnaplók végét, bár itt legalább láttuk a túlélő életének részleteit, amit ott hiányoltam. De akkor is… ugyanaz.

A végével nagyon nem vagyok kibékülve. A méltó halál hiányzott, de nagyon.

 

Odaát - 5/3,5 megosztó lesz, pláne a vége miatt. Volt kis humor, kis fordulat, de az a befejezés…

Supernatural Season 15 "Believe" Trailer (HD) Final Season - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5516350838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása