Minden napra egy film

Minden napra egy film

A hódítás 10 szabálya

2021. január 19. - BBerni86

Baráti körös, apu tanácsait megfogadó, hódítani próbáló.

Marco küzd azzal, hogy az apját igazán beavassa az életébe. A férfi sikerember: népszerű plasztikai sebész, akinek a nőknél is nagy a sikere. Egyetlen fiától azt várja, hogy legyen kivételes valamiképpen. Járatta sportra, próbálkozott a tudománnyal. Pedig Marco nem nagy álmokat kerget: most óvó bácsi, és majd a saját óvodáját akarja vezetni. Az apja pedig még mindig azt hiszi, hogy asztrofizikát tanul az egyetemen, és lassan doktorál. A helyzet akkor változik meg, amikor a fiatalember megpillant egy gyönyörű lányt – a lakótársai az apjával a_hoditas_10_szabalya.jpgkiegészülve pedig segíteni akarnak, hogy meg is szerezze magának. Az öregének van is 10 szabálya a nő becserkészéséhez, és máris meg is kezdi a tanítást. Marco lassan a lány barátja lesz, de feltűnik a konkurencia is egy jóképű teniszező személyében, aki szintén a lány kegyeire vágyik, bár kevésbé romantikus indokkal.

Kapásból kinek mennyi romantikus komédia klisé jut eszébe? A legjobb barát titokban szerelmes, ellenségek közti szerelem, fogadásból kezd valamelyik fél kapcsolatba, a rút kiskacsáról kiderül, hogy valójában hattyú. Van, akinek ott van a listáján az esélytelen szerelmes baráti, rokoni segítséggel kezd hódításba tétel? Láttam már ilyet is, de első körben nem ez ugrott be.

Sajnos a film nem mutat újat, teljesen a kliséket használja. Most, ahogy belegondolok, még az én listámról is van benne mellékszálon – Marco két barátja (az egyik befutni próbáló színész, a másik a baráti kör egyetlen bői tagja) látszólag csak legjobb barátok, aztán a történetben kiderül, hogy többet éreznek egymás iránt, és a végére sikerül ezt egymásnak is bevallaniuk. Ok, ez így nem igaz. Nem látjuk, hogyan jön össze, csak a végére már együtt vannak párként. Így, hogy ebbe belegondoltam, még nagyobb kliséhalom ez a film.

A kliséket el tudom nézni, ha jól vannak használva és a történetben találok valami pluszt. Az sok minden lehet. Még akár eye candy faktor is – itt nem játszik. Helyesek a színészek, de azért nem annyira, hogy a küllemük kárpótoljon a történet hiányosságaiért. Lehetne vicces komédia, igyekeznek is humoros jeleneteket betenni, csak éppen a legtöbb inkább kínos, mint vicces. Ahogy belegondolok, nem nevettem ezen a filmen. Inkább azon törtem a fejem, hogy mennyit kellene innom, hogy ezt viccesnek találjam.

Adhatott volna bele az is, hogy menet közben apa és fia közelebb kerülnek egymáshoz. De nem akarnak meghatóak lenni, és az öreg jellemfejlődése kimerül annyiban, hogy felhívja az elvált feleségét beszélgetni – 7 év után. Jó, hogy időben leesett neki, hogy mégsem akarja elengedni az asszonyt…

Még akár az apa 10 hódítási tippje is lehetett volna jópofa, de nincs benne egyetlen értelmes pont sem. Nem is igazán tippek, csak kellett valami, amiért az apa belekotyoghat mindenbe. Az első pont is micsoda? Ismerd meg, akit meg akarsz hódítani. Mi a hobbija, mit szeret? Most ez lenne olyan nagy tipp?

Itt pedig beleesünk a romantikus komédiák egyik típushibájába. Marco úgy lesz végzetesen szerelmes, hogy a lány nevét sem tudja, nemhogy bármi mást róla. Akkor mégis milyen jogon nevezik ezt szerelemnek? Tetszik neki, megkívánta – ilyesmik ok, de itt a srác élete nagy szerelmének van beállítva az elejétől fogva.

A baráti köre tagjai se százasok, de egy ponton már ők is jobban lekötöttek.

Ez még úgy is béna egy romantikus komédia, hogy már jó ideje nem tudunk moziba menni.

 

A hódítás 10 szabálya - 5/1,5 nem volt humoros, nem volt aranyos, de még csak romantikus sem. Simán lefárasztott.

A Hódítás 10 szabálya FULL HD Romantikus vígjáték 2012 - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9216396176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása