Minden napra egy film

Minden napra egy film

Eltérített térítők

2021. január 04. - BBerni86

Menekülős, személyiséget lopó, jó útra térő.

Justin és Tyler zűrös kamaszok, akik éppen egy katonai javító intézetben senyvednek. Mivel egyikük sem saját akaratából van itt, amint lehetőségük nyílik rá, meg is szöknek. A lopott kocsi azonban lerobban, más menekülőutat kell találniuk. Két mormon fiatal parkol mellettük a semmi közepén álló mosdónál, és amíg ők bemennek, a két fiú ellopja a kocsijukat és a személyiségüket. A mormonok helyett mennek el egy közeli kisvárosba, hogy térítsenek. Hamar pénzt akarnak szerezni, egy jobb kocsit és már mennének is. Csak éppen itt elteritett_teritok.jpgragadnak, és elkezdenek beilleszkedni. Ők is most tanulják, hogyan kell mormonnak lenni, mi a hit, de sok jó ember és a közösség mindkét fiúra hat. Justin a helyi kis étterem fiatal tulajába és egyben pincérnőjére szemet is vet, csak éppen a mormonok nem randizhatnak. Csak éppen Justin apja befolyásos szenátor, és már nagy erőkkel keresik a fiukat. A két mormonról nem is beszélve, akik gyalogosan, de egyre közelebb érnek hozzájuk.

Nálunk azért nem olyan gyakoriak a mormonok, mint az Államokban, így azért még érdekes is lehetett volna a film, hogy róluk többet megtudjunk. Pontosan hogyan élnek, miben hisznek, mi ez a térítés dolog? Azonban a film se erről nem okosít ki, se nem szórakoztat kellőképpen. Mondhatni, kár volt megnézni.

A cselekmény a tipikus sablont követi. A két srácról alapból nem sokat tudunk meg, csak hogy a sivatagban egy katonai stílusú javító táborban vannak. Miért kerültek ide? Egyik sem bűnöző, legfeljebb svihák egy kicsit. Már a kezdésnél megakadtam ezen.

Majd jött a mormon álca és a kisváros, ahol még inkább irritáltak a részletek. Sarah az étterem pincérnője, de egyben a tulaja is? Szinkronnal néztem, de megfordult a fejemben, hogy az eredetiben más lehet, mert nem áll össze a sztori. Kb. középiskolából kimaradt lányként kezelik, aki pincérkedik az étteremben és az anyja is egész életében, a haláláig itt volt pincérnő. Hogy fér ez össze azzal, hogy ő a tulaj? Sehogy. Pláne, hogy a végén a többiek adják össze neki a pénzt, hogy elmehessen New York-ba kirándulni.

De lehetne azt is elemezni, hogy itt milyen gyorsan megy a térítés. A két srácnak fogalma sincs a vallásról, egy oktató füzetecskéből olvasnak fel az egyik helyinek, aki hirtelen maga is meg akar keresztelkedni? Én meg azt vártam, mikor kérdez rá a láthatóan semmit sem értő srácoktól, hogy miért beszélnek ennyire össze-vissza. Neki úgy tűnik, pont ez tetszett. De hosszan lehet sorolni, nem stimmel itt semmi.

A cselekményt is eléggé untam. Kevés dolog történik, és alig adagolnak humort. Amikor már sokadszor sütik el, hogy a magát mormonokból kiokosító Tyler magyaráz a barátjának, vagy a két mormon szerencsétlenkedik a sivatagban, már inkább csak fájt és nagyon nem vicces ez az egész. Vagy van, aki még azon nevet, hogy a térítőknek gondolt srácoknak ganézni kell egy istállóban, és mondhatni a kerti sufniban kapnak szállást? Én nem. Legfeljebb azon vigyorogtam, hogy az igazi mormon térítők miket beszélgetnek.

Látványelem nincs benne, amit kicsit annak szántak, nem néz ki sehogy. Mint amikor a két álruhás térítő összeverekszik a helyi menőkkel.

Ismert színész sem akad benne, de nem is lep meg. Nem jó a története, a karakterek még annyira sem, és a film vége is irritáló. Az apa – fia szál a végén… Most komolyan az a film üzenete, hogy a két srácnak jár a megbocsátás, de nekik másnak nem kell új esélyt adniuk?

A két mormon miatt lett 2 és nem 1 pontos. Nagyon nem talált rám ez a film.

 

Eltérített térítők – 5/2 – nem lett igazán vicces, furcsa a vége és láthatóan nem egy mai darab. De nem alpári.

Eltérített térítők Romantikus vígjáték 2005 - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr716371678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása