Minden napra egy film

Minden napra egy film

AP Bio

3. évad

2021. április 24. - BBerni86

Iskolás, baráti társaságos, rosszban sántikáló.ap_bio.jpg

Dr. Jack Carson Griffin továbbra sem szándékozik biológiát tanítani az osztályának, ami azt illeszti, mást sem. Ellenben még mindig vannak tervei, hogy visszakerüljön egy egyetem filozófia katedrájára. Ha kell, felvételi videót is szívesen forgat – csak éppen nem számolja bele, hogy az éves rovarírtás miatt nem kicsit bedrogozott és elszállt állapotban nem olyan lesz az eredmény, mint amit szeretett volna. Ha a pályája nem is kezd el felfelé ívelni, a magánéletében rendeződnek a dolgok. Lynette már nem csak egy barát, hanem a párja. A tanári kar pedig szokás szerint alkot: nyomoznak akár egymás után is, és olyan ünnepeket szerveznek meg, mint a Katie Holmes emléknap.

Sajnos ebben a sorozatban is megfigyelhető, hogy évadról évadra gyengébb a minőség. Lassan már ezzel is ott tartok, mint a Chicago PD-vel. Megszokásból még megnézem, de már nagyon kattog az agyam, hogy kaszálnom kellene.

Először is, ebben az évadban nem volt átívelő szál, és azért az is hiányzott. Random eseményeket látunk Griffin és az iskola életéből. Nincs semmi, ami összefogja az egészet. A részek abszolút felcserélhetőek lennének, még csak utalások sincsenek a részek között.

Ezzel párhuzamosan most tanárunknak nincsen célja. Korábban bosszúállóvá vált, könyvet írt, most meg csak életművész, aki bejár az órákra és annyi. Így sokkal szürkébb a karakter is, és a történet is unalmasabb.

Már kezdek belefáradni a humorába. Ugyan jó, hogy nem csak pár szereplőt emelnek ki, és aktívan használják a tanári kart is, de a többség inkább debil, mint vicces. Helen ugyan jószándékú és kedves, de mellette irritáló is, és olyan sötét, hogy egy barlang elveszne benne. Ahogy Griffin, Durbin igazgató karaktere is megfeneklett. Nem tudunk meg új dolgokat róla, nem halad az élete semerre. A tanári kar három barátnője meg ugyanolyan hebrencs és kotnyeles, mint eddig. Nem igazán örülök, hogy ők több teret kapnak.

Ennél is jobban zavar, hogy az osztályban is változik az összetétel. Értem, van, aki jobb ajánlatot kapott és sorozatot váltott, de mivel a sorozatban látszólag az idő sem telik, nem veszi ki jól magát, hogy egyes diákok csak úgy eltűnnek, míg újak érkeznek. Az, hogy „eddig is itt voltam, csak keveset beszéltem, ezért a tanár nem vett észre” elsőre sem vicces, többször elismételve meg pláne nem.

Bár Griffin és Lynette párosát bírom, ebből se hoztak ki sok mindent. Simán megvannak együtt és pont. Azt valahol szomorúnak is érzem, hogy Griffin az egész évadban annyi fejlődést tud felmutatni, hogy többször igazat ad a nőnek. Már szinte vártam, hogy átmegy teljesen átlagemberbe, a végére előkerül egy gyűrű is, és végleg letelepedik itt a nővel.

Az veszett ki a sorozatból, ami egyedivé tette. Antihőse volt, most már legfeljebb a kissé különc, amit a karakterre rá lehet húzni. Ezzel a poénok alapja veszett el, és a helyére betett gyerekes humor nekem nem tetszett.

Ahogy már említettem, az osztályban a gyerekek változtak, a kiemelt tanári karakterek maradtak ugyanazoknál a színészeknél. Glenn Howerton továbbra is jól hozza a figuráját, csak éppen a rendesedő professzor már nem olyan vicces. Már érezni rajtuk is, mennyire komfortos nekik a szerep és csak hozzák a szokott alakot.

Amennyire szerettem az elején ezt a sorozatot, annyira kezdek kiábrándulni. Néha még mosolygós, de nagyon megfogyatkoztak a Griffin-trükkök, amiért nézni kezdtem.

 

AP Bio – 5/3,5 ahogy szelídül a tanár, úgy lesz egyre átlagosabb a sorozat. Az osztálycsere is zavaró.

A.P. Bio Season 3 | Official Trailer | Peacock - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9216511418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása