Minden napra egy film

Minden napra egy film

Pacific Rim: The Black

1. évad

2021. április 03. - BBerni86

Testvéres, szörnyes, harcos, posztapokaliptikus.

A világ veszélyes hely lett, az emberiség esélyei egyre csökkentek. A Kaiju ellen egyre nehezebb lett harcolni, és a Jaegers technika kifejlesztése sem hozta el a várt sikert. A Travis házaspár Jaegers pilóta volt, akiknek a fia szintén pilótának tanult. A város azonban el fog esni, a szülők is tudták. Egy csapat gyereket, köztük a sajátjaikat is, kimentették, biztonságba helyezték és elindultak segítségért. Taylor és Hayley megígérték, hogy várják őket és vigyáznak egymásra. Évek telnek el, Taylor már feladta a reményt, a húga még nem. El akart indulni, megkeresni a szüleiket. Egy titkos laborban egy Jaegers robotra bukkant, de a zaj egy Kaiju szörnyet is ide vonzott. Taylor és Hayley elfoglalták a pilóták helyét, megmenekültek, de mindenki mást elvesztettek. Nem maradt más választásuk, mint a robottal nekivágni a sivatagnak, és remélni, hogy megtalálják a sereget vagy más embereket. Azonban a Black nem csak a szörnyeket rejti, hanem embertelenné lett embereket is.pacific_rim.jpg

A Tűzgyűrű sem egy olyan produkció, amit nagyon be kellene mutatnom, Van egy olyan tippem, aki belekezd ebbe a sorozatba, legalább az egyik filmet látta a kettő közül. Ha nincs is olyan franchise mögötte, mint a Jurassic World mögött, azért hasonló a kettő animáció koncepciója.

Itt is a filmek világát használják, csak csavarnak annyit rajta, hogy más szereplőket mozgatnak és a helyszínek is újak, miközben kevés elem visszaköszön az eredeti filmekből. Ebben különben kevesebb, mint a dinók esetében.

Ha valakinek mégsem lenne ismerős a koncepció, kb. úgy kell elképzelni, mintha egy posztapokaliptikus világban Godzilla és a Transformerek háborúznának. A Kaiju a szörnyek neve, akik a tengerből bukkantak fel és nekiestek az emberiségnek. Hatalmasak, győzhetetlenek. Az emberek válasza hatalmas robotok építése volt, melyeket 2 pilóta irányít. Ők a Jaegerek. Alapvetően akció, ami a küzdelemre összpontosít.

A The Black azonban tini hősüket mozgat, és több keretet ad az eseményeknek. A sivatag, The Black nagyon hajaz a vadnyugatra. Bandák háborúznak egymással, és üzletelnek mindenféle dolgokkal. Into the Badlands kicsiben, ha már hasonlítgatok. A két kamasz itt nem várt segítőkre és ellenségekre is bukkan, miközben a robot miatt belecsöppennek a hatalmi harcokba. Mindenki a robotot akarja, ami a sivatag urává tehetne egy-egy csoportot.

Nem is nevezném ezt gyerekeknek való sorozatnak, annak ellenére sem, hogy a két főszereplő kamasz. Egy kemény világban élnek, ahol mindennapos a halál, és bizony elég kegyetlen jelenetek is belekerültek. Végre van egy új barát, egy komikus figura, aki ért a gépekhez, tud nekik ezt-azt tanítani, és megmosolyogtatja őket is, a nézőket is. Mi történik vele? A volt főnöke távvezérléssel szétrobbantja a fejét. Ebből tudjátok képzelni, milyen stílusú a sorozat.

Pár részben alapozza a sorozat a Black viszonyait, a hatalmi harcokat és behoz egy új szálat, ami a mesesorozat sajátja. Kísérleteket, aminek… nem lövöm le ezt a poént. Legyen elég annyi, hogy a végére ezen a vonalon indulunk valami újba, és meg is van alapozva a második évad egyik fő kérdése. A második évadon már dolgoznak, szóval nem kell megijedni, hogy ennyire nyitott a vége. Folytatják.

Grafikában korrekt a sorozat. A szörnyek és a robotok jól mutatnak, és animálni sok mindent meg lehet, amit a filmekbe így nem tudtak betenni. Az emberek furábbak, de megszokható.

Bár a kamasz vonalnak nem sok értelme, érdekel, mire lyukadnak ki. Folyt.köv.

 

Pacific Rim: The Black – 5/3,5 nagyon egy történet bevezetése. Alapozza a konfliktusokat, szereplőket. Látványra ok.

Pacific Rim: The Black | Official Trailer #1 | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5316489278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.27. 12:31:31

Hatalmas robotok még nagyobb szörnyek ellen. Full logikus lépés, hogy anime (szerű) folytatást kapjon a nagyon jó film (a másodikat nem láttam, de nem is kell ugyanis a történet szerint) öt évvel később vagyunk, új földrész, új szereplőkkel. Jó kis évad volt, de szigorúan csak felvezetés, mert több kérdést nyitott meg, mint amit befejezett volna.
Remélem folytatják!
süti beállítások módosítása