Minden napra egy film

Minden napra egy film

A fiúknak 3.

Örökkön-örökké

2021. április 02. - BBerni86

Kamaszos, jövőről döntő, szerelmes.

Lara Jean és Peter tervei már készen vannak a jövőre is. Egy egyetemre mennének tovább, és örökkön-örökké együtt maradnának. Csak az élet mást hoz. Peter ösztöndíjjal kerül be a Stanfordra, míg Lara Jean jelentkezését a_fiuknak3.jpgelutasítják. Egy közeli egyetemre viszont bejut, és így is megoldható az, hogy együtt legyenek. Készülnek az érettségi bankettre, ahogy a lány apjának házasságára is. A végzős osztálykirándulás New Yorkban van, és a lány egészen beleszeret a városba. Így különösen feladja neki a leckét, amikor a New York-i Egyetemre is bejut. De hogyan mondja meg Peternek, hogy ide akar járni, és meg akarja próbálni a távkapcsolatot? Pont most, amikor Peter apja igyekszik visszakerülni a fia életébe, aki szenved attól, hogy úgy érzi, az apja elhagyta, hogy másik családja lehessen. Lehet, hogy ez vet véget a kettős boldogságának?

A regények kapcsán már fejtegettem, hogy nagyon kezdek belefáradni a romantikus ifjúsági zsáner alkotásaiba. Mivel filmet ilyet kevesebbet nézek – nem is készül sok belőlük – itt még kevésbé érzem a tüneteket, de megvannak.

Így most gonosz énem garázdálkodik a billentyűzeten, pedig a közérzetem leszámítva ez nem egy rossz romantikus tini komédia. Egyszerűen arról van szó, hogy annyira unom már, hogy mindig ugyanazt kapom ezektől az alkotásoktól. Az Örökkön-örökké szépen hozza, amit egy ilyen filmnek kell, nem is az a tiszta nyál klisé, amitől menekülök. Aki eddig szerette ezt a filmes szériát, és biztosan bőven akad ilyen, egy nagyon korrekt zárást kap Lara Jean és Peter harmadik történetével, csak éppen nekem ez már unalmas és fárasztó.

Kezdve azzal, hogy nem tudom átérezni, min is szenvednek annyit a szereplők. A High School Musical harmadik részében is ugyanez a bosszantó motívum volt: most komolyan, Borostyánligás, menő egyetemekre veszik fel őket, és nem tudnak választani? Előre félek tőle, hogy A csókfülke harmadik részébe is ez lesz a fő dilemma, pedig az a Netflix tini film eddig jobban tetszett, mint A fiúknak. Annyi minden miatt lehet aggódni, annyi baj történhet és annyira kicsinyes azon merengeni, hogy a jó vagy a másik egyetemre menjenek…

Ahogy az is túlzás, mennyire komolyan veszi Lara Jean és Peter a kapcsolatukat. 17-18 évesek, de a szerelmi tematikát tekintve inkább harmincasok lehetnének. Nem tudok hinni abban, hogy ebben a korban már világosan látják, és hiszik, hogy az út innentől egyenes előttük a közös életen, házasságon és családon át a temetőig.

Nem is szerettem, amilyen szerelmi konfliktusokat itt kaptunk. Nyakon öntve némi nyálas klisével. Mert nem csak egyetemet kell most választani, de szóba kerül, hogy Lara Jean még szűz, és azt a lépést is meg kellene tenniük. Olyan zavaros is, ahogy már a közös gyerekeikről merengenek, miközben csóknál tovább meg nem mennek. Kapnak is majd egy nagy, lányos romantikus első alkalmat…

A mellékszereplők csak statiszták mellettük. A húg megint kotnyeles, a nővér jó tanácsot ad, a legjobb barátnő meg mindig tudja, mit kell mondani. (Minek kellett különben a Chris – Trevor szálat lebegtetni? Alig foglalkoztak vele, háttértörténet az egész, nem vezet sehova. Bár tippem lenne. Még egy Netflix többször színre lépjen. Butler 13 okom volt állandó volt.)

A látványvilágába és a szereposztásba viszont nincs miért belekötni. Minden szereplő visszatér, helyesek és kedvesek – eye candy – és színes, helyes a film is. Bár a rajzolt háttér…

Utólag biztosan nem lesz rossz emlék, zsánerben korrekt, de annyira unom már ezeket.

 

A fiúknak 3. Örökkön-örökké – 5/3 bár kicsit komolyabb konfliktusokat hoz, nem lép ki a kliséből és megmarad románcnak.

A fiúknak – Örökkön örökké | Hivatalos előzetes | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4916488438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása