Minden napra egy film

Minden napra egy film

Alkalmi randevú

2020. december 31. - BBerni86

Szerelmes, ünnepeket együtt töltő, párkereső.

Sloane nem szerencsés a szerelemben – a legutóbbi barátja szakított vele, és a család azóta minden ünnepen egyet akar: összehozni valakivel. Jackson számára sem jön össze a karácsony: az aktuális barátnője ilyenkor mindig komolyabbá akarja tenni a kapcsolatuk, és olyasmiket is beképzel, amiről eddig szó sem volt. A páros egy plázában találkozik össze, és megindul a sztori, kinek voltak rosszabbak az ünnepek. Sloane éppen akkor hall azalkalmi_randevu.jpg alkalmi párokról, és Jackson nyerőnek tartja az ötletet. Legyenek az ünnepeken egymás plusz egy fői, így mindig van velük valaki, a család megnyugodhat és nincsenek kínos pillanatok. A szilvesztert már így töltik, majd az év folyamán a többi ünnepet is baráti alapon együtt bulizzák át. Csak azzal nem számolnak, hogy elkezdik megismerni egymást és már felmerül a kérdés, hogy valóban csak alkalmi páros akarnak lenni szex nélkül?

Amikor a Netflixen megláttam ezt a filmet, az volt az első gondolatom, karácsony valamelyik napján megnézem – romantikus komédia karácsonyra. Így nem kicsit ért meglepetésként, amikor a karácsony jött és ment a filmben. Nem karácsonyi komédia, bár ünnepi romantikus komédia. Csak éppen egy egész amerikai termése itt van a szilveszterrel, a Valentin-nappal, hálaadással, Halloween beöltözéssel az egyebekről nem is beszélve. Így az évet zárjuk vele, visszaemlékezve kicsit arra, hogy mennyi ünnep és bolondság van egy évben.

Sajnos, ez nem jelenti azt, hogy a film különösebben tetszett volna. Egyszer nézhető komédia, ami még arra is vetemedik, hogy megjátssza azt, amit az elején kigúnyolnak. A hősnő, Sloane ugyanis szenveleg azon, hogy minden szerelmes történetben ott a sablon – amit én is unalomig ismételtem már itt is. Szerelem – veszekedés – nagy gesztussal békülés. Mondhatni, akasztják a hóhért. Viccelnek ezen, aztán pontosan ezt kapjuk ebben a filmben is.

Nem mernek elszakadni a kliséktől. Hány olyan filmet láttunk már, amiben a páros megegyezik, hogy csak barátok lesznek – esetleg barátok extrákkal – aztán az érzelmek elkezdenek bekavarni? Annyira szerettem volna, ha fel tudnak mutatni valami pluszt, de ennek a filmnek az egyetlen ötlete az volt, hogy egyik ünnepről ugrunk a másikra, és nézőként elmerenghettem azon, hogy mennyire kiüresedtek az ünnepek már és az egész miről is szól? Pénzszórásról, bulizásról, tartam meg nem akad bennük. Az üzlet az egésznek a lényege – mindig vegyél valamit: szív alakú csokit, képeslapot, jelmezeket, pulykát, ajándékot… a filmben különben ez nincs mondanivaló szinten benne, de nekem jó belsős poén lett, már majdnem ivós játékot ihletett. Amikor vesznek valamit az ünnepre, igyál! Estére nem is rossz ötlet, van még egy üveg Bailey’s a szülinapomról… Csak ne kellene hozzá még egyszer megnézni a filmet, azt hiszem, ezen bukik el majd az ötlet.

A poénok bevállalósabbak, mint az átlag romantikus komédiákban. Sajnos, akadnak nagyon alpáriak is. Én nem fogok tudni azon nevetni, hogy a csaj savlekötő helyett hashajtót kap és nem ér időben ki a WC-re. Ez a fajta humor nekem soha nem feküdt.

A szereposztás érdekes. Emma Roberts lassan az olcsó romkomok királynője – AHS korszakát egyértelműen jobban szeretem. Bracey szakálla nagyon nem tetszett. Mivel eye candy a szerep, ez fontosabb, mint a karaktere ábrázolása. Nyomorult Manish Dayal, akit sajnáltam. Most komolyan Chenoweth a szerelmi szála? Van köztük kb. 20 év a nő javára. Ez megint olyasmi, amire poént írtak, nekem meg nagyon nem jött be.

Az bizonyos, hogy nem ez a kedvenc Netflix filmem, de még csak komédiám se.

 

Alkalmi randevú – 5/3 nálam mindkét irányban félutas: nem elég romantikus, de nem is elég komikus. Kár.

https://www.youtube.com/watch?v=kD8RDe4Uggw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6316366574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása