Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Emlékeztvesztők

2021. február 09. - BBerni86

f5_79.jpg5: Fogadom – Leo és Paige boldog házasok voltak, egy szép fiatal pár. Egy balesetet követően azonban Paige elveszti az utóbbi pár év emlékeit: a férje nem több neki egy idegennél. Leo igyekszik segíteni neki, visszahozni, ami elveszett. De vajon együtt tudnak-e, kell-e maradniuk, ha a nő nem emlékszik már rá?f4_90.jpg

4: Bloodshot – Ray katona volt, az egyik legjobb a szakmában. Ám bosszúból rátámadtak, és nem csak vele, a feleségével is végeztek. Ám egy orvosi kísérletnek hála erősebben és gyilkosabban tér vissza a halálból, egyetlen céllal: elintézni azokat, akik ártottak. Nem sejtheti, milyen gyilkos játszmában használják f3_101.jpgsakkbábuként.

3: A felejtés bére – Michael sikeres mérnök, aki egy különleges projektben vett részt. Álomfizetés, de vállalta, hogy a szerződés lejárta után törlik a memóriáját. Sokként is éri, hogy a memóriatörlés után nem pénzt, néhány kacatot kap csak. Állítólag ő kérte így. Hamarosan azonban kiderül, hogy az élete a tét, és azok a kacatok életben tarthatják, míg kideríti, milyen emlékeket vettek el tőle és min is dolgozott korábban.f2_106.jpg

2: Megmaradt Alice-nek – Alice professzor, okos és kreatív asszony, aki ezek mellett szerető feleség és anya is. Ám észre kell vennie, hogy a memóriája kezdi cserben hagyni. Nagyon küzdeni akar, de esélye sincs a korai Alzheimerrel szemben. Meddig marad f1_103.jpgmég önmaga, miért érdemes még kitartani, ha mindent elveszít, ami korábban az életét jelentette számára? Ha már nem tud dolgozni, nem emlékszik a családjára, ő még Alice marad?

1: Memento – Leonard mindent elvesztett. A feleségét meggyilkolták, ő pedig olyan sérüléseket szenvedett, melyek a memóriáját tették tönkre. Mindössze pár percnyi emléket képes tárolni az agya, és aztán minden törlődik. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a felesége gyilkosának a nyomába eredjen. Saját testét használva üzenőtáblának, fotókkal és jegyzetekkel nyomoz, nem sejtve, igazából mi is az, ami körötte folyik. A film különlegessé többek között az időrendje: hátulról haladunk a cselekmény elejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8416421328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása